Festivalleri 222 bin kişi izledi

Güncelleme Tarihi:

Festivalleri 222 bin kişi izledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 00:00

İKSV’nin 2007 yılının ilk döneminde düzenlediği etkinlikler sona erdi.

İKSV’nin 2007 yılının ilk döneminde düzenlediği etkinlikler sona erdi. Eylül ayında IKSV’nin uluslararası güncel sanat arenasında Türkiye’nin en çok ses getiren etkinliği Uluslararası İstanbul Bienali gerçekleşecek.

Haberin Devamı

IKSV’nin 2007 yılının ilk döneminde düzenlediği etkinliklere 222.000’e yakın izleyici katıldı.
· Akbank sponsorluğunda gerçekleşen 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali’ni yaklaşık 170.000 kişi,
· Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleşen 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’ni yaklaşık 20.000 kişi,
· Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleşen 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin bugüne kadar olan konserlerini yaklaşık 32.000 kişi izledi.

24, 25, 26 Temmuz tarihlerinde İstanbul Jazz Center’da gerçekleşecek konserlerle devam edecek 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 1 Ağustos Çarşamba akşamı Açıkhava Sahnesi’nde Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleşecek Norah Jones konseri ile sona eriyor. Konserin biletleri satışa çıktıktan çok kısa bir süre sonra tükendi.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı 35. Yıl etkinlikleri kapsamında, HSBC Özel Bankacılık sponsorluğunda, dünyanın en tanınmış dans topluluklarından Béjart Balesi’ni ağırladı. 2007 Mevlânâ Yılı için Maurice Bejart tarafından özel olarak kurgulanan “Rumi: Dua ve Dans” koreografisinin dünyada ilk kez İstanbul’da sahneleyen Béjart Balesi’nin AKM’de gerçekleştirdiği üç gösteriyi 4.000’e yakın seyirci izledi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın BKM işbirliğiyle, Bonus Card’ın 7. yıl şerefine düzenlediği Shakira Konseri ise müzikseverler için unutulmayacak bir konser oldu. Yaklaşık iki saat süren konseri 10.000’i aşkın kişi seyretti.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, diğer etkinlikleriyle de Ağustos ayından itibaren İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen ve dünya sanat çevrelerinde Venedik Bienali’nden sonra ikinci sıraya yerleşen 10. Uluslararası İstanbul Bienali, 8 Eylül - 4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Uluslararası İstanbul Bienali’nin küratörlüğünü San Francisco Sanat Enstitüsü’nün Sergi ve Kamusal Programlar Yönetmeni ve Sergi Araştırmaları ve Müzecilik Bölümü Başkanı olan sanat eleştirmeni Hou Hanru üstleniyor.

IKSV’nin uluslararası güncel sanat arenasında Türkiye’nin en çok ses getiren etkinliği olan Uluslararası İstanbul Bienali bu yıl da İstanbul’u dev bir güncel sanat platformuna dönüştürecek. 10. Uluslararası İstanbul Bienali’ni izlemek üzere yurtdışından basın mensubu, eleştirmen, küratör, müze ve galeri yöneticisi olmak üzere 4.000’e yakın konuk bekleniyor.

Bu yıl yine Nokia sponsorluğunda gerçekleşecek Filmekimi ise 19 - 25 Ekim tarihleri arasında yılın ses getiren ödüllü filmlerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Elektronik müzik, alternatif rock ve indie-pop gibi farklı müzik türlerinin en yenilikçi isimlerini İstanbul’da ağırlayan Phonem by Miller bu yıl yine Miller sponsorluğunda 9 - 17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!