Estetik ameliyattan önce son çıkış

Güncelleme Tarihi:

Estetik ameliyattan önce son çıkış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2006 00:00

Ameliyat masasına yatmak, biyolojik yaşından genç görünmek isteyenler için artık en son çare. Yüz gerdirmekten veya botoks yaptırmaktan kaçınanların kullanabilecekleri yöntemlerin başında yeni nesil kozmetikler geliyor. Hemen her yıl yeni ürünler geliştiren firmalar, kendi deyimleriyle mucizeler yaratıyor. İddia ne kadar büyükse, fiyat da o kadar artıyor. Bazılarının fiyatı botoksu geçti, plastik cerrahi operasyonlarının maliyetine yaklaştı.

DÜNYANIN EN PAHALI KREMİ

La Mer’in buluşu The Essence, dünyanın en pahalı kremi unvanına sahip. Fiyatı tam 4.800 YTL. 21 günde cildinizin yeniden doğmuş gibi ışıl ışıl görüneceğini iddia ediyorlar. Özünde, yılda yalnız iki kez Pasifik Okyanusu kıyılarında toplanan deniz yosunu, mineraller, turunçgil yağları, alfalfa, vitaminler ve okoliptüs bulunuyor. Krem, cildin doğal iyileştiricilerini ortaya çıkararak canlandırıyor. Sharon Stone, Jenifer Lopez, Bratt Pitt’in tercihi. Düğün, gala, ödül töreni gibi önemli günlere katılacaklar 21 gün önce bu kremi kullanmaya başlıyor. Türkiye pazarına yeni girdi ve ayrılan 16 ürün iki haftada kapış kapış gitti. Sevil ve Boyner Beaute mağazalarındaki ürün temsilcilerine sipariş edilebiliyor. 2-7 günde geliyor veya istenen adrese teslim ediliyor.

YANIK İZLERİNDEN KURTULUN

Yine La Mer’den bir ürün. NASA’da uzay fizikçisi olan Max Huber tarafından geliştirilmiş. Rutin bir deney sırasında meydana gelen patlama, Huber’in yüzünde ciddi yanıklar oluşturmuş. Fizikçi kendi kendine yaptığı 6 bin deneyden sonra Creme de la Mer’i geliştirmiş. İçinde deniz yosunu, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, lesitin, C, E ve B12 vitamini, turunçgil yağı, okaliptus, buğday tohumu, kaba yonca ve ayçiçeği var. Huber bu karışım sayesinde yara izlerini iyileştirmeyi başarmış. Ama herkes ürünü kullanabilir. Cildi daha esnek, yumuşak ve pürüzsüz yapıyor. 30 ml’lik fiyatı 249 YTL.

ANINDA GENÇLİK VAADİ

Freeeze 24/7 Anti Wrinkle krem, anında gençlik vaat ediyor. Uygulamayı takiben 10 dakika içinde ince kırışıklıkların belirginliği yüzde 50-90 azalıyor, etkisi 24 saat devam ediyor. Temel maddesi vücudun doğal kas gevşeticisi olan GABA -Gamma Amino Bütirik Asit olan krem her gün sürülebiliyor. İçeriden dışarı doğru işleyerek yüzdeki ince kırışıklıkları olduğu kadar vücuttaki çatlakları da birkaç dakika içinde azaltıyor. Fiyatı 296 YTL, Boyner ve Beymen mağazaları ile Boyner Beaute’de satılıyor.

KASILMAYI DURDURUYOR

Vichy’nin yeni ürünü Myokine Fusio gece serumunun iddiası, kullanımdan sonraki ilk gün izleri hafifletmek, küçük kırışıklıkları düzeltmek. Dört haftalık uygulamadan sonra cilt çok daha diri ve dolgun görünüyor. Esnekliği artıyor. İçinde magnezyum ve adenosine bulunuyor. Kas kasılmasını azaltıp düzenliyor, DNA yapısındaki proteinleri birbirine bağlayan peptit ile lif ağının yıkımını engelliyor ve güçlendiriyor. Böylece kırışıklıkların altındaki dokuları yapılandırıyor. Yüz hareketleri, yüz kaslarını ve cildin alt katmanlarındaki lif ağ yapılarını da kasıyor. Fiyatı: 94.9 YTL, anlaşmalı eczanelerde satılıyor.

ÇİZGİLERİ DOLDURUYOR

Estee Lauder, botoksa karşı olan ancak benzer etkiyi arzu eden kadınlar için Perfectionist (CP+)’i yarattı. Çizgi ve kırışıklıkları 4 hafta içinde yüzde 55 oranında azaltma ve görünür oranda toparlama sağlama iddiasında bir serum. Anti-aging formülasyonu cilde anında daha genç ve çizgisiz bir görüntü vererek parlaklığını artırıyor. "Sıvı bandaj" gibi çizgi ve kırışıklıkları doldurarak hareketsiz hale getiriyor. Optikal teknolojisiyle kırışıklıkların görüntüsünü, eşit olmayan cilt tonunu ve hasarlı cilt yapısını anında bulanıklaştırıp doldurarak görünmez hale getiriyor. Fiyatı 50 ml 190, 30 ml 126 YTL. Kozmetik marketler ve mağazalarda satılıyor.

4 HAFTADA YÜZDE 50 AZALMA

M. Asam’ın üzüm çekirdeğinden ürettiği anti-aging etkili yoğun bakım gündüz ve gece kremi, hem cildi yeniliyor hem de zararlı çevre etkenlerinden koruyor. İçinde ayrıca aloe vera, E, C, B3 panthenol ve ceramidleri bulunuyor. Almanya’da gerçekleştirilen klinik dermatolojik kriterlere uygun, dört haftalık uygulama testinde yüzde 50.42 oranında iyileştirme sağladığı gözlemlenmiş. Fiyatı 74 YTL. Sadece anlaşmalı eczanelerde satılıyor.

60 YAŞ ÜZERİ İÇİN

Loreal’in Age Re-Perfect Pro-Calcium adlı ürününün hedef kitlesi 60 yaş üzerindeki kadınlar. Cildi yenilemek ve güçlendirmek için geç değil diyenler için yeni bir alternatif. Cilt tarafından özümsenebilen özel bir kalsiyum kompleksinden oluşan krem, "çok olgun ciltler" için yaratılmış. Jane Fonda ürünün ünlü yüzlerinden. Fiyatı 39.99 YTL, kozmetikçilerde satılıyor.

BOTOKS ETKİLİ

Botoksun ciltteki mucizevi etkisinden yararlanmak isteyen, ancak toksin ve enjeksiyondan korkanlar, Bioque Serum XL’yi sürebilir. İçeriğindeki proteinlerle cildi kollajen açısından zenginleştiriyor ve elastin lifleri koruyarak yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini en aza indiriyor. Nano-vektör denilen sistemle derinin derin katmanlarına erişebiliyor. Fiyatı: 30ml 197 YTL, 60 ml 273 YTL. Sadece anlaşmalı eczanelerde satılıyor.

YARA İYİLEŞTİRİCİLERLE GERİ GELEN GENÇLİK

La Roche Posay, Redermic adını verdiği kreminde, deri katmanlarında onarım etkisi gösteren yara iyileştiricileri kullandı. Bu iyileştiricileri provoke ederek kırışıklıkları düzeltmeyi hedefliyor. Yüzeysel çizgileri doldurarak yok etmek, cildin destek dokularını yeniden yapılandırmak, derin kırışıklıkları doldurarak düzeltmek iddiasında. Fiyatı 64.90 YTL. Sadece yetkili eczanelerde satılıyor.

KIRIŞIKLIKLARA MİKROKAPSÜLLE VİTAMİN GÖNDERİN

Amerikan ilaç firması Valeant Pharmaceuticals tarafından üretilen Kinerase’in, dünyada etkin doz kinetin içeren tek marka olduğu söyleniyor. Kırışıklıklara karşı etkili güçlendirici kreminde, güçlü antioksidan özellik, yeşil çay özü, C ve E vitamini var. C vitamini bu üründe ilk kez mikrokapsüllere yerleştirilmiş. Böylece kayba uğramadan hedefe gidebiliyor. Fiyatı 175 YTL, anlaşmalı eczanelerde satılıyor.

GÖZALTI TORBALARINDAN KURTULUN

Dermokozmetik sınıfında bulunan Skin Doctors, sadece eczanelerde satılıyor. Pek çok farklı cilt sorununda iyileşme vaat ediyorlar. Antarctyline adlı ürünü, cildin ürettiği kolajen miktarını yüzde 114 oranında artırarak kırışıklıkları gideriyor. Relaxaderm 30 gün içinde kırışıklıkları yarı yarıya azaltıyor. Perfect Pout ise, 60 saniyede dudakları dolgunlaştıran ve etkisi saatlerce süren kırmızı renkli bir ruj. Instant Eyelift, gözaltı torbalarından sekiz saatliğine kurtulmayı sağlıyor. Vein Away, bacaklardaki varis görünümünü iyileştirmeye yönelik. Antarctyline 244, Vein Away 120, Perfect Pour 120, vücut lekelerini giderici losyon 145 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!