Erkekler bunları hep yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Erkekler bunları hep yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erkeklerin yaptığı ve hayatımızı mahveden 10 büyük yanlış ne? Kadınların erkeklerle olan ilişkilerinde sık sık tekrarladıkları 10 hata üzerine bir kitap yazan Laura Schlessinger, ayrımcılık yapmamak için 300 sayfadan oluşan yeni kitabını erkeklere adadı. Aşağıda ‘‘Erkeklerin hayatları boyunca yaptıkları 10 aptal şey'den (Ten stupid things men do to mess up their lives) alıntılar bulabilirsiniz.

Narsist, dinlemeyi bilmeyen, düşüncesiz, hafif, fethedilmeyi bekleyen erkekler. Ve hayat boyu tekrarladıkları hatalar...

Düşüncesizlik virüsü

Kadınlara karşı düşüncesiz olmak, ilişkilerin çok kısa sürmesi anlamına geliyor. Bu şekilde davranmaya alışmış erkeklerin aşık olması oldukça zor, zaten aşık olmak isteği içinde de değiller. Aşık olduklarını sandıkları ilişkilerinde ise karşılarındaki kadını kaybetme noktasına geldiklerinden haberleri bile olmuyor! Bir başka deyişle, sevgiliyi kaybedeceklerini ruhları bile duymuyor. Bu tür erkeklerin beyni ve duyguları tek yere odaklanmış durumda: Olayların akışı içindeki büyüye inanıyorlar.

Tutarsızlıkta iddialı

Erkeklerin yaptığı hatalar karşılaştıkları kadınlara göre değişmesine rağmen çoğu erkek tutarsızlık konusunda iddialı. Evlilik fikri hoşlarına gitse de tam bir karar veremiyor ve tutarsız davranıyorlar. Hayatlarında trajedilere pek yer yok. Sonra da insanların onların duygularını anlamadıklarını söyleyerek söylenip duruyorlar.

Çok konuşmak

Entellektüel açıdan belli bir yere gelmiş erkeklerin belki de tek hataları çok konuşmak. Kadınları baştan çıkarmada işe yarayan konuşma, ilişki içinde bir zaman sonra sıkıntı yaratmaya başlıyor. Fazla konuşmak kadına karşı olan ilginin azaldığı anlamına çekilip kadınların tahammül sınırlarına neden oluyor.

Dozu kaçan kibarlık

Doğru, nazik bir erkek kadınları etkiler. Ama fazlası da zarar. Kirbarlığında aşırıya kaçan erkek kadınları sıkabiliyor. Nezaket

konuşmalarının ve davranışlarının doğru anında susmayı ve durmayı bilen erkek makbul. Mesela, kadınlar doğumgünlerini unutursa ilk anda kendi kendilerini çeşitli bahanelerle ikna edip ses çıkarmıyorlar ama aradan birkaç gün geçtikten sonra içlerinden gelen bir ses onlara kavga çıkarmaları gerektiğini hatırlatıyor. Ve gerçek neden açıklanmadan çıkarılan bu kavgada kadın ne olduğunu anlayamıyor ve başlıyor ilişkide ters giden birşeyler aramaya. Halbuki çözüm kolay: Erkeğin dozunda nezaketi herşeyi halledecek.

Aşık olmak korkusu

Bazı erkekler için en büyük hata ise aşık olmak. Bu tür erkekler aşık olduklarında mantıklarını kaybedeceklerini, dolayısıyla kendilerini koruyamayacaklarını düşünüyorlar. Aşık olmanın kadının karşısında ezilmek olduğunu düşünüyorlar. İçgüdüsel bağışıklık sistemine karşı geldiklerine inanıyorlar.

İltifat zaafı

Erkeklerin, kadınların kendilerine durmadan iltifat edip, poh pohlamasına izin vermeleri en büyük hata sayılıyor. Canım, cicimli, bol abartmalı ilgi gösterilerine açık olan erkeğin, beğenilmek hoşuna gidiyor. Ama bir kriz geldiğinde durumları zor! Çünkü böyle zamanlarda kendilerini güçlü hissedenler kadınlar. İlişkiler mükemmel sürüp giderken herşey yolunda... Ancak işler ters gittiğinde kaybeden kişi her zaman erkek. Çünkü kadınlar, yaptıkları her işte olduğu gibi bu konuda da akıllı davranıyorlar.

Kahrolası isteksizlik

Erkeklerin tekrarladıkları hatalar arasında birçok şeye karşı ilgisizlik de büyük bir yer tutuyor. Fazla hareketli bir yaşamları yok. Çünkü tembeller, üstelik bundan da utanmıyor ve üzerine gidiyorlar. Kendilerini düzeltecek bir kadına ihtiyaçları olduklarını biliyorlar ama bunu kabullenmek ve bunun için birşeyler yapmak istemiyorlar.

Erkeklerin birçoğunun en büyük problemleri kadınlardan uzak durmaları, hemen hemen her an bağımsızlıklarını korumaya hazır olmaları, kendilerini ikili bir ilişki içinde düşünmelerinin zorluğu. Bir kadının eve kaçta geleceğini sormasına tahammül edememeleri. Onlar için ideal kadın, soru sormayan, ne yaptığını açıklama gereğini duymayan, kendilerine de karışılmasından hoşlanmayan kadınlar.

Yarışmacı karakter

İnsanlar özellikle erkekler, kendi içlerinde de hiç bitmeyecek yarışma halindeler. İkili ilişkilerde yumuşak ve kırılgan olan ama aslında böyle olmayı istemeyen erkekler içlerinde bir karışıklığa düşüyor ve bu andan itibaren de yarışmaya engel olamıyor. En küçük bir tartışma dahi bir anda başkalarının önüne geçmesi gereken bir yarışmaya dönüşüyor.

Mükemmellik zannı

Çoğu erkek kendini mükemmel sanıyor, böylece kendilerini üstün görebiliyorlar. Karşılarındaki insandan da mükemmel olmalarını bekliyorlar. Ama onu küçük düşürmeye de bayılıyorlar. Her erkeğin karşısında bir kurban bulunması gerekiyor. Karşısındakini ezmek onlar için en büyük zevk. Kadın ne kadar başarılı olursa olsun!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!