Erkeklere özel klinik

Güncelleme Tarihi:

Erkeklere özel klinik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 00:00

Sağlık sektöründeki rekabet yatırımcıları farklılaşmaya itiyor. Yeni yatırımlardan biri de erkek hastalar için kurulan klinik. Fulya’daki Adam adlı klinikte, erkeklerin sık karşılaştığı sağlık sorunlarının tedavisinin yanı sıra, sağlık koçluğu hizmeti de veriliyor. Hastanın talep etmesi halinde, trafik stresini en aza indirmek için lüks arabalarla işyerinden ya da evinden alınıyor, klinikte işi bittikten sonra da istediği yere bırakılıyor. Klinik hasta mahremiyetini korumak için de yöntem geliştirmiş. Randevular, hastaların bekleme salonlarında birbiriyle karşılaşmayacakları şekilde düzenleniyor.

Kliniğin üç sahibinden biri olan genel cerrahi uzmanı Dr. Ömer Arıkan, erkekler için organize edilen kliniğin ilk hedeflerinden birinin de sağlık kontrollerini genellikle aksatan erkek hastaları getirmek olduğunu söylüyor. "Erkeklere kendilerini özel hissettirmek istiyoruz" diyor.

ERKEKLER BEYAZ ÖNLÜKLÜLERİ SEVMİYOR!

Erkeklerin birçoğu hastalığı bir zafiyet olarak düşünüyor. Sorun yaşasa bile hastane veya doktora gitmekten kaçınıyor. ’Bana bir şey olmaz’ diyor. Dr. Arıkan, "İğneden, müdahale edilmesinden, bazı muayenelerden korkuyorlar. Örneğin, hemoroid hastası kadınlar gayet rahat doktora giderler. Erkeklerse hemoroidleri artık tıp kitaplarında bile görülmeyen hale gelene kadar doktordan kaçarlar. Safrakesesi sorunu bulunan kadın doktora gider, sorun büyümeden ameliyat olur. Erkekse hastalık iyice komplike hale gelince bize gelir. Psikiyatrların, psikologların kapısında hep kadınların beklediğini görürsünüz, erkeklerin ise prostat bezleri büyür idrar yapamazlar yine de doktora gitmezler" diyor.

ASIL AMAÇ SAĞLIK KOÇLUĞU YAPMAK

Klinikte, genel cerrah, ürolog, endokrinoloji, metabolizma ve beslenme, kulak burun boğaz, plastik cerrahi, psikiyatri uzmanı ile diş hekimi ve diyetisyen bulunuyor. Başka alanlarla ilgili konsültasyon gerektiğinde doktor çağrılıyor. Ya da hasta yönlendiriliyor. Özellikle bu uzmanlık dallarının bulunmasının nedeni erkeklerde sık görülen sorunlara yanıt verebilmek. Örneğin metabolik sendrom ve beraberinde gelişen hastalıklar erkeklerin en büyük sorunlarından. Anlatılması zor sertleşme sorunu da öyle.

Kliniğin asıl hedefi, "sağlık koçluğu". Erkeklerin mevcut sağlık durumu değerlendiriliyor, genetik yatkınlıklarına bakılarak riskleri hesaplanıyor. Alabilecekleri önlemler planlanıyor.

Laboratuvar tetkikleri gerekmesi halinde Biruni laboratuvarından bir hemşire geliyor ve test yapılacak maddeleri alıyor. Görüntüleme tetkikleri için de hastalar yine özel araçlarla götürülüp getiriliyor. Klinik pazar günü hariç her gün hizmet veriyor.

Klinik kadın hasta kabul ediyor. Ancak randevular verilirken yine erkek hastalarla karşılaşmamasına özen gösteriliyor. Bu önlem erkek hastaların daha rahat etmesi için alınmış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!