Evlilik bir anda oldu

Güncelleme Tarihi:

Evlilik bir anda oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2009 00:00

Elle dergisine konuşan Demet Evgar, evlilik planları hakkında “Evet, mutlu olduğum bir ilişkim var. Ama evlilik düşünülecek bir şey değil. Bu benim hayatımda bir anda olabilir” dedi.

Haberin Devamı

DEMET EVGAR FOTOĞRAFLARI

Kurtulamadığım çok arızam var

Birçok filmde ve dizide oyunculuğunu kanıtladı ama Demet Evgar’ın hayran kitlesi asıl “Bir Kadın/Bir Erkek”le patlama yaptı! Neredeyse fenomene dönüştü. Kadın-erkek ilişkilerindeki anlaşmazlığı, kemikleşmiş sorunları bu programla ekrana taşıyan Evgar, sevgiye ve ilişkiye dair düşüncelerini ise Elle dergisine anlattı: “Kolay severim ama zor beğenirim. Sevmek kolay çünkü. Birine herhangi bir şey hissediyorsan, sev onu ve kurtul!”

Hayat, insanın kendini bilmesi için bir yolculuksa, siz kendinizle ilgili nelerin farkındasınız?
- Ben karar vermekte güçlük çeken bir insanım. Bir durumla ilgili birden fazla yol aklıma gelir ve emin olma süresi bende uzun işler. Burada bana en çok yardım eden, etrafımda güvendiğim insanlardır. Birlikteliği severim. Bir işin altından tek başına kalkma düşüncesi bana zor ve imkansız gelir. Sevinci büyütmek için biriyle paylaşmalısın. Sevinci paylaşabilmek için de onu birileriyle yapmalısın. 

Belki de acıyı yalnız taşıyamıyorsunuz?
- Belki de suç ortağı arıyorum. 

Acı içindeyken kabuğunuza mı çekilirsiniz, insanların ortasına mı atlarsınız?
- Duruma, çektiğin acıya, o ana kadarki tecrübelerine, yaşına, durumun kimle ilgili olduğuna bağlı.

Kendinizi anlatan bir oyun yazsanız bu hangi türe girerdi? Komedi, dram, trajedi?
- Bunun cevabını bilseydim, yazmıştım zaten. Birçok şey döner kafamda ama netleşebilmesi lazım. 

Kararların sonucundan ürküyor musunuz?
- Olabilir. Herkesin ummadık bir yerden korkusu çıkabilir. Ama bir film çekseydim, kesin absürd bir film olurdu.

Oyuncu olmaya karar verebilmişsiniz.
- Akış öyle oldu. Zaman geçtikçe de doğru olduğunu anladım. Herkesin bir görevi vardır ya; insanları eğlendirmek benim için önemli. Biriyle uzun süre oturduğumda “Ben bile eğlendiremiyor muyum?” moduna girebilirim. Eğlenilsin isterim. Eğlenerek geçirmeyince, hayat zül geliyor.

KOLAY SEVER AMAZOR BEĞENİRİM

Ya oyun yazmak?
- Oyun yazarıyım diye bir iddiam olamaz bu kadar yazar yanında. Ama karalıyorum. Kendimi rahatlatmak için bile olabiliyor.

Onları yayınlamak istiyor musunuz?
- Günümüzde bu o kadar alışıldık olageldi ki... “Ben oyuncu olmak istiyorum”, “Ben sanatçı olmak istiyorum”. Oldu! Bunlar, “istiyorum” diye hemen olunabilecek şeyler değil. Tamam istemek yapmanın yarısıdır; ama sadece yarısı. Tamamlamak için başka şey gerek. ıçten gelen bir zorunluluk olmalı. “Bunu yapmak zorundayım” demelisin ve başka şey de kesmemeli seni. Bunun herhangi bir getiriyle de alakası yok. Önce sizin kendi testinizden geçmeli. Başka biri için iyi olması da yeterli değil.

Zor o zaman...
- Eh, kolay severim ama zor beğenirim... Sevmek kolay çünkü. Durumu da kolaylaştırır, her şeyi kolaylaştırır. Sev kurtul! Birine bir şey hissediyorsan, sev onu ve kurtul. Çünkü özüne döndüğün yer. ınsan kötü doğmaz, kötü gelir yapışır üzerine. ınsan iyi doğar, kötü gelip seni bulur.

ALBÜM YAPMAK BANA BİLE SÜRPRİZ OLUR

Sizi kötü yapan bir şey yok, ne güzel.
- Ah! Olmuştur.

Onları da mı seviyorsunuz?
- Yok sevemem onları. O yüzden kurtulamadığım çok arızam var. Ama belki de seviyorum. ışte meşhur kararsızlığım! 

Şu an yürüyen projeleriniz neler?
- Televizyon sezonunu kapattık. Ama tiyatro var: “39 Basamak”... Yoğun istek üzerine, üçüncü sezonda, yine ayda iki kere oynanacak. “Cimri” zaten yeni oyun. Bir de sürprizimiz var önümüzdeki sezona. Ama söylemek istemiyorum.

Albüm?
- Bu sürpriz hem tiyatroyla, hem sinemayla ilgili. Ama albüm değil. Eğer albüm gibi bir şey olursa, o bana da sürpriz olur.

Sinema mı, televizyon mu, tiyatro mu?
- Hepsini seviyorum. Tüm işlerim birbirine çok yansıyor. Hepsinin tatları büyük bir sofra yaratıyor aslında; Halil ıbrahim Sofrası gibi.

Stand-up?
- Şu an düşüncemde yok. O da çok zaman vermeyi gerektirir. O kadar çok istemiyorum şu an herhalde.

Gelecekle ilgili planlarınız?
- İstediğim, gezmek ve gezdikçe ülkemde bir şeyler yapmak. Bu toprakların hikâyelerini seviyorum, çünkü benim gerçekliğim burada işliyor.

Haberin Devamı

Evlilik düşünülecek bir şey değil

Haberin Devamı

 Hobileriniz neler?
- Ben tam Boğa kadını olduğum için, bazı şeyleri Boğa’m gereği yapıyorum. Yemeyi çok seviyorum. Çok hareketliyim. Çok uyumayı sevmiyorum. Bir şeyi çok aşırı yapmayı sevmiyorum. Bir şey aşırı olduğunda sıkıyor.

Hayatınızda biri var mı? Aşk var mı? Evlilik ihtimaller içinde mi?
- Evlilik düşünülecek bir şeymiş gibi gelmiyor bana. Bunlar benim hayatımda bir anda olabilecek şeyler belki de. Ve evet, mutlu olduğum bir ilişkim var. Müzisyen kendisi. Aşkla yaşama hali var bende. Yaşadığım sevgi, bana rahatlık kazandırıyor. ınsanın sevgilisi olması güzel. Onunla yapacağınız şeyler de başka. Sevgi alanınıza birini daha almış oluyorsunuz. Ama bu, diğer alanları kapatmadığınızda güzel. O zaman sürekliliği devam ediyor olabilir. Cevabını ben de bilmiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!