Erkek olmayı çok isterdim

Güncelleme Tarihi:

Erkek olmayı çok isterdim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2008 00:00

İpek Özkök, karakterinin genç bir kadından çok erkeğe yakıştığı görüşünde...

Haberin Devamı

Dizilerin sevilen yüzü İpek Özkök, karakterinin genç bir kadından çok erkeğe yakıştığı görüşünde...Ekran macerası spor spikerliğiyle başlayan, ardından dizilere transfer olan İpek Özkök, şimdi de eylül ayında vizyona girecek "Çıngıraklı Top" filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Son derece hırslı ve kararlı görünen genç oyuncu, D-Smart dergisine verdiği röportajda "Asi, dediğim dedik biriyim. Belki de bu yüzden erkek olmayı çok isterdim" dedi.

İpek Özkök’ün ekran macerası, spor spikerliğiyle başladı. Ardından dizilere transfer oldu. Şimdi de eylül ayında vizyona girecek "Çıngıraklı Top" filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Son derece hırslı ve kararlı görünen bu genç oyuncu, D-Smart dergisine verdiği röportajda "Asi, dediğim dedik biriyim. Belki de bu yüzden erkek olmayı çok isterdim" dedi.

Haberin Devamı

Güzel bir Çerkez kızı İpek Özkök... 26 yaşında. Sakarya Üniversitesi Seramik Bölümü’nden mezun. Hayallerine hayat vermeyi seviyor, bu yüzden kil ve çamurla oynuyor sık sık. Hayat, ona bir oyun daha sunuyor, ama bu kez profesyonelce oynamasını istiyor. Reklamlar, diziler, derken sinema...

YAYINDA SÜREKLİ POT KIRDI

Aslında her şey, kuzeninin bir ajansa kendisinden habersiz fotoğraf yollamasıyla başlıyor. İlk iş teklifi beyazcamdan geliyor. Futbolla hiçbir alakası yok ama Melih Şendil, Hıncal Uluç ve Atilla Gökçe’yle program yapıyor. Televizyon yöneticileri "kadınları futbola çekmek" için tercih etmiş onu. Ama çok pot kırıyor yayın sırasında!

Üç büyük dışında takım bilmiyor. Futbolcuların takımlarını karıştırıyor. Ama sonra, hocalarından çok şey öğreniyor. Hálá ofsaytı tanımlayamıyor, sadece gördüğünde anlayabiliyor. Spor programı yaparken çok eğleniyormuş ancak şimdilerde o kadar sıkılmış ki, kimseyle futbol konuşmuyor.

OKULLU OLMAK ŞART

Oyunculuğa karşı yeteneği olduğunu keşfettikten sonra, ilk olarak 13 bölümlük bir dizide yer almış. Oyunculuk yapmak için konservatuvarda okumanın şart olmadığını düşünüyor İpek Özkök: "Çünkü çok kaliteli kişilerle ve iyi projelerde çalıştım. Altan Erkekli, Fikret Kuşkan, Tarık Papuçcuoğlu gibi isimlerle aynı seti paylaşmaktan daha iyi bir ders olabilir mi?" Yeteneğine güveniyor. Güvenmeseydi, bu işe girmeyeceğini söylüyor ısrarla. İpek Özkök, rol aldığı "Aman Annem Görmesin" adlı dizinin, ilk üç bölümün ardından yayından kalkmasını ’normal’ karşılıyor: "Sürükleyici bir komedi dizisi değildi. ’Mahallenin Muhtarları’nın benzeriydi. İzleyici onun gibi zannetti. Öyle olmadığını görünce de izlemek istemedi. Oyuncu kadromuz iyiydi ama yapılmış bir şeyi tekrarlamak tutmuyor ne yazık ki..."

Haberin Devamı

KİL VE ÇAMURLA BAŞ BAŞA KALMAK İSTİYORUM

Gerçek hayatta asi, dediğim dedik biri. Kafasına koyduğunu yapıyor. "Belki de bu yüzden, erkek olmayı çok isterdim" diyor. Bir buçuk yıldır bir sevgilisi var: "İşimi önceleri yadırgıyordu. Sonra birkaç kere sete gelince, anlayışla karşılamaya başladı."

Televizyon dizileri ve sinema filmlerinde rol almaya devam edeceğini belirten İpek Özkök, 50 yaşına geldiğinde kil ve çamuruyla baş başa kalıp, seramik yapmak istiyor.

Öpüşmem, sevişmem

Eylül ayında vizyona girecek, Egemen Ertürk’ün yönettiği "Çıngıraklı Top" adlı filmle, bu kez de sinemaseverlerin gönlünü fethetmeye hazırlanıyor İpek Özkök.... Ve hemen ardından sinemayı çok sevdiğini ekliyor. Bir de dizilerdeki rollerinin oyuncuların üzerine yapışıp kalmasından yakınıyor; "Bir kez ağlıyorsanız, hep ağlatıyorlar. Dizilerde evin küçük ve sessiz kızını canlandırmaktan bıktım. Rol beni zorlasın istiyorum" diyor. En çok masum görünüp kötülük yapabilen birini oynamayı arzuluyor. Son noktayı da şu sözlerle koyuyor: "Dizilerde, öpüşme ve sevişme sahnelerinde yer almak istemem."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!