Eşcinsel derneklerin davetine de giderim

Güncelleme Tarihi:

Eşcinsel derneklerin davetine de giderim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 10:16

FUTBOL yorumcusu Erman Toroğlu’nun, eşcinsel müzisyen Elton John’un kurduğu Elton John AIDS Vakfı tarafından 27 Şubat’ta Los Angeles’ta düzenlenecek Oscar yemeğine davet edilmesi tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Eşcinsel dernekleri, homofobik açıklamaları nedeniyle ‘eşcinsel düşmanı’ ilan ettikleri Toroğlu’nun, Elton John ve eşi David Furnish ile bir araya gelecek olmasına tepki gösterdi. “Benim espri olarak söylediğim sözler çoğu zaman yanlış anlaşılıyor” diyerek kendini savunan Erman Toroğlu ise eşcinsel derneklerinin düzenleyeceği sosyal sorumluluk projelerine de destek verebileceğini açıkladı: “Yıllar önce Ferhan Şensoy’un yönettiği bir reklam filminde eşcinsel hakem vardı. Ben o dönem eleştirilen reklama ‘İçimizde i.ne yok mu? Bu sadece bir reklam’ diyerek sahip çıkmıştım. Ben neden eşcinsellere karşı olayım ki? Çağırsalar, onların davetlerine de giderim, sosyal sorumluluk projelerine de destek veririm.” Toroğlu daha önce “Hormonlu domates yemeyin, homoseksüel olursunuz” açıklamasıyla gündeme gelmiş, hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın eşcinsel olduğunu açıklamasından sonra başlayan tartışmalar için de “Eşcinselden hakem olmaz. Yakışıklı futbolcuya nasıl penaltı verecek?” yorumunu yapmıştı.

Haberin Devamı

Neden davet edildi

ERMAN Toroğlu, Elton John AIDS Vakfı’nda gönüllü olarak çalışan Demet Öger’e ait şiirleri seslendireceği bir albüm çıkaracak. Mayıs ayında çıkacak albümün geliri, vakfa bağışlanacak. Vakıf, Toroğlu’nu bu çalışması karşılığında 27 Şubat’ta düzenlenecek geleneksel yemeğine davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!