Evlenme teklifini diz çökerek yaptı

Güncelleme Tarihi:

Evlenme teklifini diz çökerek yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2005 01:25

Prens Charles ile Camilla’nın evlilik kararının açıklanmasının ardından Charles’ın, Camilla’ya evlenme teklifini diz çökerek yaptığı ortaya çıktı.

PRENS Charles ve Camilla’nın 8 Nisan’da evleneceklerinin ilan edildiği önceki günün akşamı çift, Winsor Şatosu’nda çevreci işadamlarına verdikleri bir davette boy gösterdi. Camilla ile Charles kapıdan görününce 260 davetliden müthiş bir alkış koptu. Camilla’nın parmağında Charles’ın nişan yüzüğü olarak taktığı 60 bin sterlinlik elmas yüzük, hemen dikkati çekti.

Kameralar çiftin üzerine doğrultulunca ilk sorulardan biri ‘Prens evlenme teklifini yaparken diz çöktü mü?’ oldu. Camilla, kısaca ‘Elbette. Başka ne olabilir ki’ diye karşılık verdi. Prens Charles da çok mutlu olduğunu söyledi. Çift evlendikten sonra Camilla, ‘Kralın eşi’ unvanını taşıyacak.

Evlensinler ama kral Prens William olsun

İngiliz tabloid basını, Camilla ile ilgili eski olumsuz tutumundan vazgeçti ve ‘Onların da mutlu olmaya hakkı var’ diye yazmaya başladı. Hemen her gazetede prensin evliliğiyle ilgili anketler yer alıyor. The Daily Telegraph Gazetesi tarafından yayımlanan bir ankete göre, halkın yüzde 87’si Camilla’nın hiçbir zaman kraliçe unvanını kullanmasını istemiyor. Halkın önemli bir bölümü de, 8 yıl önce ölen Prenses Diana’ya bağlılıkları doğrultusunda, Charles yerine oğlu William’ın tahta geçmesini istiyor. İngiliz halkının yalnızca yüzde 7’si Camilla Parker Bowles’in kraliçe unvanını taşıyabileceğini belirtiyor.

ÇİNLİ ASTROLOGLARA GÖRE SAYILARIN EN ŞANSLISI 8

Charles ile Camilla’nın 8 Nisan’da evlenmeye karar vermeden önce Çinli astrologlara danışıp danışmadıkları bilinmiyor; ama Çinliler, 8 rakamını bütün rakamların en şanslısı ve en güçlüsü olarak görüyorlar. Çincede ‘sekiz’ ve ‘şans’ sözcüklerinin okunuşu aynı. Bu yüzden 8 Nisan tarihinin özel seçildiği öne sürülüyor. Ayrıca 8, zayıflıklara karşı koruyor ve ayrılıkların bitişini sembolize ediyor. Taoizmde ‘Sekiz Ölümsüz Bilge’ var, Budizmde de ‘Sekiz Hazine’ kavramı. 8 rakamının yatık biçimi, matematik ve fizikte sonsuzluğu simgeliyor. Ayrıca bu yıl Çin takviminde ‘horoz yılı’ olması, yeni bir sayfa açılması anlamına geliyor.

Hong Konglu astrologlar da ‘Charles bu kez mutlu bir evlilik yapacak’ diyorlar. Feng Shui uzmanı Edwin Ma, Charles’ın Çin astrolojisine göre fare yılında doğduğuna işaret ederek ‘8 Nisan, fare yılında doğmuş insanlar için uğurlu bir gün. Evlilik için iyi bir gün’ dedi. Ayrıca, Camilla’nın domuz burcundan olduğu ve bu iki burcun çok iyi uyum sağladığı bildiriliyor.

Eş olarak Diana’yı Camilla mı seçti

İngiliz basınında, Charles ile Camilla’nın skandallarla dolu 30 yıllık ilişkisi hakkında çok sayıda iddialara yer veriliyor. Bu iddialardan birine göre Diana’yı Prens Charles’a eş olarak Camilla ve diğer kızlardan oluşan bir komite seçmiş. Nedeni de daha o zamanlar Charles’ın sevgilisi olduğu söylenen Camilla’nın kendisi için en az sorun oluşturacak kadının Diana olduğuna inanması.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!