Futbol programını Oscar’lık filme tercih ederim

Güncelleme Tarihi:

Futbol programını Oscar’lık filme tercih ederim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 00:00

Bir deterjan firmasının yeni yüzü olan Berna Laçin, Kandilli’deki evinin kapılarını Kelebek’e açtı. Yeni projelerini anlatan ünlü oyuncunun futbol tutkunu olduğu da bu röportajda ortaya çıktı: “Oscar’lık bir film yerine futbol programını tercih ederim!”

Haberin Devamı

 

BERNA LAÇİN FOTOĞRAFLARI      

Uzun süredir sizi dizi ve filmlerde göremiyoruz. Bu zaman içerisinde neler yaptınız?    
 
- Bir firmanın bulaşık deterjanında oynamam için teklif geldi. Ben de bu teklifi kabul ettim. Ocak ayından bu yana deterjan markası için çalışıyorum.

Reklam filmi dışında firmayla ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?     

- Firma, birçok etkinlik ve organizasyon düzenledi. Ben de bunlara katıldım. Son olarak bir alışveriş merkezinde kuru fasulye şenliği düzenlendik. Ben de şenliğin sunucusuydum.

Nasıl geçti organizasyon? 

- şenliğe ilgi çok büyüktü. Katılan halkla sohbet etme fırsatı buldum. Onlara kuru fasulye dağıttım. Daha sonra reklam filminde iddia ettiğimiz gibi sadece bir şişe bulaşık deterjanıyla 18 bin tabağı yıkadık. Çok dikkat çekici bir etkinlik oldu. Günün en ilginç yanı ise organizasyonda Hayat adlı bir bebeği kucağıma aldım ve sevdim. Tüm etkinlik boyunca bebek kucağımda kaldı. Noter huzurunda yaptığımız hediye çekilişinde ödül Hayat bebeğin annesine gitti.

Yeni dizi çalışmalarınız yok mu?

- Dizi süreleri çok uzun. Sürelerin kısalmasını bekliyorum. Sırf bu yüzden uzun süredir dizilerde yer almadım. ınat ettim kısalıncaya kadar da yer almayacağım.

SIRP MARIA OLACAĞIM 

Peki sinemaya karşı tutumunuz nedir, bazı film projeleri için adınız geçiyor. Kesinleşen projeleriniz var mı?


- Evet, Kültür Bakanlığı destekli bir projede yer alacağım. Cem Akyoldaş çekecek. Filmde Maria adlı bir Sırp kadını canlandıracağım. Oyuncu kadrosunda benim dışında Ahu Türkpençe ve Erkan Can da var. Büyük ihtimalle de Tardu Flordun benim kocamı oynayacak. İkimiz en son “Evdeki Yabancı” dizisinde birlikte rol almıştık.

Filmin konusu nedir?

- 1994’teki Sırbistan ve Bosna Hersek arasında geçen savaşı konu alıyor. Film, o savaş sırasında Müslüman Boşnak kadın ve çocukların yaşadığı acıları gözler önüne serecek.

Çekimlere ne zaman başlayacak?

- Çekimler ağustos sonu ya da eylül ayında başlayacak, 6 hafta sürecek.

Rolünüz için özel bir çalışma yapacak mısınız?

- Elbette, bir ön hazırlık dönemi olacak. Eski Fenerbahçe başkanı Ali şen tam bir sinema aşığıdır. Kosovalı olduğu için ona senaryoyu gönderdim. Eşim okumadan o okudu. Çok beğendiğini söyleyip hemen Sırp aktrislerin oynadığı filmleri gönderdi bana. Sonuçta onların oturuşu kalkışı bile başka. Bunlara çalışmam gerekiyor.

KİMSE ANTİPATİK KADINI OYNAR MISIN DEMİYOR

Bu film dışında başka projeler var mı?


- Evet, bir de Handan ıpekçi’nin bir filminde rol alacağım. O filmde çok dişi bir kadını canlandıracağım. Komik ama son derece sevimsiz bir kadını oynayacağım. Ama küçük bir rol olacak. Çünkü diğer filmle çakışma ihtimali söz konusu. “72. Koğuş” adlı filmde de aslında rol almak istiyorum. Orada da ters köşe bir karakter yaratmak istiyorum.

Dizilerdeki bu sevimli, sempatik karakterinizden sıkıldınız sanırım.

- Televizyon seyircisi sizi alıştığı gibi görmek istiyor. Orada net bir tavır var. Tabii ki farklı roller oynuyoruz ama aynı omurga üzerine karakterleri çeşitlendiriyoruz. Bazısını titizlik takıntılı, bazısını çocuğuna düşkün, bazısını ağırkanlı, bazısını tezcanlı yapıyoruz. ‘Kimse bana antipatik kadını oynar mısın’ demiyor.

Tam bir futbol fanatiği olduğunuzu duydum. Nereden geliyor bu tutku?

- Ben hasta Fenerbahçeliyimdir. Kızımla beraber maçları izliyoruz. Eşim ise futbolu hiç sevmiyor.

Bu konuda sorun yaşıyor musunuz?

- Eşim, tam bir basketbol aşığı. Bazı futbol maçlarını izlemiyorum sırf onunla zaman geçirebilmek için yoksa bana kalsa maçların tekrarlarını bile kaçırmam.

Haberin Devamı

Evde sosyalleşiyoruz

Eşi ve çocuğuyla birlikte daha çok evde vakit geçirmeyi sevdiğini belirten Berna Laçin, ev seçimini ve dekorasyonunu da buna göre yapmış. “Arkadaşlarım bana yemeğe, çaya gelir. Ama en çok süslü partiler yapmayı severim. Havyar-şampanya ikilisini kullanırım. Kısaca evde sosyalleşiyoruz” diyor.

Laçin, evliliğinin bunca yıl sürmesini ise eşi ile ayrı ilgi alanları olmasına bağlıyor: “Eşim fotoğraf çekmeyi sever, ben futbol izlemeyi. ıkimizin de kendine özel anları ve alanları var. Biz ilk gençlik yıllarımızdan bu yana beraberiz. Evli olmayı da çok seviyoruz. Kızımız Ada için örnek teşkil etmeye çalışıyoruz. Ama bu bazen sorun olabiliyor. Mesela geçenlerde Bebek’te arkadaşlar bizi çekti. Eşimin elinde fotoğraf makinesinin çantası var bavul gibi. Bana “kavga mı ettiniz, eşiniz evden mi ayrılıyor” diye sordular. Halbuki fotoğraf onun hobisi. Öyle ki, Ada kendi çantasını unutur ama babasının fotoğraf çantasına sahip çıkmayı unutmaz” dedi.

Haberin Devamı

EŞİME SAYGIMDAN MAÇ İZLEMİYORUM

Spor programı sunmanız için teklif geldi mi hiç?

- Demet Akbağ da benim gibi futbol tutkunudur. ıkimize bir kanaldan teklif gelmişti. Ancak Demet’in başka bir programı olduğu için yapamadık. Bize sorsalardı “Oscar’lık bir filmde mi yoksa futbol programında mı olmak isterdiniz” diye futbol diyebilirdik. Ama mutlaka bir gün spor programı yapacağız. Ben konuda gayet bilgiliyimdir bu arada. Kızım Ada bile ofsayt nedir bilir.

Siz futbol izlerken eşiniz ne yapıyor?

- Sahile inip fotoğraf çekiyor. Ama ona saygımdan her maçı izlemiyorum artık. 18 Haziran’da karneler alınır alınmaz Bodrum’daki evimize gideceğim. Bu yıl bir de Güney Afrika’da Dünya Kupası var. Bize komşu olan ağabeylerimizle birlikte maçları izleyeceğiz.

Haberin Devamı

GÖSTERİŞİ SEVİYORUM

“Gösterişli kristal Bakara avizelere ve ıtalyan Capodimonte, ıspanyol Lladro porselen biblolara olan merakının had safhada. Kendini kaybediyorum bunları satan dükkanlara girince. Çocukluğundan beri bu merakım var. Evim renkli aksesuvarla dolu. Gösterişli ve göz alıcı şeyler tam bana göre. Bu Aslan burcu olmamdan kaynaklı olabilir.”

ANNE-KIZ İLİŞKİSİNİ ANLATAN BİR KİTAP YAZACAĞIM

“Oyunculuk dışında başka planlarım da var. ıleride anne-kız ilişkisini anlatan bir kitap yazmayı planlanlıyorum. Bu en büyük hayallerimden biri”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!