!f Bağımsız Festival başlıyor

Güncelleme Tarihi:

f Bağımsız Festival başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 16:46

Festival 11-21 Şubat'ta İstanbul, 25-28 Şubatta Ankara'da gerçekleştirilecek. "!f İstanbul 9. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali" İstanbul ve Ankara’da yapılacak.

Haberin Devamı

"!f İstanbul 9. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali" İstanbul ve Ankara’da yapılacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’ndan (AKB) yapılan yazılı açıklamaya göre, AKB’nin katkılarıyla gerçekleşecek festival İstanbul’da 11-21 Şubat, Ankara’da ise 25-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek.

"!f İstanbul"un en çok konuşulan beş filmi tanınmış Amerikalı sinema sitesi The Auteurs işbirliği ile ilk kez İstanbul ile eş zamanlı Anadolu’da 15, komşu coğrafyalarda ise dört farklı noktada izlenebilecek.

/images/100/0x0/55ea793cf018fbb8f8824401
Biletler indirimli olarak İstanbul’da 29-31 Ocak tarihleri arasında, Ankara’da ise 12-14 Şubat tarihleri arasında satılacak. Normal fiyatından ise İstanbul’da 1 Şubat, Ankara’da 15 Şubatta satışa çıkarılacak. Hafta içi gündüz seansları "gnctrkcll"liler için "bir bilet alana bir bilet bedava" olacak.

Haberin Devamı

Festivalde gösterilecek filmler arasında "Yaman Tilki/Fantastic Mr Fox", "Precious", "Hizmetçi/The Maid", "An Education/Aşk Dersi", "Çılgın Kalp/Crazy Heart", tek gala olarak festival izleyicisine sunulacak olan Peter Jackson’ın son filmi "Cennetimden Bakarken/The Lovely Bones" ve "Un Prophet / Yeraltı Peygamberi" yer alıyor.

Festivalin jürisi ise Gael Garcia Bernal’i uluslararası üne kavuşturan Oscar ödüllü "Günah" filminin prodüktörü Daniel Birman Ripstein, Sundance Film Festivali yöneticilerinden Caroline Libresco, NISIMASA’nın kurucusu Matthieu Darras, "Buzdan Hayaller/Noi the Albino" filmiyle tanınan ünlü İzlandalı yönetmen Dagur Kari ve Türkiye’nin önemli senarist/yönetmenlerinden Ümit Ünal’dan oluşuyor.

Kari, ayrıca çok konuşulan son filmi The Good Heart / İyi Yürek;in galasında hazır bulunacak. (aa)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!