Fazla kebap kalp yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Fazla kebap kalp yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2001 00:00

Bir ilaç firması tarafından bölge doktorlarına yönelik düzenlenen panelde, kalp hastalıklarında yeni tedavi yöntemleri ve kullanılan ilaçlar konusunda bilgi aktarımında bulunan Doç. Dr. Mustafa Åžan, kebap gibi kandaki kolestrolü artırıcı yaÄŸlı gıdaların kalp saÄŸlığını tehlikeye soktuÄŸunu anlattı. Sigara kullanımı, hipertansiyon ve diyabet hastalıkları ile aşırı kilonun bu riski artırdığını vurgulayan Åžan, ‘‘Kebabımızdan vaz geçmeden kalp saÄŸlığımızı nasıl koruruz?’’ sloganıyla vatandaÅŸlara uyarıda bulundu. Erkeklerde 45, kadınlarda ise 55 yaşından sonra kalp saÄŸlığının kontrol altında tutulmasının yararlı olacağını anlatan Doç. Åžan, kandaki kollestrolü düşürücü tedavi yöntemlerinin koroner kalp hastalıklarını azalttığını ifade ederek şöyle dedi:‘‘Kalp hastalıklarından uzak kalmak için sık sık kebap yeme gibi alışkanlıklardan kaçınıp çok yönlü beslenilmelidir. ÖrneÄŸin tahıl, sebze, meyve ve balık ağırlıklı, posası fazla gıdalar alarak, ÅŸeker, tuz ve alkol tüketimi düşürülmelidir.’’Panelistlerden Endokrinoloji anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tamer Tetiker ise, diabet hastalığının tedavisi konusunda bilgi verirken, bu hastalığı taşıyanların yüzde 80'in de koroner kalp hastalığı ortaya çıktığını ifade etti. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!