Firuzan tıpkı ben

Güncelleme Tarihi:

Firuzan tıpkı ben
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2011 00:00

Mehtap’ı Popstar yarışmasının dobra kızı olarak tanıdık. Şimdi ‘acemiliğim’ dediği ilk albümümden sonra ikinci albümün ve yeni imajının hazırlıklarını tamamlıyor. 10 kilo vermiş, saçlarını koyu renge boyamış. Ama ne yaparsa yapsın aynen Eyyvah Eyvah filmindeki Firuzan. O bu durumdan gurur duyuyor, zaten arkadaşlarım da Firuzan’ınkilere benziyor diyor

Yeni albümünüzü nasıl anlatırsınız?
- Tarzı çok karışık. Rap, hip hop, pop ve Arap ritimleri var. Ersay Üner ve Tan gibi isimlerden şarkılar aldım. Okan Bayülgen’in desteği var. Şarkıları danslarımla da süsleyeceğim.

Nasıl danslar, apaçi var mı mesela?
- Ne ararsan var! Şok olacaksın. Her şarkıya ayrı koreografi hazırlanıyor. Marka danışmanım Selim Akar gözetiminde özel kıyafetler dikiliyor. İlk başta eleştirileceğim ama hepsine hazırlıklıyım.

Eskiden kendinize Türk Sanat Müziği sanatçılarını örnek alırdınız. Yeni tarzınızda kimleri örnek alıyorsunuz?
- İdollerim dansları ve şovlarıyla Tarkan’la Ajda Pekkan. Ama kimsenin eşi benzeri yok. Benim de. Sana bir şey diyeyim mi çok tuhaf ve entresan bir tipim ben.

Neyiniz tuhaf?
- Tavrım, çıkışlarım, hiçbir şeyi saklamamam...

Sizin için “çatlak” diyorlar. O zaman haklılar...
- Harbiden müebbetliğim (Gülüyor).

Sizi tanıdığımız günden beri bir kesim beğendi, diğerleri burun kıvırdı. Neden?
- Geldiğim hayat ve yaşadığım yerlerden dolayı olabilir. Liseyi dışarıdan bitirdim. Tabii yeterli değildi. Müzik eğitimi de alamadım. Keşke olsaydı. Ama hırsım, azmim ve çalışma isteğim var. Söylenenler umrumda değil. Çünkü cesaretliyim.

Peki popstar sonrası hayatınızda ne değişti?
- Evde oturup kuru ekmek yedim. Ama mücadeleyi bırakmadım. Yoksa pavyonlarda daha çok kazanıyordum. Maddi durumum iyi değil. Kalbim istemiyor ama klip masrafları için yeniden pavyona çıkabilirim, duyarsan şaşırma yani. Benim zengin kocam, ailem yok.

ERKEKLERİ BÖCEK GİBİ GÖRÜYORDUM

Geçmiş dendiğinde aklınıza ilk ne geliyor?

- Sürünmek... Domuz pisliğine düşmüş gibiydim. Tırnaklarımla kazıyarak o dışkıdan çıkmaya çalışıyordum.

Bu dediklerinizi çocuk yaşlardan itibaren mi yaşadınız?
- Evet. Annemle babam anlaşamadı ve ben çok küçükken ayrılmaya karar verdiler. Kardeşlerin bir kısmı anneyle bir kısmı babayla kaldı. Ben annemle... Babam evlendi. Ama annem Kürt kadını. Avşar aşiretinden. Bu yüzden hayatına hiç kimse girmedi.

Kaç yaşında çalışmaya başladınız?
- 14 yaşında ortaokulda okurken araba yıkadım, benzinlikte çalıştım, tezgahtarlık ve sekreterlik yaptım. Lise sınavlarına da dışarıdan girdim. Diplomamı aldım. Demek kafam çalışıyormuş valla aferin bana.

Şarkıcılık ne zaman kanınıza girdi?
- Bir gün yemeğe gittik, orada bağıra bağıra şarkı söylemiştim. Ve filmlerdeki gibi keşfedildim. Gerçi bazen olmasaydı diyorum. Psikolojim bozuldu. Ama bu sayede kardeşlerimden birini okutup doktor yaptım.

Size böyle hissettiren şeyler neler?
- Tacizler, gecekonduda yaşadığım çevre... İnsanlar görmesin diye kıyafetlerimi benzinlikte değiştirirdim. Annem dahil kimse önceleri pavyonda çalıştığımı bilmiyordu.

Anneniz nasıl öğrendi?
- Kıyafetleriniz değişiyor, eve para veriyorsunuz. Bir gün gazinoda ‘Burçak’ diye afişlerimi görmüş. Düşüp bayılıyormuş. Aşiret kadını ama ne yapsın? Hepimiz açtık.

Aşiretten tepki aldınız mı?
- Hiç problem yaşamadım. Rahmetli Osman Avşar bana destek oldu.

Kendiniz erkeklere karşı nasıl korudunuz?
- Erkekleri böcek gibi görüyordum. Üstlerine basıp ezeceksin! Çünkü onlar pavyona vücudumuzu kullanmak için geliyordu. Bu yüzden ilişkilerim uzun süreli olmazdı.

Masalara gidiyor muydunuz?
- Yok ama gidenlere saygım vardı.

AŞKTA DENYOYUM

Kaç kilo verdiniz?

- 10 kilo. Ekmek yemedim. Hırsımdan yürüyüşler yaptım. Şimdi biraz sıkılaşmam gerekiyor. Ben bir şov kadınıyım. Aslında ruhumda seksi bir kadın vardı. Bu albümde içimdeki o canavar kadın dışarıya çıkıyor.

Saç renginiz koyulaşmış...
- 32 yaşındayım, “Sarıyken büyük gösteriyorsun, avam duruyorsun” diyorlardı.

Estetiğiniz var mı?
- Sadece göğüslerimde silikon var. Bir de dişlerimi yaptırdım.

Diş dediniz de... Demet Akbağ, Eyyvah Eyvah filmindeki Firuzan karakteri için sizden esinlendiğini söyledi...
- Evet. O röportajını okudum. Demet Ablam gibi büyük bir sanatçının benim gibi birinden ilham alması çok gurur verici. Zaten Firuzan’ın arkadaşları da benimkilere benziyor.

Ön dişlerinizin uzun olmasının nedeni ne?
- Benim dişlerim çok öne fırlaktı, yamuktu. Kese kese ancak bu kadar küçüldü valla.

Sevgiliniz var mı?
- Çağlar’la yedi senedir birlikteyiz. Tanıştığımız zamanlar ben Ankara’nın Ajda Pekkan’ıydım. Bu da bana takılanlar konvoyundaydı. Ama yüz vermedim. Baktım sonra efendi çocuk. Elma gibi... Bunun pavyonda ne işi var, dedim. Bu elmayı başkaları yemeden yemeliyim diye düşündüm (Gülüyor). Şimdi benim her şeyim.

Sizin gibi hareketli ve cevval kadına bir erkeğin dayanması zordur...
- Dayanamaz ölür valla, en çok bu dayandı ama bu da kaçacak yakında. Biz Gecekondu dizisindeki Durdu’yla Dalyan’ız. Aslında hayalimde de Dalyan gibi bir erkek vardı. Sonra baktım böyle bir şey çıktı (Yine sevgilisini gösteriyor). Aman olsun dedim!

Aşkta nasıl bir kadınsınız?
- Denyo! Sınırım yoktur. Aldatılma konusunda asla affetmem.

YÜZDE 75 İŞİTME KAYBIM VAR

İki kulağımda da işitme cihazı var. 10 sene önce başladı. Arabada bluetooth kulaklıktan az ses duyunca anladım. Yüzde 75 işitme kaybım var. Artık ameliyat şansım da yok. Bunun nedeni genç yaştan itibaren yüksek seste çalışmam.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!