Film Festivali'ne iki ünlü yıldız

Güncelleme Tarihi:

Film Festivaline iki ünlü yıldız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 16:13

Geçen yıl Sophia Loren ile Harvey Keitel’i ağırlayan Uluslararası İstanbul Film Festivali, 25’inci yılında Fransız aktör Alain Delon ve İtalyan yıldız Ornella Muti’yle renklenecek.

Haberin Devamı

Alain Delon, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin onur konuğu olarak 13 Nisan Perşembe günü İstanbul’a gelecek. Sanatçı, 14 Nisan Cuma akşamı Lütfü Kırdar Kültür ve Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki Festival’in kapanış töreninde İstanbul Film Festivali’nin “Yaşamboyu Başarı Ödülü”nü alacak. Festival’in kapanış töreni CNN TÜRK tarafından canlı olarak yayınlanacak.

Antonioni’den Visconti’ye, Clément’tan Losey’ye kadar pek çok ünlü yönetmenle çalışan Alain Delon, ilk filmini çektiği 1957’den beri 49 yıldır sinema dünyasının en karizmatik, yakışıklı ve güçlü oyuncularından biri sayılıyor. Kadınların yüreğini hoplatan yakışıklı bir yüz olmanın ötesinde, filmlerde canlandırdığı karakterlerle sinema dünyasına damgasını vuran Delon 90’a yakın filmde rol aldı. Oyunculuğun yanı sıra senaryo yazarlığı, prodüktörlük ve yönetmenlik de yapan Alain Delon hala sinema ve televizyon için çevirdiği filmler ve tiyatrodaki rolleriyle sanat yaşamına aktif olarak devam ediyor.

Haberin Devamı

Büyük bir olasılıkla Festival'in açılış törenini renklendirecek isimlerden biri de İtalyan sinemasının seksi yıldızlarından Ornella Muti olacak.

Festival bu yıl 1-16 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Festivalin basın işlerini yürüten İdil Kartal, "İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, İstanbul Film Festivali’nin 25. yılını doldurması nedeniyle özel bir çalışma yaptı. Alain Delon’la yazışmalarımız yeni tamamlandı. Kendisi gelmeyi onayladı. Ornella Muti’yle de bağlantı halindeyiz. Büyük ihtimalle o da gelecek" dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!