Erkek güzelinin aşkı

Güncelleme Tarihi:

Erkek güzelinin aşkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adaleli vücudu, Avrupai yüz yapısı, uzun boyuyla Türkiye'nin en iyi birkaç erkek mankeninden biri olarak kabul edilen 1995 yılının Best Model'i Vahe Kılıçaslan'ın gözü, ailesinden ve özellikle karısı Mannik'den başkasını görmüyor.

En zor günlerimde onu yanımda buldum. O, en sevdiğim varlık, dediği eşiyle sekiz yıldır mutlu bir evliliği olan Vahe, ayrıca Talia ve Audren adında iki kız çocuğu babası. Arkadaşları vasıtasıyla tanışan Kılıçarslan çifti, Mannik'in Vahe'ye evlenme teklif etmesiyle dünyaevine girmiş. ‘‘Çok akıllı ve disiplinli bir kadın’’ dediği eşi, aslında onun tek dostu. Hayatta tüm zor anlarında yanında onu bulduğunu söylerken evlilik için bunun tek şart olduğunu söylüyor. Talia ve Audren'le en çok Mannik ilgileniyor. ‘‘Birlikte olduğunuz kadının çocuklarınıza iyi bir eğitim verdiğini, onları iyi bir kültürle yetiştirdiğini biliyorsanız gözünüz açık gitmez’’ diyen ‘‘Best Model’’, bu konuda karısına çok güveniyor. Yine de evde son söz ona ait.

KIZLARINA TUTKUN

Canından daha fazla değer verdiği çocukları, ona, duygusal olmayı öğretmiş. Kızlarını, kendisine ve eşine tanrının bir lütfu olarak görüyor. Bu kadar çok çalışmasını, ‘‘Ciğeri beş para etmez bir çok insanının davranışlarına katlanmamın tek nedeni onlar için daha iyi bir dünya yaratmak’’ diye açıklarken çocuklarını iyi, topluma ve ülkesine faydalı bir insan olmaları yönünde eğitiyor.

Yüzünü ve vücudunu hemen hemen dört senedir çeşitli moda çekimlerinden tanıdığımız Vahe, muhteşem fiziğini 11 senedir her gün dört saat yaptığı fit-body'e borçlu. İşini çok sevdiği için bu kadar ağır şartlarla hayatını organize ederken aslında yaptıkları ona hiç de zor gelmiyor. ‘‘Bu iş, tüm yorgunluklara bedel’’ diye işine olan sevgisini ve bağlılığını dile getiren erkek güzeli, Avrupa'da erkek mankenlerin 45 yaşına kadar iş yaptıklarını söylüyor. Bir on sene daha mesleğini sürdürmeyi düşünürken yan uğraşı olan tavuk ticaretini de ‘‘güvence’’ olarak devam ettiriyor.

HÜMANİST MODEL

Onun, görünüşü haricinde en dikkat çeken özelliklerinden biri de hümanist tavrı. ‘‘Bana yapılmasını istemediğim şeyin başkasına yapılmasını istemem’’ diyerek hayatını yönlendiren ana düşüncenin bu olduğunu söyleyen Vahe, unutulan bazı değerleri hatırlatmaya yönelik ‘‘Mesaj’’ adında bir de program hazırlıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte mekanikleşen insan duygularını canlandırmaya çalışacağı programda her hafta belli bir konuyu işlemeyi hedefliyor. En az kendisi kadar mesleğini seven, değerlerine sahip bir insan olarak tanımladığı, Türkiye'yi dışarıda da başarıyla temsil eden manken Ebru Ürün'ü kendisine partner olarak seçen Kılıçarslan, programla, sönmüş olan bazı insani duyguları ateşleyecek.

Her ne kadar mükemmel bir vücuda ve çekici bir surat yapısına sahip olsa da, ‘‘Önemli olan dış güzellik değil, insanın içinin iyi olması’’ diyerek insanların yüzeysellikten kurtulmasını savunuyor. Bugüne kadar birçok iyiliğe tanık olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde yolda 16 milyar bulunca parayı sahibine teslim eden kişiyi, yılın iyi insanı olarak değerlendiriyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!