Erkeklere özel cevaplar

Güncelleme Tarihi:

Erkeklere özel cevaplar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

GQ Dergisinin son sayısında kendi işlerini kendileri gören erkeklerin zihinlerini kurcalayan sorular ve bunlara konunun uzmanı kadınların verdikleri yanıtlar yayınlandı...

Soru: Güveleri giysilerden uzak tutmanın naftalin tabletlerinden başka bir çaresi yok mu? Geçenlerde iki kaşmir kazağımın delik deşik olduklarını gördüm ve çok üzüldüm.

Cevap: Sedir ağacından yapılmış bir dolap, ya da en azından bir çekmece, sizi güve derdinden kurtarır. Giyeceklerinizi sedir ağacından yapılmış dolaplarda muhafaza etmelisiniz. Sedir ağacından yapılmış mobilyalar zamanla etkilerini kaybedebilirler. Bunu önlemek için de eskimiş dolabı zımpara kağıdıyla temizleyip tahtaya sedir yağı sürmek yeterli olur. İsterseniz, giysilerinizi muhafaza ettiğiniz dolaplara sedir tahtasından kesilmiş parçalar koymakla da yetinebilirsiniz.

Soru: Bir arkadaşım beni hiç tanımadığım bir kızla buluşturmak istiyor. Adını bile bilmediğim bu genç kız üzerinde olumlu bir etki yaratabilmek için ne yapmalıyım?

Cevap: Sakın kendinizi olduğunuzdan farklı göstermeye çalışmayın. Her zamanki davranışlarınızı sergileyin. Kendinizi zora sokup kusurlarınızı gizlemeye çalışırsanız, karşınızdaki genç kız bunu farkeder ve sizin tek kelimeyle ‘‘numaracı’’ olduğunuzu düşünür. Bir genç kız üzerinde böyle bir izlenim yaratmak hoş olmaz. Ayrıca kıyafetiniz de duruma uygun olmalı. Örneğin eğer içki içmeyi planlıyorsanız blazer ceket, güzel bir gömlek ve yeni boyanmış ayakkabılar uygun olur. Eğer genç kız, sizin olduğunuz gibi görünmenizden pek de hoşlanmamışsa, onunla ikinci kez buluşmanız doğru değildir.

Soru: Erkeğin evlilik yüzüğünden başka bir yüzük takması doğru olur mu? Olursa, ne tür yüzük takmalı ve yüzük hangi elinde olmalı?

Cevap: Bir çok mücevher türü, erkekte kuşku yaratır. Değerli taşlar erkekler için fazla göz kamaştırıcıdır. Üzerinde adınızın baş harfi yazılı altın ya da gümüş yüzük hoşa gidebilir. Kolej yüzükleri de eğer özenle dizayn edilmişlerse, her zaman kullanılabilir. Ancak yüzükler sadece yüzük parmağına takılmalı...

Soru: Jean ve haki pantolonların altına tenis ya da koşu ayakkabıları giymek doğru olur mu?

Cevap: Pek çok erkek böyle yapıyor ama doğrusunu isterseniz bu uygulama modaya ters düşüyor. Tenis ayakkabılarının beyaz olduğu eski günlerde, hiç kimse bu ayakkabıların jean ve haki pantolon altında çirkin durduğunu söylemedi. Spor ayakkabıları, üzerlerinde değişik desenler bulunan ve gezegenler arası yolculuklara çıkan astronotları anımsatan modellerle ilgi çekmeye başlayınca durum değişti. 70'li yılların sonunda moda olan koşu ayakkabılarını rahatlıkla jean ya da haki pantolon altına giyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!