Galata 12 saat yerinde durmayacak

Güncelleme Tarihi:

Galata 12 saat yerinde durmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 00:00

İstanbullulara bir teklifimiz var: Yarın için ayarladığınız tüm programı iptal edin ve yolunuzu Galata’ya çevirin, çünkü görecek çok şeyiniz olacak. Sabah 11’den akşam 11’e kadar Galata Kulesi çevresindeki her noktada bir aktivite var. Galerilerde, kafelerde, sokaklarda, tiyatro mekanlarında ve hatta restoranlarda bile ilginizi çekecek bir şeyler bulacaksınız. Yarın sabah erkenden Galataperform’dan bir harita alın ve sokakları arşınlamaya başlayın. İşte size önerebileceğimiz bir gezi güzergahı.

Galataperform Görünürlük Projesi için haritanızı alıp korsan filmlerindeki define avcısı gibi yola koyulabilirsiniz. Ancak bu haritada keşfetmeniz gereken 30’a yakın nokta var. Eğer evden sabah çayınızı içmeden çıktıysanız, 11.00’de Güney Restoran’daki Gonca Sezer ve Yeşim Ağaoğlu’nun projesine bir göz atın. Ama çay keyfini uzatıp da Alman ve İngiliz performans sanatçılarının Galataperform’da yapacağı gösteriyi kaçırmayın deriz. Buradan bir sokak arkaya geçip Beral Madra’nın BM SUMA Galerisi’ndeki sunumunu dinleyip öğle saatlerinde Galataevi’nde Mete Göktuğ ile buluşup gezi sohbetine katılabilirsiniz. Bu arada ilginç performansları sevenlere aynı saatlerde (13.00) Kule dibindeki Deniz Cam’da Çiğdem Kaya ve Orion Pryor’un ney ve daktiloyla gerçekleştirecekleri ses performansı da önerilir.

Öğlen oldu, artık bir şeyler yiyelim diyorsanız, Şirin Börek’te atıştırırken Galata kartpostalları sergisini görebilirsiniz. Hemen yakınındaki Büyük Sadık Paşa Apartmanı’nda ise apartman sakinlerinin atölyelerini, dinletilerini ve yerleştirmelerini gözlemlemek mümkün. Bu arada sürekli mekan mekan gezen Islak Köpek grubunun konserleriyle karşılaşırsanız sakın dinlemeden geçmeyin.

AKŞAM BOYUNCA TİYATRO VE DANS

Saat 15.00 civarı, yaptıkları sıradışı işlerle tanınan Hafriyat Grubu Karaköy’deki yeni mekanlarında olacak. Bu sınır tanımayan sanatçılarla tanışmak için bulunmaz bir fırsat. Yine buraya yakın mekanlardan biri olan Rizeli Bakkal’da Süleyman Efendi’nin "Ekmek Arası" sohbetine katılıp Atelier Grubu’nun Portakal Sokağı’nda gerçekleştirdikleri yerleştirmeye bir göz gezdirebilirsiniz.

Onca yer gezdiniz, bir kahve molasına ihtiyacınız var ama etkinliğe de devam etmek istiyorsunuz. Cafe Sufle’de Nar’ın fotoğraf sergisine uğrayın. Buradan saat 17.00’de, Tiyatro Z’de gerçekleşecek Genco Gülan’ın "Su-Boya" isimli sergi-performans ve yerleştirmesini izleyebilirsiniz. 18.00’de Tophane’den Galata’ya kadar sürecek dans gösterisi Bişnov’u (Göç) yakalayabilirsiniz. Tabii bu arada akşam 23.00’e kadar Tiyatro Z, Dans Buluşma, GalataPerform, Galata Art Space ve farklı mekanlarda yerli ve yabancı çeşitli performans, dans gösterisi ve oyunların devam edeceğini hatırlatmakta fayda var.

Eğer yarın işiniz çıkar ve tüm bu etkinlikleri kaçırırsanız, her birinin gün boyunca çekilen videosunu akşam saat 23.00’ten sonra Galataperform’da yer alacak after-party’de de izleyebilirsiniz.

ETKİNLİK HANGİ MEKANLARDA

Galata Fotoğrafhanesi, Dans Buluşma, Galata Art Space, Cafe Sufle, Galata 2. El, Venta del Torro, Güney Restoran, BM SUMA Galeri, Hafriyat Karaköy, GalataPerform, Galataevi, Manzara İstanbul, Enginar, Tiyatro Z, Binbavul Kıyafet Atölyesi, Galata Meydanı ve sokakları, Büyük Sadık Paşa Apartmanı, Taş Ocağı, Deniz Cam, Şirin Börek, Siyah Sanat, Rizeli Bakkal.

Londra’dan bile browni siparişi alıyorlar

İki yıl önce Kemerburgaz’da Mulino adlı pastane açan Müge Başdemir ve Kerime Balta, bu yılın mayıs ayında da ikinci şubelerini Yeniköy’de açtı. Ortaklar, geliştirdikleri pasta çeşitleriyle Londra’ya kadar uzanıyor.

Ankara’da yaşayan Müge Başdemir ile Kerime Balta, çocukluk yıllarını beraber geçirdiler. Ankara TED Koleji’ne ve Bilkent Üniversitesi’ne de birlikte gittiler. Müge ekonomi, Kerime de Uluslararası İlişkiler eğitimi aldı. Eğitimleri bittikten sonra İstanbul’a gelip çalışmaya başladılar. İkisi de kendi alanlarında iyi kazanıyor ve kariyer yapıyorlardı. On yıl profesyonel çalıştıktan sonra ortak hayallerini gerçekleştirmeye karar verdiler.

Kemerburgaz Arcadium Alışveriş Merkezi’nde açtıkları butik pastanenin dekorasyon çizimlerini Müge Başdemir’in mimar eşi Turgut Başdemir yaptı. Beğendikleri lezzetleri üretmeye karar verip İtalyanca değirmen anlamına gelen Mulino adı ile müşterilerine sunmaya başladılar.

Başdemir ve Balta, geçen mayıs sonunda ikinci şubeyi Yeniköy’de açtı. Tek masa geleneğini devam ettiren ortaklar, mönülerine yeni tatlılar da ekledi. Bir müşterinin Londra’ya giderken götürdüğü cheesecakeler bu lezzetin oraya da yayılmasını sağladı. Artık Londra’dan sık sık sipariş alıyorlar. Mulino’da vanilya ve çikolata kokuları arasında müşterilerine açık mutfak konseptiyle hizmet veriyorlar. Kremalı tatlıların yanısıra ev yapımı kek çeşitleri, taze meyveli tartlar, milföy, kış çeşitlerini de müşterilerine sunan iki ortak, çocukların doğum günü için pasta, mini pizza ve browni hazırlıyor. Browni ve cheesecake’ler 25 YTL. Diğer tatlıların fiyatları 20-65 YTL arasında değişiyor. Göktürk Tel: (212) 322 41 36, Yeniköy Tel: (212) 299 97 02.

NE VAR NE YOK

Washington Trio Tree Balans’ta

Dünyaca ünlü Amerikalı bas gitarist Reggie Washington, büyük ilgi gören müzik projesi Washington Trio Tree ile bu gece Beyoğlu Balans’ta. Washington Trio Tree, Mary J. Blige, Santana, Bill Evans, Yerba Buena gibi isimlerle çalışan davulcu Skoota Warner ve keybordcu-ses stilisti Jozef Domoulin’in Reggie Washington’la kurduğu özel bir proje grubu. Kapı Açılışı 22.00’de, biletler 25 YTL.

Aslı Ankara’da

Üçüncü albümü Söylediğim Şarkılarda Saklı, nisan ayında piyasaya çıkan Aslı, konser serisine devam ediyor. 31 Ekim Çarşamba akşamı Ankara Gölge Bar’da dinleyebilirsiniz. Uzun zamandır Ankara’da konser vermeyen Aslı, yeni ve eski şarkılarından oluşan repertuvar seslendirecek.

Koçani Orkestrası Ghetto’da

Beyoğlu Ghetto, yeni sezon açılışını bu gece King Naat Veliov & Original Kocani Orkestar ile yapıyor. Bu seneki Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri’nde, Ahırkapı sokaklarında kortej halinde müzik çalan ve köklerini Makedonyalı Türk Romanı Veliov ailesinin oluşturduğu Koçani Orkestrası, Balkanlar’ın en ünlü üflemeli orkestralarından. 1913 yılında, orkestranın lideri trompetçi Naat Veilov’un büyükbabası Ahmed, göçebeliği bırakıp Koçani’ye yerleşmiş. Balkan düğün orkestralarının çoğu gibi sünnet düğünlerinde, evliliklerde ve cenazelerde çalarak babadan oğula geçen Koçani Orkestra’sının lideri Naat üçüncü kuşak. Balkan müziğini sevenler bu gece ve yarın konserlerini kaçırmasın.

Justin Martin Blanco’da

San Francisco house müziğinin yeni nesil temsilcilerinden Justin Martin. yarın gece Blanco’da setinin başına geçecek. Sayılı house DJ’lerinden biri olan Martin’in yaptığı müziğin duygusal ve melankolik bir yapısı var. 2004’te Uluslararası House Music Ödülleri’nde, En İyi Çıkış Yapan DJ ödülüne aday gösterildi.

Nic Fanciulli Indigo’da

FG 93.7, bu kış Indigo’da düzenleyeceği etkinlikler serisine, house müziğinin en iyi isimlerinden İngiliz DJ ve prodüktör Nic Fanciulli ile bu gece başlıyor. Türkiye’de ilk performansını Electronica Festival Istanbul 2004’te veren DJ, deep tech groove’ları, acid bassline’ları ve karanlık beat’leriyle son yıllarda adından oldukça söz ettirdi. Kylie Minogue, Timo Maas, Tiefschwarz, Steve Lawler, Underworld, Soul Mekanics, Ruler of the Deep, Wally Lopez gibi bir çok sanatçıya remix yaptı. Eğlence 23.00’te başlıyor. Biletler tam 25, öğrenci 15 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!