En düşük düğün masrafı 20 bin YTL

Güncelleme Tarihi:

En düşük düğün masrafı 20 bin YTL
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2008 10:39

YENİ evlenecek çiftlerin, gelinliğinden damat elbisesine, beyaz eşyasından, altın takılarına kadar oluşan düğün maliyeti en az 20 bin YTL. Çiftlerin, sadece 500 davetlinin katılacağı bir düğün salonu kiralayıp, orkestra, kamera çekimi ve 10 katlı yaş pastaya ödeyecekleri miktar 5 bin YTL.

İsteğe göre değişen düğün masrafları arasında erkek tarafından, geline takılan ve 55 gramdan başlayan altın setinin fiyatları 4 bin YTL’den başlıyor. Yeni evlenecek çiftlerin artık kredi kartı ile taksitle altın alarak, düğün yaptıklarını belirten kuyumcu Onur Gönüllü, “Düğünde set olarak takılacak yüzük, küpe, alyans ve 3-4 adet bilezik en az 55-60 gram civarındadır. Çiftlerin, bu set için 4 veya 5 bin YTL ödemeleri gerekiyor” dedi. Kuyumcu Gönüllü, çiftlerin özellikle ucuz altın setlerini tercih ettiğini ifade ederek, “Eskiden alım gücü daha iyiydi. Daha fazla miktarda altın takı alıyorlardı. Şimdi daha az ve kredi kartı ile taksitle alışveriş yapıyorlar” diye konuştu.

Evlenecek çiftlerin, altın takı dışında, kiralık ev, mobilya, dekorasyon, beyaz eşya, gelinlik, damatlık, davetiye, düğün salonu kiralanması gibi maliyet artırıcı yapılması gereken işlemleri de yapması gerekiyor. Çiftlerin, sadece 500 davetlinin katılacağı bir düğün salonu kiralayıp, orkestra, kamera çekimi ve 10 katlı yaş pastaya ödeyecekleri miktar 5 bin YTL. Düğünün en önemli simgesi olan bir gelinliğin fiyatı 150 YTL’den başlayıp, 3 bin YTL’ye kadar çıkıyor. Giyim mağazası sahibi Osman Tosun, “Evlenecek çiftler için gelinliklerimiz 150 YTL’den kiralıyoruz. Alım gücü yerinde olanlar da, 400 YTL ve 1.5 YTL arasında değişen gelinlikleri satın alıyorlar” diye konuştu. Bir düğünün maliyeti 20 bin YTL’den başlayıp 70 bin YTL’ye kadar çıkabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!