Eyüplü çocuklara davet

Güncelleme Tarihi:

Eyüplü çocuklara davet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 21:20

Eyüp Belediyesi ve Santralistanbul’un ortaklaşa gerçekleştirdikleri bir projeden bahsetmek istiyorum bugün sizlere.Yerel yönetimlerle müzelerin şehrin kültür hayatına nasıl olumlu katkıda bulunabileceğinin çok güzel bir örneği bu proje.

Haberin Devamı

Adı ‘Eyüplü Çocuklar Yaz Tatilinde Santralistanbul’da.
Dokuz hafta sürecek ve 88 atölye çalışmasının gerçekleştirileceği projede 7-11 yaş grubu çocuklar için bilim, sanat, ekoloji, tasarım ve çevre temalı atölyeler yapılıyor. Yaklaşık iki bin çocuğa ve dolaylı olarak ailelere ulaşmak hedefleniyor.

HEM ÇOCUK HEM AİLE MÜZEDE

Çocukların farklı konularla tanışma, ufuklarını geliştirme şansı yakaladıkları projenin bir diğer önemli sonucu da aileleri müzeye çekmesi.
Yetişkinlerin de müzeye gelmesini sağlamayı hedefleyen proje bölge halkına kimi zaman yıllardır yaşadıkları ama hiç uğramadıkları bu mekânın dönüşümünü yakından görme, bir parçası olma fırsatı sağlaması açısından da çarpıcı.

HER GÜN ATÖLYE VAR

31 Ağustos’a kadar devam edecek proje çerçevesinde etkinlikler her gün, 10.00-12.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında iki ayrı grup olarak gerçekleştiriliyor. Santralistanbul Eğitim Bölümü’nün yürüttüğü programa katılmak isteyen Eyüplü çocukların kayıt yaptırması gerektiğini hatırlatayım. (212) 311 78 35.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/563cac74f018fb32c8ec8bd2

KONUŞAN HEYKELLER YAPSIN

Faber-Castell çocukların yaratıcılığını geliştirmeye yönelik haftasonu aktivitelerine devam ediyor. Bugün ‘Konuşan Heykeller’ adlı atölye var. Çocuklar hayal güçlerini kullanarak şekillendirdikleri hamurları rengarenk boyayıp eğlenceli heykeller yapacak. Rahmi M. Koç Müzesi’nde 14.00-15.30 saatleri arasında gerçekleşecek çalışma, 4-6 yaşa yönelik. Biletler 30 lira, Biletix’te.

‘DÜŞÜNEN ÇOCUK’LARA GÖRE BİR DERGİ

Çocuklara yönelik dergiler genellikle hediyeleri için satın alınıyor. Bu durumu değiştirmek için yola çıkan yepyeni bir dergi var şimdi raflarda; ‘Düşünen Çocuk’. Tasarımı çocukların katkı sunması amacıyla özel bir şekilde yapılan dergiye çocuklar yazı ve boyamalarıyla katkıda bulunacak; derginin orta sayfasında yer alan boş dergi formatında kendi dergilerini oluşturacaklar. 32 sayfalık dergiyi D&R, İnkilap, Remzi, Nezih kitabevlerinde ve bayilerde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

100 YILLIK BİBERON BU SERGİDE

Anne bebek ürünleri alışveriş platformu E-bebek çok ilginç bir sergi hazırlamış. Geçmişten günümüze bebek ürünlerinin gelişimini gözler önüne seriyor ‘Bebek Ürünleri Sergisi’. 1900’lü yılların başında kullanılan biberondan 1928 senesine ait Osmanlıca bebek gelişimi ve beslenme kitabına, tarihi bebek arabalarından bisküvi saklama kutularına kadar 100’e yakın ürün görülebiliyor. Serginin bir başka özelliğiyse; ürün bağışlayan kişilere ait bilgilerin her parçanın yanında belirtilmiş olması. 29 Haziran’da Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde açılan sergi 12 Temmuz’a kadar İstanbullular tarafından gezilebilecek. Sergi daha sonra Türkiye’nin farklı şehirlerini gezecek.

Haberin Devamı

PERA MÜZESİ’NDE ATÖLYELERE KATILSIN

Pera Müzesi’nde 11–27 Temmuz arasında 7-14 yaş grupları için etkinlikler düzenleniyor. Devam eden sergilere paralel atölyelerden üç hafta boyunca çarşamba günü gerçekleştirilecek olanın adı Büyük Boy Portrem. Perşembe günleri Hayalimdeki Çiniler, cumalarıysa Bir Bina Tasarlıyorum etkinlikleri var. Atölyeler saat 15.00-17.00 arasında, ücretleri 30 lira ve rezervasyon yaptırmanız şart. (212) 334 99 00

PEPEE KONSERİNİ KAÇIRMASIN

Dört yıldır TRT Çocuk’ta yayınlanan ve söylediği şarkılarla beğeni toplayan Pepee, haziranda ilk kez sahneye çıkmıştı. Konser çocuklardan öyle büyük bir ilgi gördü ki Türkiye’nin ilk yerli çizgi film kahramanı Pepee, yarın Kuruçeşme Arena’da bir konser daha verecek. Kapıları saat 15.30’da açılacak konser alanında pek çok sürpriz etkinlik de çocukları bekliyor. 18.30’da başlayacak konserin biletleri Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!