Eurovision’da ilk Makedon

Güncelleme Tarihi:

Eurovision’da ilk Makedon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2004 01:06

Gelmiş geçmiş tüm zamanların en iyi Makedon vokalistlerinden biri olarak gösterilen Toşe Proevski, mayıs ayında İstanbul’da yapılacak Eurovision’da ülkesini ilk temsil eden isim olacak.

Yarı finali 12 Mayıs’ta finali ise 15 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak olak Eurovision yarışmasında Makedonya ilk kez katılacak. Eurovision yarışmasına ilk kez katılacak olan Makedonya’yı tüm zamanların en iyi Makedon vokalistlerinden biri olarak gösterilen Toşe Proevski temsil edecek.

1981 doğumlu olan ve çocukluğundan beri müzikle içiçe yaşayan Toşe Proevski, çocuk festivallerinde seslendirdiği şarkılarla ilk olarak dikkat çekti. 1998 yılına kadar çeşitli festivallerde boy gösteren genç şarkıcı 1999 yılında çıkardığı ‘Nekade vo nokta / Gecenin Bir Yerinde’ adlı albümüyle büyük çıkış yaptı.

12 Mayıs’ta yapılacak yarı finallerde 15’inci sırada Life isimli şarkıyla yarışacak olan Toşe Proevski, 22 ülke arasında ilk 10’a kalırsa, 15 Mayıs’ta yapılacak finallerde Makedonya’yı temsil edecek. 24 ülkenin yarışacağı 15 Mayıs’taki finallerde Türkiye 22. sırada yarışacak.

‘Sinot Bozji / Allahın Oğlu’ adlı ikinci albümünü 2000 yılında çıkaran Toşe Proevski, 2002’de çıkardığı üçüncü albümü ‘Ako me pogledneş ve oçi /Gözlerime Bakarsan’ ile sadece Makedonya’da değil komşu ülkelerde de adından söz ettirdi. Makedonya’yı ilk temsil etmekten dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen genç sanatçı, ‘Ülkemin ilk yarışması bu, en iyi şekilde temsil edip önce finallere kalmak için yarışacağım’ diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!