Ezel nerede

Güncelleme Tarihi:

Ezel nerede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 00:00

Yeşilçam Ödülleri’nin adayları, önceki akşam Ghetto’da düzenlenen partide açıklandı. Sinan Tuzcu ile birlikte gecenin sunuculuğunu üstlenen Cansu Dere, gelinliği andıran beyaz kıyafetiyle dikkatleri çekti

Haberin Devamı

GECEDEN FOTOĞRAFLAR

TÜRSAK Vakfı’nın Beyoğlu Belediyesi’yle birlikte düzenlediği Yeşilçam Ödülleri için 11 kategoride yarışacak beşer aday, önceki gece Ghetto’da düzenlenen partiyle açıklandı. Sunuculuğunu Cansu Dere ile Sinan Tuzcu’nun yaptığı gece, sinema dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi.
  
Geceye katılanlar arasında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, Mahsun Kırmızıgül, Yavuz Bingöl, Berrak Tüzünataç, Nuri Alço, Ebru Akel-Abdullah Oğuz, Irmak Ünal da vardı.
Ödül adaylıklarına damgasını vuran senaryosunu Engin Günaydın’ın yazdığı, Taylan Biraderler’in yönettiği “Vavien” filmi oldu. “Vavien”, En ıyi Film, Yönetmen, Kadın Oyuncu (Binnur Kaya), Erkek Oyuncu, (Engin Günaydın), Yardımcı Erkek Oyuncu (Settar Tanrıöğen), Yardımcı Kadın Oyuncu (Serra Yılmaz), Görüntü Yönetmeni, Senaryo ve Müzik olmak üzere toplam dokuz dalda ödüle aday gösterildi.
Sezonun flaş yapımlarından “Nefes: Vatan Sağ Olsun” ile Mahsun Kırmızıgül’ün ikinci filmi “Güneşi Gördüm” ise 6’şar dalda ödüle aday oldu.

Yarıştıkları dalda birinci olanlar, 23 Mart’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. “En ıyi Film” ödülünün sahibi 150 bin TL, “ılk Film” ödülünün sahibi ise 30 bin TL’lik para ödülüyle desteklenecek.

Gecenin finalinde şık beyaz elbisesinin üzerine deri mont giyip otomobiline doğru Beyoğlu sokaklarında yürümeye başlayan Dere’ye halkın ilgisi büyüktü. “Ezel” dizisinde Kenan ımirzalıoğlu’nun büyük aşkını oynayan Dere’ye “Eyşan, Ezel nerede” diye seslenenler de oldu.

GERÇEK YILDIZLAR BURADA DEĞİL


Geceye katılanlar arasında Engin Çağlar da vardı. Çağlar, organizasyonu ve sinema sektörünü eleştirdi: “Türk sinemasının gerçek yıldızları burada yok, çağrılmamışlar. Asıl onlar sinemayı bir yerlere getirdi. Bu yeni filmlerle Türk sineması iyi yere gelmez.” Gecenin dikkat çeken isimlerinden biri de Nuri Alço’ydu. Ünlü oyuncu, Kıvanç Tatlıtuğ’un veliahdı olarak gösterilmesi hakkında ilginç bir açıklama yaptı: “Ben daha ölmedim ki! Ölürsem veliahdım olur.”

Haberin Devamı

İŞTE ADAYLAR

EN İYİ FİLM


Güneşi Gördüm
Hayat Var
İki Dil Bir Bavul
Nefes: Vatan Sağ Olsun
Pandora’nın Kutusu
Vavien

Haberin Devamı

EN İYİ YÖNETMEN

Levent Semerci (Nefes: Vatan Sağ Olsun)
Mahsun Kırmızıgül (Güneşi Gördüm)
Reha Erdem (Hayat Var)
Yağmur Taylan-Durul Taylan (Vavien)
Yeşim Ustaoğlu (Pandora’nın Kutusu)
Zeki Demirkubuz (Kıskanmak)

EN İYİ  KADIN OYUNCU
Binnur Kaya (Vavien)
Demet Evgar (Güneşi Gördüm)
Meral Çetinkaya (Karanlıktakiler)
Nergis Öztürk (Kıskanmak)
Nesrin Cevadzade (Dilber’in Sekiz Günü)
Şerif Sezer (Deli Deli Olma)

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Engin Günaydın (Vavien)
Mert Fırat (Başka Dilde Aşk)
Mete Horozoğlu (Nefes: Vatan Sağ Olsun)
Nadir Sarıbacak (Uzak ıhtimal)
Öner Erkan (Bornova Bornova)
Yılmaz Erdoğan (Neşeli Hayat)
(Aday listesinin tamamına, hurriyet.com.tr adresinden ulaşılabilir.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!