Film yıldızlarına bakıp bıçak altına yatıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Film yıldızlarına bakıp bıçak altına yatıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2008 00:00

Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği (ISAPS) 84 ülkede 20 bin estetik cerrahının işbirliğiyle, estetik operasyonlarda ünlü etkisini inceledi.

Erkeklerin operasyon öncesi en çok benzemek istediği ünlü Brad Pitt olurken, kadınlar en çok Angelina Jolie, Giselle Bundchen, Julia Roberts ismini verdi.

TÜM dünyada bir yılda estetik operasyonlara ödenen para 66 milyar doları bulurken, celebrity (ünlü) ve medyanın estetik ameliyatlar üzerinde bir etkisinin olup olmadığı en çok tartışılan konular arasında bulunuyor. Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği (ISAPS) 84 ülkede 20 bin estetik cerrahının işbiriliğiyle, estetik operasyonlarda celebrity etkisini inceledi. Erkeklerin operasyon öncesi en çok benzemek istediği ünlü Brad Pitt olurken, kadınlar en çok Angelina Jolie, Giselle Bundchen, Julia Roberts ismini verdi. Estetik operasyonların artmasının en önemli nedenlerinden biri yaygınlık. Yeni bulunan yöntemler, daha kolay, ameliyatsız operasyonlar, çeşitli ödeme seçenekleri insanların güzellik rüyalarını gerçekleştirmelerini sağlıyor. ISAPS Başkanı Bryan Mendelson, kişinin kendisi için hangi kararın doğru olacağı konusunda eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, estetik cerrahların tecrübe ve uzmanlıklarının hastalar tarafından dikkate alınması gerektiğini söylüyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Murat Topalan, hastaların beklenti ve isteklerin gerçekleşmeyebileceği konusunda uyarılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Evliliği kurtarmaz

"Kişi vücut imajıyla ilgili bir sorun yaşıyorsa ve bunun düzelmesini kendisi istiyorsa ameliyat olmalı. Çevre, partner, doktor baskısıyla karar vermemeli" diyen Murat Topalan sözlerini şöyle sürdürüdü: "İnsanlar genellikle değişmek istemediğini ama daha güzel görünmek istediğini söylüyor. Ameliyat sizi daha genç ve güzel yapabilir ama hayatınızı değiştirmek. Kötü giden evliliğinizi düzeltmez. Bazen hayatının değişeceğine inanan kişiler, ameliyat sonrası bu gerçekleşmeyince psikolojik çöküntü yaşayabiliyorlar." Dünyada 66 milyar dolar büyüklüğündeki estetik ve plastik cerrahi pazarından Türkiye’nin aldığı 1-1.5 milyar dolarlık payın çok küçük olduğundan yakınan Topalan, "Türk estetik ve plastik cerrahisi dünyaya bu bilime çok önemli katkılar sağladı. Türkiye’den ameliyat için yurtdışına gidilmemeli. Yurtdışından hasta getirmek için çalışmalar yapılmalı. Bu önemli bir gelir kapısı olabilir" dedi.

Memeleri en çok beğenilen ve en nefret edilen Pamela Anderson

KADINLAR en çok göğüs ve dudak kategorisindeki ameliyatları öncesinde ünlü birini referans göstererek ona benzemek istiyor. Bunu kalça, burun ve karın izliyor. Angelina Jolie, Giselle Bundchen, Julia Roberts ve Jennifer Aniston ameliyatlar ile kadınların en çok benzemek istediği yıldızlar.

Meme: Kadınlar estetik ameliyat ile memeleri en çok Pamela Anderson’ınkilere benzesin istiyor. Onu Gisele Bundchen, Britney Spears ve Xuxa izliyor. Kadınların göğüs ameliyatları sonrası benzemek istemedikleri ünlülerin başında da Pamela Anderson bulunuyor. Onu Dolly Parton ve Victoria Beckham takip ediyor.

Dudak: Angelina Jolie, Julia Roberts.

Kalça: Jennifer Lopez, Juliana Paes, Halle Berry ve Sandra Bullock.

Burun: Tatlı Cadı filminde burnunu oynatmayı başaran Avustralyalı Nikole Kidman kadınların fovori burnuna sahip. Julia Roberts, Jennifer Aniston, Xuxa, Grace Kelly de listeye giriyor.

Karın: Giselle Bundchen, Shakira, Demi Moore, Britney Spears ve Meksikalı Thalia.

Göz: Angelina Jolie, Catherine Zeta-Jones, Demi Moore, Michelle Pfeiffer, Salma Hayek, Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Catherine Deneuve ve Greta Garbo.

Yanak: Sophia Loren, Michele Pfeiffer, Nicole Kidman, Angelina Jolie ve Marilyn Monroe.

Bacaklar: Tina Turner, Sharon Stone, Cameron Diaz, Jennifer Lopez.

Saç: Gisele Bundchen, Jennifer Aniston ve Julia Roberts.

Çene: Sonia Braga, Nicole Kidman, Julia Roberts ve Charlize Theron.

Alın: Nicole Kidman, Madonna, Elizabeth Taylor, Oprah Winfrey.

Erkeğin en büyük düşü Brad Pitt’e benzemek

ERKEKLER en çok karın, burun, göz estetiği yaptırırken bir ünlüyü referans gösterip, ona benzemek istiyor. Bu kategorileri göğüs, çene ve kalça izliyor. En çok benzenilmek istenen erkek ünlü figür ise pek çok kategoride Brad Pitt. Karın, burun, kalça, yanak ve alın ameliyatlarında erkekler en çok Brad Pitt’i gösterip ona benzemek istiyor.

Karın: Erkekler estetik operasyon sonrası karınları Brad Pitt’inkine benzesin istiyor. Pitt’i Matthew McConaughey, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme ve David Beckham izliyor.

Burun: Brad Pitt açık ara lider. İkinci sırada George Clooney yer alıyor. Erkeklerin en büyük korkusu ise ameliyat sonrası burunlarının Michael Jackson’ınkine benzemesi.

Göz: George Clooney, Brad Pitt ve Ben Affleck.

Göğüs: Arnold Schwarzenegger, Paulo Zulu.

Çene: George Clooney, Brad Pitt, Kirk Douglas, Ricky Martin, Antonio Banderas ve Errol Flynn.

Kalça: Burada da referans noktası Brad Pitt. Pitt’i Mel Gibson, Ricky Martin ve Paulo Zulu izliyor.

Yanak: Brat Pitt ve George Clooney birinci, takipçileri ise Tom Cruise ve Paulo Zulu.

Dudak: George Clooney, Brad Pitt, Antonio Banderas ve Koreli film yıldızı Dong-Kun Jang.

Saç: Tom Cruise,David Beckham.

Bacaklar: David Beckham, Arnold Schwarzenegger.

Alın: Brad Pitt, Tom Cruise.

Türk erkeği estetik operasyonda Avrupalı erkeğe fark atıyor

ÜLKELERDE yapılan estetik operasyonların kadın-erkek arasındaki dağılımda en dikkat çekici olan Mısır’da erkeklerin hiç estetik yaptırmamaları ve en çok Hintliler’in estetik yaptırması. Türkiye’de ise operasyonların yüzde 79.91’sini kadınları yüzde 20.09’unu ise erkekler yaptırıyor. Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği rakamlarına göre Türk erkeği Fransız, İnlgiliz, Rus, Amerikan, İspanyol, İtalyan ve İsrailli hemcinslerine fark atıyor. Yunanistan’da bu oran yüzde 20.03, İtalya’da yüzde 11.80, Fransa yüzde 4.97. Türk erkeğini geride bırakan ülkeler şöyle: BAE yüzde 20.73, Suudi Arabistan 22.03, Çek Cumhuriyeti 26.22, Slovenya 26.25, Hong Kong 29.33, Hindistan 39.09.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!