Polisiye okurlarına katili bulma, gay ve lezbiyenlere eşcinsel turları

Güncelleme Tarihi:

Polisiye okurlarına katili bulma, gay ve lezbiyenlere eşcinsel turları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 00:00

Türkiye’de bir firma ilk kez “community” turları yapmaya başladı. Farklı cinsel, dinsel ve etnik gruplara yönelik organizasyonlar düzenleyen Script Tour, eşcinselleri Mikanos’a ya da Lizbon’daki Gay ve Lezbiyen Festivali’ne, av meraklılarını özel parkların bulunduğu ülkelere taşıyor. Polisiye okurları için, iki ve dört günlük “katili bulma” turları düzenleniyor.

Haberin Devamı

O nur Erol halkla ilişkiler uzmanı, işletmecilik yapıyor. Daha önce erkek arkadaşıyla, karma gruplarda turlara katılmış ve her birinde çeşitli sorunlarla karşılaşmış. Öncelikle, gruptakiler iki erkeğin sürekli yakınlığından rahatsız oluyormuş. Erol, otellerde erkek arkadaşıyla ayrı odalara ya da iki tek yatak bulunan odalara gönderilmekten bıktığını söylüyor. Geçen yaz, kendisi gibi eşcinsel olan üç arkadaşıyla tatile çıkmak istediğinde, internette seçenekleri araştırmış. Bu arama sırasında seyahatsitesi.com üzerinden ulaşmış Script Tour’a. “Bize çok alternatifli bir liste çıkardılar” diye anlatıyor. “Santorini bütçemize uyuyordu. Ancak dört kişi için tur düzenleneceğini sanmıyorduk. Tek kişiye bile özel tur yapılabileceğini öğrenince, yola koyulduk.”
Başlangıçta yarı yolda kalmaktan, kalitesiz yerlerde konaklamaktan endişe ettiğini söylüyor Onur Erol. Çünkü en az 20 kişilik grupların çıktığı turların ücreti sunulmuş kendilerine. Şirkettekilere sadece eşcinsellerin gittiği restoranlara, kulüplere gitmek, eşcinsellerin tercih ettiği otellerde konaklamak istediklerini söylemiş. “Şirket bize deneyimli bir rehber verdi. Onun sayesinde önceden rezerve edilmiş kulüp, lokanta ve kafelerde hiçbir sorun yaşamadık. Özel otellerde kaldık. Hayatımızın en güzel tatilini yapıp geri döndük” diyor Erol.
Script Tour, üç ay önce de bir lezbiyen grubunu Ibiza’ya taşımış. Tura katılanlar isimlerinin saklı tutulmasını istiyor. Ancak görüştüğümüz katılımcılar, Ibiza gibi çok sayıda lezbiyenin bir arada tatil yapıp eğlendiği bir bölgeye gitmekten memnun kaldığını anlatıyor.
YALTA’DA BEKÂRLIĞA VEDA
 Firma, yeni sezonda Midilli’ye (Lesbos) özel turlar düzenleyecek. Lezbiyen isimlendirmesine kaynaklık eden Lesbos Adası kadın âşıklarına şiirler yazan antik Yunan şairi Sappho’nun yaşadığı yer. Atinalı tiyatro yazarı Aristofanes, Lesboslu Sappho’dan esinlenerek, iki kadın arasındaki aşk ilişkisini anlatmak için Lezbiyen yani Lesboslu sözcüğünü kullanan ilk kişi. Sappho’nun mezarı da Midilli’de olduğu için ada dünyadaki bütün lezbiyenler için bir ziyaretgâh gibi...
Şirket eşlerinden uzak, sadece erkek arkadaşlarıyla tura çıkmak isteyenlere de seçenekler sunuyor. Sadece erkeklerin katıldığı golf turnuvaları, sürek avları, futbol ya da boks maçları ve bekârlığa veda partileri en popüler programlar. Soyadına yaraşır bir gezgin olan Hakan Çokgezen, bir arkadaşı için veda partisi düzenlemek istediğinde firmanın kapısını çalmış. “Bize sunulan seçenekler yerine, Yalta’ya gitmek istedik. Gittiğimiz turda beklediğimizden çok eğlendik. Geceleri kulüplere, stiptriz barlarına gittik. Doyasıya içtik. Birbirimizi elbiseyle suya attık. Teknelere binip Karadeniz’in maviliklerine açıldık. İstanbul’a memnun döndük.” (Damat adayının müstakbel eşi “Nasıl olsa en az 40 yıl bir şey yapamayacak, son defa serbest kalıp her istediğini yapsın” dediği için bunları yazabiliyoruz.)
OTEL ÜCRETİ AVM’DEN
Firma alışveriş meraklılarına da farklı ülkelerde turlar düzenliyor. Bunun için indirim takvimi, haritası oluşturmuş. Ev kadını Ayşem Şanlık bu turlardan birine moda tasarımcısı olan kızı Hande Hanım’la katılmış. Alternatifler arasından Roma-Floransa-Milano hattını seçmişler. “Ünlü markaları İstanbul’daki indirim fiyatlarının yarısına aldık. Eşime 10 dolara Roberto Cavalli marka pantolon buldum” diyor Ayşem Şanlık.
Firma alışveriş turlarını bir adım daha ileriye taşımayı planlıyor. Monte Carlo otellerinin kumarhane müşterilerinden konaklama ücreti almaması Script Tour Genel Müdürü Burçin Seyis’e ilham vermiş: “Aynı uygulamayı outlet’ler niye yapmasın diye düşündük. İlk görüşmeyi ve anlaşmayı Milano’daki bir outlet’in bölge müdürüyle yaptık. Birkaç önemli noktayla daha temas kurarsak yeni bir destinasyon oluşturacağız. Londra ve Brüksel’le de temaslarımız sürüyor.”
CİNAYET KUMPASINDA ROL ALABİLİRSİNİZ
Script Tour, gezilerine renkli aktiviteler katmak amacıyla yeni fikirler geliştirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda ilk gerçekleşecek projelerden biri “Murder Mystery” (Katil Bulma) turları. Burçin Seyis’in verdiği bilgiye göre, katılımcılar bir yandan gidilecek şehri gezerken, diğer yandan kendilerine sunulan cinayet senaryosunu çözmeye çalışacak: “Gelecek yıl iki ila dört günlük seyahatler sırasında profesyonel ekiplerce hazırlanmış katili bulma oyunu düzenleyeceğiz. Profesyonel tiyatrocular kadroda görev alacak. Tura katılanlar isterlerse oyunda da rol alabilecek.”

Haberin Devamı

SCRIPT TOUR GENEL MÜDÜRÜ BURÇİN SEYİS
Müşteriler istedi biz yaptık

Haberin Devamı

Müşterilerden bize ulaşan istekleri değerlendirerek bugüne kadar hiçbir turizm acentesinin satış politikası olarak belirlemediği “community” turları başlattık. Farklı karakteristik özelliklere sahip grupların arzu ve ihtiyaçlarını göz önüne aldığımız turlara bir kişi ya da 100 kişi katılabiliyor. Talep halinde restoran, bar, gece kulübü ve hatta kişinin gerçekten standart dışı görmek istediği her türlü mekânı programlarına katabiliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!