Gaziantep'te nostalji sineması

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte nostalji sineması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 10:59

Gaziantep'teki Simaxx Sineması'nın işletmecisi Abdullah Doğan, geçmişte büyük izleyici kitlesi olan, izlerken gazoz içilen eski Türk filmlerini oynatmak için salonlarından birini ‘Nostalji Sineması’ adı altında düzenledi.

Haberin Devamı

BU FİLMLERİ NASIL UNUTABİLİRİZ Kİ

Bedesten Alışveriş Merkezi’nde hizmete açılan Simaxx, vizyondaki son filmleri sinemaseverlerle buluştururken, unutulmaz Yeşilçam filmlerini de beyaz perdeye yansıtarak, nostalji yaşatmak istedi.

Bu amaçla, sinemadaki 5 salondan biri ‘Nostalji Sineması’ olarak düzenlendi. 2 haftadır hizmette olan 90 kişilik Nostalji Sineması’nda Cüneyt Arkın’ın ‘Kara Murat’, Yılmaz Güney’in ‘Duvar’, Kemal Sunal’ın ‘Katma Değer Şaban’, İbrahim Tatlıses’ın ‘Yıkılmışım ben’ ve Ferdi Tayfur’un ‘Yuvasız Kuşlar’ filmleri seyirciyle buluşturuldu. Filmlerin, belirli zaman aralığında değiştirileceği belirtildi.

UYGULAMA SÜRECEK’

Sinema salonlarının işletmecisi Abdullah Doğan, hem farklılık yaratmak, hem de insanları eski günlere götürmek için nostalji sineması uygulamasına başladıklarını belirterek şunları söyledi: “Hızla gelişen teknoloji, beraberinde getirdiği yaşamsal sorunlar nedeniyle eski sinemalar birer birer kapandı.

Haberin Devamı

1980’li yıllarda hemen her mahallede olan sinemaların yerini, şimdi büyük alışveriş merkezleri aldı. Bir zamanların ailece çoluk-çocuk neşeyle, sevgililerin de kol kola gittiği, beyaz gazoz içip mısır yediği sinemalar artık birer nostalji haline geldi. Biz de bu nostaljiyi yeniden yaşatmak istedik. Türkan Şoray, Fatma Girik, Serdar Gökhan, Kartal Tibet, Yılmaz Güney, Ayhan Işık, Eşref Kolçak, Tamer Yiğit, Erol Taş, Bilal İnci gibi birçok sanatçının filmleri sırada bekliyor. Vatandaşlar bu filmlerin afişlerini, vizyona yeni giren filmlerin afişleriyle yan yana görünce şaşırıyor. Olumlu tepkiler aldık, uygulamamız aksamayacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!