Estetik güzeli erkekler

Güncelleme Tarihi:

Estetik güzeli erkekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Artık erkekler de estetik ve güzellik uğruna bıçak altına yatıyorlar. Estetik cerrahların müdavimleri arasına erkekler de girdi. Yüzlerce erkek beğenilmek uğruna ameliyat sırası bekliyor.

Erkekler de bakımlı ve sağlıklı görünmenin avantajlarını farkettiler. Yüzlerce erkek, güzellik ve estetik uğruna bıçak altına yatmak için sıra bekliyor. Estetik merkezlerinin sunduğu olanaklar arttıkça erkeklerin bu merkezlere olan ilgisi de artıyor.

Genç ve güzel kalmak insanoğlu için vazgeçilmezlerin başında geliyor. Bütün kapıların, iyi bir dış görünümle açıldığını düşünen insanoğlu iş görüşmesinden randevuya, ev gezmelerinden iş toplantılarına kadar her ortamda güzel görünmenin yollarını arıyor. Gençliğin verdiği güzellik ise zamanla yok oldukça elden giden bu hazineyi korumak başlı başına bir mücadele olabiliyor.

Burun ameliyatı revaçta

Gelişen teknoloji, anlayış, kültür ve sağlanan imkanlarla kadın ve erkekler zayıflama merkezlerine, estetik uzmanlarına ve bu alandaki kozmetiklere dolayısıyla kendilerine yatırım yapıyorlar. Hastanın kendisini ve ne istediğini bilmesi, doktorun da işinin uzmanı olması çok önemli. Dr. Naci Karacaoğlan, son yıllarda erkeklerin estetik cerrahiye büyük ölçüde ilgi gösterdiğini söylüyor. Dr. Karacaoğlan, ‘‘Bundan yirmi yıl öncesine kadar erkekler kendileriyle ilgili bir endişe taşımıyordu. Fakat estetiğin güncelleşmesiyle erkekler de kendilerini yenileme trendine girmiş durumdalar. Bunda dış görünümün başarı kapılarını aralamasının da payı büyük’’ diyor. Erkeklerin yaptırdıkları estetik operasyonların başında rinoplasti (burun ameliyatı) ve liposaction (yağ aldırma) geliyor. Bunun erkekler dışında göz çevresi kırışıklıkları, alt ve üst göz kapağında oluşan dejenerasyon, kaş kaldırma, yüz gerdirme, saç ektirme ve şişman erkeklerde görülen kadın tipi göğüs büyümeden kurtulmak için bıçak altına yatıyorlar.

Erkeklerin sorunu, saçlar

Plastik cerrahinin son yıllarda insanlara en büyük armağanının, olabildiği kadar doğal çalışabilmek olduğunu söyleyen Transmed yöneticilerinden Dr. Melike Külahçı, artık hiç kimsenin 'doktor beni baştan yarat' felsefesiyle gelmediğini doktorların da bir mucizenin değil varolan tipin en iyisini yaratmak peşinde olduğunu söylüyor. Dr. Külahçı ‘‘Plastik cerrahide devrimsel gelişmeler oldu. İnsanları doğduğu günden bile daha güzel hale getirecek yüzlerce teknik gelişti ve buna bağlı olarak talep patladı diyebiliriz’’ diyor. Dr. Külahçı, erkeklerin estetik arayışlarının başında saç problemi geldiğini belirtiyor. Dr. Külahçı, ‘‘Saç cerrahisi dökülmüş saçı bambaşka bir görüntüde yerine oturtmaz ancak tipi düzeltecek, yüzü daha tertipli gösterecek şekilde doğallığına yaklaştırır. Erkeklerin baş boyun çevrelerinde bir tek süsleri var o da saçları. Bu tek süsün zarar görmesi onları doğal olarak çok etkiliyor.’’ Erkeklerin en büyük sorunu olan saçlarının geri dönüşümü, 2000-3200 dolar arasında değişiyor.

Herbalist (Bitki Uzmanı) Tayfun Filiz'e göre bayların öncelikli problemi kilo. Bunun yanlış beslenmeyle ilgili olduğunu söyleyen Filiz, saçların bakımsız oluşu, cilt kuruluğu ve cilt kırışıklığı şikayetlerinin bunu izleyen sorunlar olduğunu ekliyor. Saç dökülmesinin başlıca iki sebebi olduğunu birincisinin stres, ikincisinin de yanlış beslenme olduğunu söylüyor Tayfun Filiz. Temiz, saça uygulanan birtakım yağların bulunduğunu bunlar arasında dökülmeyi tek başına durduran çam terebentin yağının şampuana karıştırılarak kullanımının iyi sonuç verdiğini ekliyor. Bunun yanında saç bakımı için susam yağı, ceviz yaprağı, tatlı badem yağı, çörek otundan elde edilen kokteyller mevcut. Saç diplerini güçlendiren, içinde demir bulunan ve kan dolaşımını hızlandıran ısırgan otundan elde edilen friksiyonunun haftanın iki günü saç diplerine uygulanmasını tavsiye ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!