Fitness kehanetleri

Güncelleme Tarihi:

Fitness kehanetleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gelecek, hepimizi meraklandırıyor. Dünyanın dört bir yanında astrologlar, kahinler, medyumlar kolları sıvayıp bizi nelerin beklediği konusunda tahminler yürütüyorlar. Öyle ki son yıllarda dilimizden hiç düşürmediğimiz fitness de kehanetlerden nasibini aldı...

Fitness İngilizce bir sözcük. Vücudun formunda ve sağlıklı olması bu sözcükle simgeleniyor. Fitness egzersizleri, diyetleri sağlıklı ve dinç olmayı ilke edinen kadın ve erkeklerin hizmetinde.

Yeni bir yüzyıla, pardon yeni bir bin yıla girdik. Tepeden tırnağa kendimizi yenilemek istiyoruz. Bizler yenilik peşinde koşarken fitness uzmanları da yeni tasarılarını açıklamaya başladılar. Yirmibirinci yüzyılın insanları vücutlarının sağlıklı olması için alışılmış egzersizleri yapıp, eski beslenme kurallarını mı uygulayacaklar? Hayır... Fitness, önümüzdeki yıllarda teknolojideki yeni gelişmeler sayesinde yeni özellikler kazanacak.

Son zamanlarda insanların sağlıklı ve dinç olma merakından yararlanıp birer fitness uzmanı olan kişiler,müşterilerine her zaman yararlı olamıyorlar. Üstelik bu uğurda büyük paralar da harcanıyor. Yakın bir gelecekte, fitness uzmanlarına ihtiyaç kalmayacak. Sözlerine, yöntemlerine güvenmediğiniz bir uzmana bağlı kalmaktansa, bilgisayarınızdan yardım isteyeceksiniz. Dijital jimnastik kısa sürede yaygınlaşacak. Fitness uzmanının yapamadığını bilgisayarınız yapacak.

İnternet’te fitness

Yakın bir gelecekte Internet sitelerinde fitness programlarından geçilmeyecek. Torson adı verilen ve hazırlanması sekiz yıl süren sanal uzman, her hareketinizi kontrol edip sizi uyaracak. Yeni egzersizler önerecek. Eğer egzersizlerinizi düzenli yapmazsanız, Torson size bunu hatırlatacak. Torson'un ekrandaki görüntüleri de size belirli egzersizlerin vücudunuzda ne gibi değişiklikler yarattığını gösterecek.

Sabahleyin ekranınızda ‘‘açık havada spor yapmak için uygun bir gün‘‘ şeklindeki uyarılar dikkatinizi çekecek. Kısacası bilgisayar ve özellikle Internet, fitness uzmanlarının yerini alacak. Aletli jimnastik yapmak isteyenlerin evlerinde bu aletleri koyacak yer bulamamaktan yakındıklarını biliyorsunuz. Yakın bir gelecekte o eski hantal aletlerin yerini çok daha küçük ve marifetli olanlar alacak. Elektronik küçük aygıtlar, sizin vücudunuzu geliştirmenizi sağlayacak.

Bol vitamin şart

Bildiğiniz gibi fitness, aynı zamanda dengeli beslenmeyi de kapsıyor. Gelişmiş ülkelerde kurulan beslenme laboratuvarlarında araştırmacılar harıl harıl çalışıyorlar.Yakın bir gelecekte, dengeli beslenme kuralları da değişecek. Laboratuvar çalışmalarında, vitaminlerin ve minerallerin bugüne kadar bilinmeyen özellikleri saptanacak.Öncelikle E vitamini üzerindeki çalışmalardan alınacak sonuçlar önemli. E vitamininin bazı kanser türleri, kalp hastalıkları ve katarakta karşı vücudu koruduğu iddia ediliyor. aynı zamanda Alzheimer hastalığının da hızını azaltacağı ileri sürülüyor.

C vitamininin her gün belli bir dozda alınması, fazlasının idrar yoluyla vücuttan atılacağı ileri sürülürdü. Oysa C vitamininin günlük dozunu artırırsanız, uzun yaşama şansınızı da artırmış olacaksınız. Bu yeni gelişmeler, gelecekte her şeyin çok farklı olacağına işaret.

Soya proteininin kalp ve damar hastalıkları riskini büyük ölçüde azaltacağı ileri sürülüyor.

Beslenme uzmanları vitaminlerin ve minerallerin kullanma miktarının geçmiştekilerden çok daha fazla olması gerektiği tezini ortaya attılar. Gelecekte, hepimiz vitaminlere daha çok bağımlı olacağız. Özellikle multi-vitaminler dönemi kapımızda. Bir zamanlar, insanların iki bin yılında sofrada yemek yeme alışkanlıklarını bırakıp, sadece haplarla besleneceklerine inanırdık. Bu kehanet, günlerini mutfakta geçiren kadınların en çok hoşlandıkları kehanetti. İki bin yılı geldi. Bizler hala sofralarda karnımızı doyuruyoruz. Ama multi-vitaminleri her gün kullanma alışkanlığı belki de haplarla beslenmeye öncülük edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!