Gazilerin albümüyle Beytüşşebap’a okul

Güncelleme Tarihi:

Gazilerin albümüyle Beytüşşebap’a okul
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2005 01:55

Şırnak’a bağlı Beytüşşebap İlçesi’nde görev yaparken terör örgütü PKK’nın döşediği mayın yüzünden görme yeteneklerini yitiren askerler Hüseyin Özlük (35) ile Turhan Ataş (25), ‘Gönül Gözüyle’ adlı albüm hazırladı. Özlük, Türkiye’nin 7 bölgesinden 13 türkünün seslendirildiği albümün gelirinin bir kısmını Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacaklarını söyledi.

Hüseyin Özlük, ‘Gazi kaldığımız Beytüşşebap’ta okul yaptırmayı düşünüyoruz. Çünkü askerlik yaptığımız sürece oradaki insanların eğitime ihtiyacı olduğunu gördük’ dedi. Ataş ise ‘Türkiye’nin yurdun dört bir tarafından topladığımız türkülerle birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmeyi amaçladık. Şu anda en çok ihtiyacımız olan bu’ diye konuştu.

2002’de GATA’daki Rehabilitasyon Merkezi’nde tanışan Özlük ve Ataş, buradaki diğer gazilerle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi Korosu’nu (TSKRMK) kurdu. Türkiye’nin dört bir yanında konserler veren iki arkadaş, saz hocaları Burhan Ketir’in desteğiyle, albüm yapmaya karar verdi. Albümleri için maddi destek arayan gazilerin akıllarına, bu tür projelere destek verdiğini bildikleri plakçı Şahin Özer gelmiş. Özer, ‘Konu bana iletildiğinde tüm masraflara sponsor olmayı tereddütsüz kabul ettim. Önemli olan halkımıza ‘Şehitlerimizi gazilerimiz unutmadık’ mesajı verebilmek’ diye konuştu. İlk olarak 10 bin adet basılan ve bir ay önce satışa sunulan albümde TSKRMK’in de katkıları bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!