Eurovision’da İngilizce söylemediğime pişmanım

Güncelleme Tarihi:

Eurovision’da İngilizce söylemediğime pişmanım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 00:00

Sibel Tüzün, herkesten uzakta yaşadığı aile hayatını MTV'ye anlattı.

Haberin Devamı

SİBEL TÜZÜN FOTOĞRAFLARI

"Aç Telefonunu" adlı şarkıyla listelere hızlı bir giriş yapan, yeni albümünü de eylül ayında piyasaya çıkaracak olan Sibel Tüzün, herkesten uzakta yaşadığı aile hayatı, yelkene olan tutkusu ve Eurovision’a dair "BeniMTV’m" programına ilginç açıklamalar yaptı.

Yeni albümünün eylül ayında piyasada olabilmesi için ekip olarak çok sıkı çalıştıklarını, fakat hiçbir şeyin  aceleye gelmesini istemediğini söyleyen Tüzün, buna rağmen yaz için iddialı olabilecek olan iki şarkılık bir single çıkarmaktan da geri kalmadı. Son albümü için dünyaca ünlü müziyenler Marcus Brosh ve Toni Cottura ile çalışan Sibel Tüzün, herşeyin içine sindiğinin özellikle altını çizdi. Eurovision Şarkı Yarışması hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulunan genç şarkıcı, yarışmaya İngilizce sözlü bir şarkı ile katılmadığı için pişman olduğunu söyledi. İşte Tüzün’ün "BeniMTV’m" programına verdiği röportaj:

Eurovision’da İngilizce söylemediğime pişmanım
 Yeni albümünüzü piyasaya sürmeden önce "Aç Telefonunu" ve "Yaz Aşkı" adlı iki şarkılık single piyasaya sürdünüz. Bu stratejinin nedeni nedir?

- Albümü eylüle yetiştirmeye çalıştık ama şarkılardan iki tanesi bitti: "Aç Telefonunu" ve "Yaz Aşkı" Bunlar yaz şarkısı olduğu için sonbahara kalsın istemedik. Bu yaptığımı daha sonra strateji olarak düşünebilirim çünkü acayip bir motivasyon oluyor.  Şarkıların önceden beğenilmesi albüm için insanı gaza getiriyor.

Haberin Devamı

Bu 6’ncı albümünüz, geriye dönüp baktığınızda nelerin değiştiğini görüyorsunuz?

- Geriye baktığımda albümden çok görseller çok komik geliyor. İlk klibim ’Beni Bağlamaz’, Türkiye’de kliplerin Dünyayı Kurtaran Adam’ıdır. İlk albümde Raks, "Üç şarkıya klip çekeceğiz" dedi. Müzik tarzımda çok temel değişiklikler yaptım ’Hayat Buysa’ albümünde. Kendim üretmeye başladım ve o albüm çok dikkat çekti. Ama sonuçta yaptığınız iş değil, imajınız daha çok konuşulur.

Biraz da Eurovision maceranızdan bahseder misiniz?

- Eurovision askerlik gibi bir görevdir. Türk Pop Müzik sanatçısı için zorunludur. Kariyeri adına yapmayanlar var ama çok güzel bir deneyim. Katıldığım için değil, sonuç açısından üzgünüm. Keşke bütün kavgalara rağmen şarkıyı İngilizce söyleseydim. Sonuç çok farklı olacaktı. Eurovision’a giden herkes zedeleniyor ama biz gitmeyeceksek kimler gitsin? Zaten sahnede detone olmadan şarkısını söyleyecek taş çatlasın 10 kişiyiz. Biz gitmezsek kim gidecek? Pişman değilim. Eurovision, müzisyenin kendisini göstermesi için çok iyi bir platform. Eurovision, seni seven ve destekleyen insanlara bir teşekkürdür. Evet, risk alıyorsun ama bu insanlar eğer Tarkan’ı görmek istiyorlarsa bence Tarkan gitsin.

Haberin Devamı

Evde de aynı Sibel misiniz?

- Evde farklı bir karakter oluyorum. Sibel ve Sibel Tüzün diye iki karakter var içimde. Normalde makyaj yapmam, son derece rahat giyinirim, İstanbul’un her yerinde görebilirsiniz beni. Sahnedeki gibi dolaşmadığım için sokakta çok az insan tanır.

Kızınız Elaya Amber üç yaşına basacak bu sene. Annelik nasıl gidiyor, tüm vaktinizi alıyor mu?

- Annelik çok güzel, çok özel bir şey. Çok mutluyum anne olduğum için. Ve kızımla birlikte geçirdiğim zaman,

/images/100/0x0/55ea4b22f018fbb8f876803e
benim için dünyanın en değerli anı. Kızımla zaman geçirmek için başka şeylerden fedakarlık ediyorum. Yeni şarkılarımı ilk kızım ve arkadaşlarına götürüyorum.

Haberin Devamı

Elaya Amber ismi koymanızın nedeni nedir?

- Kızımın adını ben buldum. Elaya Antik Yunanca’da zeytin ağacı demek. Zeytin ağaçlarına hayranım.

Ara sıra kaçamak yaptığınız zeytin ağaçlarıyla dolu çiftlik evinizi ve oradaki yaşamınızı anlatır mısınız?

- Gökova’daki zeytinlik stresten, koşuşturmacadan kaçış. Çok mutlu oluyorum arada.

Eğlenmek için neler yaparsınız?

- Eğlenmek için müzikten uzaksam, konser ve canlı müzik dinlerim.

Otomobil sporlarına olan tutkunuzun boyutu nedir?

- F1 izleyicisiydim, arkadaşım co-pilot arıyordu. İki yıl Türkiye Ralli yarışını kovaladık.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!