Estetikte yaz modası

Güncelleme Tarihi:

Estetikte yaz modası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2010 09:42

Yaz gelince estetik operasyon yaptıranların sayısı artıyor. En çok da dolgu uygulaması, ozonterapi ve koltukaltı botoxu tercih ediliyor.

Haberin Devamı

En çok talep gören estetik operasyonlarda dördüncü sırada da mezolifting geliyor. Göz, burun, dudak çeverelerindeki kırışıklıklara karşı yapılacak uygulamalar ise hem yazın hem de kışın rağbet görüyor. Uygulamaları Estetik Koçu Alp Mamak'a sorduk.

- Yaza özel estetik uygulamalar nelerdir?

En çok tercih edilen uygulama, Kollojen olarak da bilinen 'Hyaluronik asit'le yapılan dolgu uygulaması. Onu sırasıyla Ozonterapi, Koltukaltı botoxu ve Mezolifting takip ediyor.

- Kollojen nasıl uygulanıyor?

Göz çevresi, burun dudak çizgisindeki kırışıklıklar, dudak ve yüzde volüm eksikliği gibi nedenler kollojene başvurma sebebidir. Kollojen uygulaması yaz ve kış hep talep gören bir işlemdir. Ancak yazın kısa sürede uygulanabilen ve morarma riski nerdeyse olmayan ve hemen sonuç veren bir uygulama olduğu ve kırışıkları ortadan kaldırıp cildin canlanmasına da destek olduğu için dolgu uygulamaları yaz estetiğinin temel taşıdır. Uygulama yapılacak bölgeye yüzeyel anesyezik krem sürülebilir, ancak kollojen ürünlerinin içinde de ağrı kesici olduğu için ağrısız bir uygulamadır. Küçük iğneler yardımı ile kırışık tamiri yapılacak veya dolgunlaştırılacak bölgeye Kollojen/Hyaluronik asit uygulanır. Etkisini o anda aynada görebilirsiniz. Uygulama yalnızca 5 dakika sürer. Ertesi sabah iğne yerlerinde çok hafif bir şişlik olabilir ancak buz uygulaması ile birkaç saat içinde geçer. Kollojen uygulamaları cildin 6 ay boyunca bebek gibi nemli, dolgun ve kırışıksız olmasını sağlar. Sanılanın aksine doğru uygulanan dozlarda yapay bir görüntü veya şişlik asla olmaz.

- İkinci en çok talep gören işlem Ozonterapi nasıl bir işlem?

Ozonterapi ülkemizde son 1-2 yıldır popüler olmasına rağmen, Almanya temelli ve yaklaşık olarak 1950'lerden bu yana vücudun oksijen düzeyini arttırmak için yapılan, bilimsel olarak yararları kanıtlanmış bir işlemdir. Ozonterapi;

Haberin Devamı

- Sporcuların performansını arttırmak,
- Yara iyileşmesini hızlandırmak,
- Savunma sistemini güçlendirerek sık hasta olan insanların hastalanma sıklığını azaltmak,
- İç organları destekleyerek Internal Anti-Aging sağlamak,
- Hepatit, AIDS, Domuz gribi, Tüberküloz gibi hastalıklarda ise virus ve bakteri üreme hızını azaltmak ve vücuda destek olmak,
- Kanser ve diabet tedavilerine destek olmak gibi çok geniş yelpaze içeren amaçlarla tercih edilebilir.

Özellikle İstanbul gibi oksijeni düşük şehirlerde veya kapalı ortamlarda çalışan iş adamları ve kadınları tarafından zindelik, savunma sistemini güçlendirmek ve kronik yorgunluk tedavilerinde çok destekleyici olduğu için tercih edilir. 5 hafta boyunca 10 seans olarak uygulanan ozon terapisiyle vücut güçlenerek direnci yükselir. Böylece terapi görenler sürekli zinde ve enerjik hisseder. Uygulama yalnızca 15 dakika sürer, ağrı sızı yoktur. Damardan 100 ml kadar (yarım bardak) kan alınarak steril bir şişe içinde ozonlanır. Hemen sonrasında güne devam edilebilir. Uygulama öncesi C vitamini almamak gerekir. Gebelik, yeni geçirilmiş kalp krizi ve hızlı çalışan tiroid (Hipertiroidi) hastalarına uygulanamaz.

Haberin Devamı

- Koltukaltı botoxu nasıl uygulanıyor?

Koltukaltı botoxu, aşırı terlemeyi azaltmak amacı ile koltukaltı bölgesine yapılan bir uygulamadır. İşlem öncesi uyuşturmak için koltukaltına yaklaşık 5 dakika buz uygulanır. İşlem sırasında gerektikçe buz veya soğutucu spreylerle ağrı azaltılabilir. İşlem küçük insülin enjektörleri ile cilt altına botox zerketmek suretiyle uygulanır. Her bir koltuk altı tam olarak taranır ve yaklaşık 15 dakika sürer. Uygulamanın etkisi 3 gün sonra başlar ve 15 gün sonra tam etki ortaya çıkar. Uygulamadan hemen sonra sorunsuzca hayatınıza devam edebilirsiniz; tek dikkat etmek gereken 6 saat sıcak uygulama (hamam sauna vb) ve sıcak duş ve masaj uygulamamaktır. Aynı seansta yüze yapılan küçük müdahalelerle tüm yazı dinlenmiş ve terden uzak bir şekilde geçirebilirsiniz.

- Koltukaltı botoxu kimlere uygulanmaz?

İşlem öncesi hastanın özellikle herhangi bir hormonal rahatsızlığı, özellikle hızlı çalışan tiroid(hipertiroidi) veya yumuşak doku rahatsızlıkları (Lupus, v.b), kas ve sinir sistemi hastalıkları (myastenia gravis v.b) veya yumuşak doku iltihapları ve özellikle yumuşak doku tüberkülozu (verem) olan hastalarda, takip eden doktorla iletişim kurularak işleme karar verilir. Yumuşak doku iltihabı olanlarda, iltihabı yaymamak için ve Hipertiroidi hastalarında ise terleme başka bölgelerde özellikle de avuç içinde de terleme devam edeceği için kişi bilgilendirilmelidir. Gerekirse aynı işlem avuçiçlerine de uygulanabilir.

- Koltukaltı botoxu için daha çok kadınlar mı başvuruyor yoksa erkekler mi?

Koltukaltı botoxu özellikle erkek hastalar tarafından en sık tercih edilen uygulamaların başında gelir. Ceketlerin çıkması ve daha açık renklerde giyilen gömlekler(özellikle mavi) terlemeyi daha belirgin gösterdiği için tercih sebebidir.

Haberin Devamı

- Mezolifting’i nasıl uyguluyorsunuz?

Son yıllarda Ameliyatsız yüz germe olarak da bilinen Mezolifting uygulaması öncesinde yüzeysel bir uyuşturucu krem kullanılır ve 15 ila 30 dakika kadar beklenir. İşlem sırasında küçük iğneler yardımı ile vitamin, mineral, antioxidan, bağsız kollojen gibi yüz gençleşitici ve sıkılaştırıcılar ciltaltına uygulanır. Mezolifting uygulaması 15 dakika kadar sürer. Kapatıcı ile kapatılabilen küçük morarmalar oluşabilir ancak 3-5 günde geçer. Mezoterapinin etkisi ise 1 hafta sonra çıkar ve 4 ila 6 ay devam eder. Uygulama 2 hafta ara ile 3 seans uygulandığında yaklaşık bir yıla kadar uzayan bir etki sağlar. Güneş ve havanın etkisiyle yaz aylarında ciltte kurumalar olur ve bu kuruluk yüzdeki ince kırışıklıkların daha belirgin bir hale gelmesine sebep olur. Bu nedenle de yazın en çok tercih edilen uygulamalardan biri de Mezolifting’dir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!