En çok konuşulan 10 aşk

Güncelleme Tarihi:

En çok konuşulan 10 aşk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2005 00:38

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da televizyonun en çok konuşulan yapımları yerli diziler. Ve o yerli diziler ki, en çok aşklarıyla gündeme geliyor. Kimi iki ülke halkını yakınlaştıracak kadar güçlü, kimi gözyaşı döktürecek kadar duygulu. Kimi tutkulu, kimi nefretle karışık... Ekranda her telden aşk var. İşte en çok konuşulan 10’u...

YABANCI DAMAT

Nazlı-Niko

Komşu ile ilişkileri yumuşatan aşk

Geçen sezonun en çok konuşulan, sadece kalpleri değil, Türk-Yunan ilişkilerini bile yumuşatan aşkı. Türk kızı Nazlı’yla Yunan delikanlısı Niko’nun aşkı sadece bizde değil Yunanistan’da da büyük ilgi gördü. Dizi gösterildiği Yunan kanalı Mega TV’de de en çok izlenen yapım oldu. Türk-Yunan ilişkilerinde son bir yılda en çok gündeme gelen konulardan olan Yabancı Damat’ta Nazlı-Niko aşkı kadar ilgi çeken bir başka ilişki daha var. Her ikisi de aşırı milliyetçi olan Memik Dede ve Eftelya’nın aşkı. Memik Dede, hastanede Eftelya’yı çiçeklerle ziyaret edecek kadar duygularına yenilirken, Eftalya, basket maçında Panatinaykos’a, Ülker’i yenmesi için 1 milyon Euro verecek kadar hálá sert! Dizinin asıl aşkını ise Özgür Çevik ve Nehir Erdoğan canlandırıyor.

BEYAZ GELİNCİK

Ceren-Ömer

Bir nefret-sevgi aşkı

32 yaşında, Tarsus Amerikan Koleji mezunu, ABD’de işletme eğitimi almış Ömer’le, 25 yaşındaki ziraat mühendisi Ceren’in aşkı... Tarlalarda çalışan işçilerin beyaz teni nedeniyle, pamuğa verilen ‘Beyaz Gelincik’ ismini taktıkları Sezin Akbaşoğulları’nın canlandırdığı Ceren, bir yandan Ömer’e ilgisiz kalamazken diğer yandan yıllar önce ailesini katledenin Ömer’in babası olduğunu düşünüyor. Sevgi ve intikam hattında gidip-gelen bir aşkın merkezde olduğu dizide Erkan Petekkaya, dozunda batılı, dozunda doğulu karakteriyle kadınların gözdesi. Beyaz Gelincik en fazla aşkın yaşandığı dizi. Ceren-Ömer dışında Meryemce-Mustafa ve Memed Ali-Teğmen Maria aşkları da dizide ağırlıkta. Özellikle genç kadın izleyicinin gözdesi Mehmet Günsur (Mustafa), Meryemce’yle aşkında sürekli yarı çıplak geziyor.

KURTLAR VADİSİ

Elif-Polat
/images/100/0x0/55eb19a3f018fbb8f8ab0c26


En gergin aşk öyküsü ağır abiler asla öpmez

İşte ekranın en gergin, en karmaşık, en sert, en sıradışı aşkı... Kurtlar Vadisi, aşkıyla gündeme gelmeyen tek dizi ya da bir başka deyişle bu dizide konuşulan en son şey aşk! Polat Alemdar ve avukat Elif’in aşkı ne uzuyor ne kısalıyor. Elif, Ali’ye olan aşkını kalbine gömerken Polat’a aşık yani aslında öldüğünü sandığı nişanlısı Ali’ye. Polat, karmaşık işlerinden Elif’e vakit ayıramıyor. Dizi son 10 bölümüne girerken çift bir kez bile öpüşmüş değil. Hatta geçen yılki bir bölümde Polat, Elif ile 24 saat geçireceğine söz verdi. 24 saatin sonuna gelinirken Elif, Polat’ı öpmek istedi ancak Polat 24 saat doldu dedi ve Elif’i bırakıp gitti. ‘Ağır abiler öpmez’ dedirten aşkın, dizi sona doğru yaklaşırken nereye varacağı merak konusu. Yine de öpüşmezlerse, mecburen çekilecek filmi bekleyeceğiz. Dizideki bu gerilimli aşkı, Necati Şaşmaz ile Özgü Namal canlandırıyor.

YANIK KOZA

Leyla-Galip
/images/100/0x0/55eb19a3f018fbb8f8ab0c28


Oğluna düşkün, aldatıldığını düşünen bir baba aşık olur mu?

Galip’in kısır olup olmadığı mevzuunun iki sezondur devam ettiği, tüm olayın da zaten buradan koptuğu dizi. Tekstilci Galip’in evliliği, oğlu Ömer Asaf’ın kendisinden olmadığından şüphelenmesiyle sarsılır. Bu sırada kendisiyle röportaj yapmaya gelen Bursa Posta gazetesi genel yayın yönetmeni Leyla’yla tanışır. Karısı Hanzade ve Leyla arasında kalan Galip karakterinde izleyiciyi en çok etkileyen unsur ise Galip’in oğlu Ömer Asaf’a düşkünlüğü. Karısının yeniden hamile kalmasıyla Galip’in tekrar eve yöneldiği ilişkiye, Leyla’nın savaş muhabiri eski nişanlısı da girmiştir ki, senaristler bile olayı nereye bağlayacaklarını kara kara düşünüyorlar. Dizide Galip ve Leyla’yı, Yavuz Bingöl ve Ayça İnci canlandırıyorlar.

YAĞMUR ZAMANI

Eylül-Fırat

Aktörleri değişen bir üçlü ilişki

İki kadın arasında kalan erkek ya da iki erkek arasında kalan kadın ‘formatında’ ilerleyen dizi. İstanbul’un ünlü gece kulüplerinden birinin sahibi olan ve karısını kaybeden Fırat, halkla ilişkilercisi Aslı’yla ilişki yaşıyor. Kızı Naz’a bulduğu bakıcı Eylül’le birlikte de hayatı karışıyor. Tamer Karadağlı’nın Hollywood’a açılmadan önce başladığı dizi de pek çok aşk hikayesi gibi üçlü bir ilişki üzerine kurulu. Evliliğin eşiğinden dönen Aslı, Fırat’ın hayatından çekilmeye karar verir ki, bu kez de Eylül’ün eski sevgilisi çatkapı çıkagelir. Dizi bu sezonu da götürür... Filmde Eylül’ü de Azra Akın oynuyor.

AVRUPA YAKASI

Aslı-Cem

Maço abiye ve aristokrat babaya rağmen

Nişantaşı’nda çalıştığı ortam ne kadar Sex and The City tadında olsa da, iş arkadaşı kızlar ne kadar gününü gün etse de Aslı’yla Cem’in aşkı o kadar bizden. Aslı’nın ailesi ve abisi Volkan’la ilişkisi bu aşkı zorlayan en büyük etken. Son olarak Cem’in aristokrat ailesi de katılarak bu ilişkiyi iyice çıkmaza soktu. Tüm bu karmaşa içinde Aslı’yla Cem tüm saf duygularla birbirlerini seviyorlar. Gülse Birsel ve Levent Üzümcü’nün canlandırdığı karakterleri, bugüne kadar dizide ancak el ele görebildik.

IHLAMURLAR ALTINDA

Elif-Yılmaz

Eski Türk filmleri gibi fakir kız-fakir oğlan aşkı

Beyaz Gelincik’le birlikte bu sezon başlayıp aşk listesinde top 10’a girmeyi başaran iki diziden biri. Geri kalan sekiz aşk hikayesi de geçen sezondan kalan yapımlara ait. Şehrin kenar mahallerinde yaşayan iki gencin aşk hikayesini anlatan dizi, eski Türk filmleri tadında. Annesinin baskısıyla birlikte iyi bir hayat sürmek isteyen, Tuba Büyüküstün’ün canlandırdığı fakir kız ve Bülent İnal’ın oynadığı fakir oğlanın aşkı. Kız, girdiği işyerinde patronun oğlunun ilgisini çekince işler karışır. Zengin bir hayat ve sevdiği yoksul genç ikileminde kalan genç kızın hikayesi başarılı anlatımıyla ve görüntüleriyle izleyicinin beğenisini kazanıyor. Sonu da Türk filmleri gibi biter mi acaba? Kız zengin çocukla evlenir, fakir ama gururlu genç zengin olup bir tomar parayı kızın suratına çarpar!

ALİYE
/images/100/0x0/55eb19a3f018fbb8f8ab0c2a


Aliye-Doktor Deniz

Hem anne hem aşık hem mağdur hem güçlü

Çocuklarını kaçıran kocasından kurtulmaya çalışırken, sevdiği adam Deniz’e sığınan Aliye, ekranın en çok gözyaşı döktüren aşkını yaşıyor. Başrol oyuncuları Sanem Çelik ve Nejat İşler’in, bir dönem dizi setinde aşk yaşadıkları bile konuşuldu. Seyirci Aliye’ye yapmadığını bırakmayan kocası Sinan’a diş bilerken, diğer yandan dizi ‘Evli ve çocuklu bir kadın ilişki yaşar mı’ tartışmasına da neden oldu. Ancak aldatılmış ve hor görülmüş bir kadın olan Aliye için ‘Az bile yapıyor’ diyenler çoğunlukta. Doktor Deniz rolündeki İşler, Aliye uğruna terk ettiği hastanedeki sevgilisi ve kol kanat geren kimliğiyle, kadın izleyici gözündeki reytingini iyice artırdı. Deniz ile Aliye’nin aşk hayatı boşanma davası sonuçlandıktan sonra şekillenecek. Tabii Aliye, Sinan’dan boşanabilirse...

HAZİRAN GECESİ

Havin-Baran

Hiçbir kadından vazgeçmek istemeyen bir erkek

Özcan Deniz’in canlandırdığı Baran’ın, karısı Duygu ve Havin arasındaki aşk hezeyanları. Kimi zaman savrulan senaryosuyla izleyicinin tepkisini çeken Haziran Gecesi, anlattığı üçlü aşkla yine de iki sezondur en çok izlenen yapımlardan olmayı başarıyor. Duygu’yla evliliğini bitiren Baran, Naz Elmas’ın canlandırdığı eskort aşkı Havin’le evlenerek ondan da çocuk sahip oldu. İki kadından üç çocuk sahibi olan Baran, ayrıldığı eşi Duygu üzerindeki hakimiyetini de sürdürüyor. Nuran Devres senaryolarını aratmayacak kadar karmaşaya sahip Haziran Gecesi’nin, sezon sonunda bitmesi bekleniyor. Dizinin başrol oyuncuları arasında gerçek hayatta da aşk yaşandığı iddiaları uzun süre konuşulmuştu.

Tek erkek, iki kadın

Kan davalı olan iki aile arasında yapılacak barış için zorla evlendirilen Hazar ile Zilan’ın öyküsü. Modern, eğitimli Hazar ile geleneklerine bağlı olarak yetiştirilen Zilan’ın arasında ise Burcu var. Burcu, Zilan’a ilk başta ısınamayan Hazar’dan hamile kalır. Ne var ki Hazar gün geçtikçe Zilan’a aşık olacak, Burcu da ikisini ayırmak için her yolu deneyecektir. Ekranın doğu-batı kültürünü en iyi harmanlayan aşk hikayelerinden. Geçtiğimiz yıl sezon ortasında başlamasına rağmen halen pazartesi akşamları çok izlenmeye devam ediyor. Mahsun Kırmızıgül’ün aşkı her pazartesi Özcan Deniz’in aşkıyla çarpışıyor. Dizide Zilan’ı ise Beren Saat canlandırıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!