Evcil kuş sahipleri de endişeli

Güncelleme Tarihi:

Evcil kuş sahipleri de endişeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 11:24

Konya'da faaliyet gösteren bir veteriner kliniğinin sahibi olan Ceyda Yılmaz, bazı muhabbet kuşu ve papağan sahiplerinin kuş gribi bulaşabileceği endişesiyle, kuşlarını satmak veya kendilerine vermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Yılmaz, yaptığı açıklamada, kanatlı hayvanlarda kuş gribi görülmesi üzerine, evcil hayvan sahiplerinin büyük bölümünün hayvanlarında küçük bir hastalık belirtisi bile olsa hemen muayeneye getirdiğini belirtti.

Bazen günde 4-5 vatandaşın, kuş gribi şüphesiyle kedi, köpek, kuş veya benzeri evcil hayvanlarını kliniğe getirdiğini anlatan Yılmaz, ”Hatta hayvanı ishal olan, az yemek yemeye başlayan vatandaşların kuş gribi şüphesiyle bize geldiği oluyor. Yapılan muayenenin ardından, kuş gribi endişesiyle gelen hayvan sahiplerine, kuş gribinin belirtilerini ve besledikleri ev hayvanlarına bulaşma riskinin son derece az olduğunu, alınacak fazladan önlemleri anlatıyoruz” dedi.
Yılmaz, bazı muhabbet kuşu ve papağan sahiplerinin de kuş gribi bulaşabileceği endişesiyle, kuşlarını satmak veya kendilerine vermek istediklerini söyledi.

KENDİSİ RAHATSIZLANIP HAYVANINI GETİRİYOR

Ceyda Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Bazı hayvan sahipleri, kendisi hastalansa bile, bize kuş gribi endişesiyle hayvanını getiriyor. Evlerde beslenen kedi ve köpek türü hayvanları bırakın, muhabbet kuşu ve papağanların bile kuş gribine yakalanma riski çok az. Çünkü bu hayvanlar devamlı kafeslerde tutuluyor ve dışarıyla temasları bulunmuyor. Gelen hayvan sahiplerine bunları anlatarak, onları sakinleştirmeye çalışıyoruz. Onlara, önlem olarak ise sokaktaki kuş pisliklerine basmamalarını, kedi ve köpeklerini ölü kuş ve diğer canlılarla temas ettirmemelerini, gezinti dönüşü hayvanlarının patilerini yıkamalarını öneriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!