Fethiyeli Robinson internette kült

Güncelleme Tarihi:

Fethiyeli Robinson internette kült
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2006 00:00

Türkiye’nin en popüler arkadaşlık sitelerinden gayet.net’te 67 yaşında bir adam reyting rekorları kırıyor. Fethiyeli Robinson’un yalnız yaşamını paylaşmak isteyenler sayfasını mesaj yağmuruna tutuyor. Nasıl tutmasınlar? Cennet gibi bir koyda yaşıyor, İngilizce biliyor, keman çalıyor, çuvalla parası var. Üstelik müstakbel hayat arkadaşı için öyle bir ev yaptırdı ki eşi benzeri yok

Robinson Ahmet’i Fethiye’de tanımayan yok. 30 senedir Fethiye’nin 10 kilometre dışında, sadece mavi tur teknelerinin demirlediği ıssız bir koyda Robinson hayatı yaşıyor. Arazileri, zeytinlikleri, evleri, dükkanları, hatta koyun sürüsü bile var ama gönlü, Robinson!

İlk eşini 20 yıl önce kaybetti. O günden beri yalnız yaşıyor ama Robinsonluk da bir yere kadar. Artık kendine bir hayat arkadaşı arıyor. Nereden bulsun, kimle tanışsın o ıssız yerde demeyin, Robinson mobinson ama, Türkiye’nin en popüler arkadaşlık sitelerinden gayet.net’te ilanı var Ahmet Daban’ın.

67 yaşında. Doğma-büyüme Fethiye Kaya Köylü. 7 kardeşi, 2 de çocuğu var ama hiçbiriyle görüşmüyor. Kendi inşa ettiği küçücük barakasında yaşıyor. Yıllarını Gemiler Koyu’na demirleyen mavi tur teknelerine erzak, şarap, vs. temin ederek geçirdi. O yüzden inanılmaz da bir çevresi var. Fakat en yakın arkadaşı kemanı. Daha çocukken başlamış keman merakı, yıllar önce 1713 yapımı bir Stradivarius kemanı da varmış ama 7 yıl önce çalmışlar. Şimdi kendi deyimiyle "nalettayn" bir kemanı var. N’olucak zaten bir tek koyunları ve köpeği dinliyor.

Telefon, televizyon gibi aletlerle hiç arası yok. Bir çilingir sofrasını hiçbir şeye değişmiyor. İyi içiyor, bir oturuşta bir büyük bana mısın demiyor. Ramazanlarda rakı günah olduğu için viskiye dönüyor. Aslında şen, şakrak, neşeli bir dünyası var ama gönlü en az Robinson kadar yalnız.

Ona göre nikáh sahtekárlık. Bulacağı kişinin yaşı yaşına yakın olsun, saçı uzun olsun istiyor, bir de çok konuşmasın: "Rahat ettiririm, denizde kum, bende para."

Hayat arkadaşını o barakada yaşatmayı düşünmüyor. Barakasının hemen yanına ultramodern bir ev yaptırdı. İçinde oturmuyor, 10 şiddetindeki depreme dayanıklı bu eve hayat arkadaşıyla tanışınca, taşınacak. Hayat arkadaşı lafının altını bilhassa çiziyor: Nikah sahtekarlık bence, evlenecek birini değil, hayat arkadaşımı arıyorum, diyor.

Robinson bu kadar otantik olunca arkadaşlık sitesinde hayranları da gırla. Gayet.net’teki sayfasına günde 50-60 mesaj geliyor. Ama gençler çoğunlukta. Robinson’un asıl ilgisini çeken 50’li yaşlardaki hanımlardan ise günde 7-8 mesaj geliyor, Robinson’a fotoğraflarını yolluyorlar: "Selam nasılsınız ben sizinle evlenmek için varım. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız beni arayın", ya da "amcaya bayıldım, çevremden ona uygun eş adaylarını taramaya başladım" gibisinden mesajlar.

Hayat tarzı, dünyaya bakışı gençler arasında bir kült haline getirdi O’nu: Robinson abi, senin o çaldığın kemanı sadece 1 saat dinlemek için, konuştuğunda yanında olmak için neler vermezdim ki. Abimiz, canımız, ciğerimiz, pirimizsin! Abimm, öpüyorum ellerinden. Yaz bu kardeşine bir cevap, selamlar saygılar.

İNTERNETTEKİ PROFİLİ

CİNSİYET: Erkek

DOĞUM TARİHİ: 1939

BURCU: Balık

ARADIĞI CİNSİYET: Kadın

BEKLENTİSİ: Uzun süreli ilişki

OTURDUĞU YER: Muğla, Fethiye, Kaya Köyü

BİLDİĞİ DİLLER: İyi İngilizce

EĞİTİM: Ortaöğrenim altı. 27 harf konuşurum ben, Ğ ve J’yi söyleyemem

MESLEK: Turizm yaparım, koyunlara bakarım. Hanımlara centil- menlik ve candar- malık yaparım.

Çiller akıllı kadın ama arkası zayıf

Ahmet Daban tamamen Robinson hayatı yaşamıyor. Fethiyeli tekstilci arkadaşları onu zaman zaman "gezme"lere götürüyor. Bu sayede metroya binmişliği de var, Moda Deniz Kulübü’nde oturmuşluğu da. Kıbrıs’ı da biliyor, Ayasofya’yı da. Yine bu gezilerden birinin dönüşünde (hep business class’ta seyahat ediyor) yanına hayran olduğu Tansu Çiller geldi. Daha önceden teknesinden tanıştığı Çiller ona "N’aber Robin?" deyince ayağa fırlamak istedi: "Ayağa kalkayım selamlayayım istiyorum, kayış bağlı kalkamıyorum (emniyet kemerine kayış diyor, kendisi beceremediği için hosteslere bağlatıp çözdürüyor). Çiller, tıpkı benim gibi çok akıllı bir kadın. Ama onun da etrafındaki elemanları zayıf, arkası yok."

Yine bir Kıbrıs ziyaretinde bu kez Denktaş’ın masasına düşüyor. Denktaş’ın kim olduğunu soruyor, yanındakiler "Aman o adam Denktaş, abuk sabuk bir şey deme" diye uyarıyorlar. Robinson, kadehi Denktaş’a uzatıp ne dese beğenirsiniz: Hadi şerefine Denktaş, benim de babam Türk, annem Yunan!

Prens Charles’ın mürettebatı selam durdu

Robinson Ahmet sadece Türklerle değil, yaşadığı koya demirleyen birçok yabancı ünlüyle de tanışıyor. Bunlardan biri de İngiltere Prensi Charles. 15 yıl önce Gemiler Adası’na demirlemiş yatını. Kimseler yanına yaklaşamıyormuş hazretin teknesinin. Robinson ille de gidip tanışacak. Ama koskoca prensin karşısına üniformasız çıkılmaz ki! Kendine bir üniforma uydurmuş ama bula bula itfaiyeci üniforması. Charles’ın teknesine gitmiş. Birkaç küçük ihtiyaçlarını görmüş, tam ayrılacakken prens güvertede belirmiş. Robinson İngiliz tahtının veliahtını karşısında görünce kürekleri bırakmış, üstünde itfaiyeci kıyafeti olduğu halde ayakta selam durmuş. Bu sırada kayık kendi kendine gidiyor. Bu tablo Prens Charles’ın çok hoşuna gitmiş. Derhal emir vermiş, bütün mürettebatı iskele tarafında toplamış. Kaptanından miçosuna kadar herkes tek sıra dizilmiş, Robinson’a selama durmuş. "Hakikatli adam" diyor Robinson, Prens Charles için.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!