GeriKelebek Etsiz çiğ köftenin gülümseyen fabrikatörü
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etsiz çiğ köftenin gülümseyen fabrikatörü

Etsiz çiğ köftenin gülümseyen fabrikatörü
refid:21298994-spot ilişkili resim dosyası

Bu fotoğraf Türkiye’nin 425 farklı noktasındaki tabelalarda tam 10 yıldır gülümsüyor. Ömer Aybak (38) ülke geneline yayılan şubelerinin tümünde bir logo gibi kendi fotoğrafını kullanıyor.

Adıyaman’ın Simcik köyünde dünyaya gelen Ömer Aybak İstanbul’a adım attığında 11 yaşındaydı. Farklı işler denedikten sonra 1992’de, seyyar arabasıyla kendi ürettiği çiğ köfteleri satmaya başladı. İlk yaptığı köfteler etliydi. Ama etlerin çabuk bozulma riski vardı. Etin yerine çeviz ve fındık koyarak bulguru karmayı denedi, elde ettiği lezzet beklediğinden de çok sevildi. Vefa’da tuttuğu depoda ürettiği yeni etsiz köfteler binlerce insanın yolunun kesiştiği Eminönü ve Mecidiyeköy’de yok satıyordu.
Derken seyyar arabadan dükkâna geçmeyi denedi. İlk dükkânını Gültepe’de açtı. “Yıl 2002’ydi. Dükkanı ilk açtığımda bana aptal gözüyle baktılar. Ama çok tuttu. İlk yılbaşı gecesi 750 kilo çiğ köfte sattım. Doğrusu sektörün bu kadar büyüyeceğini ben bile tahmin etmiyordum.”

GÜLTEPE’NİN GÜZEL KIZI

İşte habere konu edilen fotoğraf da tam o gece çekilmiş. Aybak, fotoğrafın hikayesini şöyle anlatıyor: “Gültepe’de dükkanın önünden gelip geçen  çok güzel bir kız vardı. 50 kişi içinde onu fark edersiniz, öyle bir güzellik. Yılbaşı gecesi kalabalağın arasında gördüm onu. Ona hayran bakarken yan dükkandaki fotoğrafçı arkadaşım çekti bu fotoğrafı. Çok beğendim, şubeler büyüdükçe kalitemizin güvencesi olarak bunu kullanıp, tabelalarda gülümsemeyi tercih ettim.”
Sadece Ankara’da 140’ın üzerinde şubesi bulunan Aybak, “Nereye baksam, her tarafta kendi fotoğraflarım. Ankara’da kendimi cumhurbaşkanı gibi hissettim” diyor. Yıllar geçse, yaşlansa bile tabelalardaki o fotoğrafı değiştirmeyeceğini söylüyor.

YURT DIŞINA AÇILACAK

Adıyamanlı Çiğ Köfteci markasını yaratan Aybak, 200 şubeye ulaşınca 100 metrekarelik üretim yeri yetmemeye başladı. Bunun üzerine Gaziozmanpaşa’da dört katlı, 2 bin 400 metrekare alan üzerinde bir fabrika açtı. Aybak burada, 60 personelle günde tam 8 ton çiğ köfte, 80 bin adet lavaş üretimi yapıyor. “Sabah 6.00’dan 15.00’e kadar, AB standardında çiğ köfte üretimi yapıyoruz. En büyük zevkim ilk çıkan köftenin tadına bakmak” diyor. Aybak yurtdışına açılmadı ama o da hedefler arasında. Bunun için ilk adımları atmış bile, bayramdan sonra fotoğrafları Bulgaristan’da da gülümseyecek.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle