En medyatik çift

Güncelleme Tarihi:

En medyatik çift
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2001 00:00

Haberin Devamı

Hollywood'un en ünlü isimlerinden olan Catherine Zeta Jones ve Michael Douglas çifti, dillere destan düğünlerinin ardından uzun bir balayına çıktılar. Ve sonra da, işe güce dönüp hayatın koşturmasına karışınca, bir basın toplantısı düzenleyip planlarını açıkladılar. İşte Hello Dergisi'nin son sayısında yer alan röportajdan bazı bölümler...

Önce doğum telaşı. Arkasından düğün heyecanı. Hollywood'un ünlü çifti, geleneksel sıralamayı uygulamadı ama sonuçta onlar artık çocuk sahibi, mutlu bir çift oldular. Çocuğun önce, nikahın sonra olması, bu ünlü karı koca için önem taşımıyordu. Michael Douglas, kendisinden çok genç olan ikinci eşini yere göğe sığdıramıyor. Güzeller güzeli Catherine Zeta Jones da olgun eşinin yanında çok mutlu.

Aylardan beri medyanın gündeminde olan çift, ortak yaşamlarının en çalkantılı günlerini geride bıraktıktan sonra, gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenlediler. Karı koca, sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi. Yeni evliler, geleceğe dönük tasarılarını ve evliliklerini anlattılar. Önce Michael Douglas soruları cevapladı:

Michael, doğrusu çok pahalı bir düğün yaptın. Neden?

Catherine'in her isteğini yerine getirmekle yükümlüyüm. Eğer karım Las Vegas'a gidip küçük bir kilisede evlenmemizi isteseydi, öyle yapardık.

Michael, sen Hollywood'un en zengin aktörlerinden birisin. Düğünü bir dergiye satmana gerek var mıydı?

Para benim için önemli değil. Sadece oğlumuz Dylan için birikim yapmak istedim. Oğlumuz için açtığımız hesaba ne kadar çok para akarsa, oğlumun geleceği o kadar garanti altına alınmış olacak. Düğün fotoğraflarına karşılık ödenen para da bu hesaba aktarıldı.

Catherine ‘‘Traffic’’ filmindeki başarısıyla seni şaşırttı mı?

Hayır. Ben onun çok iyi bir oyuncu olduğunu biliyorum. Karımın güzelliğiyle değil de gerçekten başarılı oyunuyla dikkat çekmesi, beni gururlandırdı. Catherine güzel olduğu kadar da yetenekli bir oyuncu.

Karınla birlikte kamera karşısına geçmek seni tedirgin etti mi?

Hayır. Gerçi aynı filmde rol aldık ama sahnelerimiz ayrı ayrıydı. Filmde birbirimizle hiç ilişkimiz yoktu. Ayrıca filmin jeneriğinde ve reklam afişlerinde de adlarımızın yanyana yer almasına izin vermedik.

Hollywood'daki uyuşturucu merakı seni endişelendiriyor mu?

Hollywood'daki durumun dünyanın diğer ülkelerinde ve kentlerindeki durumdan farklı olduğunu hiç sanmıyorum. Bugün nereye gitseniz, uyuşturucu problemi karşınıza çıkıyor. Pek çok ailede uyuşturucu kullanan kişiler var.

Filmlerinde daha çok kötü adam tiplerini canlandırıyorsun. Bunun özel bir nedeni var mı?

Aktörlerin büyük bir çoğunluğu şöhreti yakalamak için kötü adam rollerini tercih eder. Sinema seyircileri kötü adamları canlandıran oyuncuları kolay kolay unutamıyorlar. Ama ben her filmimde kötü adam rolünü üstlenmedim. ‘‘A Perfect Murder’’ ve ‘‘Wall Street’’ gibi filmlerde kötü adam rollerini üstlendim.

En çok hangi tür karakterleri canlandırmak istersin?

Ben oyunculuğu seviyorum. Bugüne kadar da çok değişik karakterleri canlandırdım. Belli bir rolü oynamak gibi bir tutkum yok. İyi olan bir filmde, bana uygun düşecek rolü oynamak isterim. Bu da çok doğal.

Ve sıra Catherine Zeta Jones'e geliyor. Kocasının elini bir an bile bırakmayan genç kadın, sorulara içtenlikle cevap veriyor.

w Düğün gecesinden aklında neler kaldı?

Kürsüden inerken ağlamam mı yoksa kahkahalarla gülmem mi gerektiğini kestiremedim. Çok karmaşık duyguların etkisi altındaydım. Daha sonra ise konuklar aç kalırlarsa diye endişelendim. Durmadan konuklara ‘‘Kuzu etini soğutmayın’’ dediğimi hatırlıyorum. Düğün gecem, bir rüya gibi geldi geçti.

Düğün geride kaldığına göre şimdi aileni kalabalıklaştırmayı düşünüyor musun?

Elbette. Oğlum Dylan'ın bir erkek kardeşi olsun isterim. Benim iki ağabeyim var, onlarla çok iyi anlaşıyorum. Dylan'a da bir kardeş gerekli. Ve o kardeşin erkek olmasını istiyorum.

‘‘Traffic’’ filminin Oscar'a aday gösterileceğinden söz ediliyor. Hayranlarını bu filmdeki rolünle şaşırtacağını düşünüyor musun?

Sanırım her oyuncu, izleyicilerini bir şekilde şaşırtmak ve daha önce yapamadığı şeyleri yapmak ister. Ben de bu filmdeki oyunumla değişik karakterleri başarıyla canlandırabileceğimi kanıtladım.

Yeni yıl için planlarınız neler?

Kocamla başrolleri paylaşacağımız bir film arayışı içindeyiz. Örneğin 'Güllerin Savaşı' filmini kocamla birlikte yeniden çekmeyi düşünüyoruz. Çok kısa bir süre sonra Julia Roberts, John Cusack ve Billy Crystal ile başrolleri paylaşacağım...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!