En acı konser

Güncelleme Tarihi:

En acı konser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2006 00:00

Dünyaca ünlü keman sanatçısı, Ankara Oda Orkestrası’nın kurucusu ve başkemancısı Suna Kan, hayatının en acı konserini İzmit’te verdi. İzmit’e geldiğinde eşinin vefat ettiğini öğrenen sanatçı, konserini verdikten sonra Ankara’ya döndü.

SUNA Kan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği gazetecilik başarı ödüllerinin dağıtılacağı 22 Nisan gecesi İzmit Sabancı Kültür Merkezi’nde konser vermek için, önceki sabah erken saatlerde Ankara’dan yola çıktı. Sanatçı, İzmit’e ayak bastığında yakınları, telefonla Ankara’da hastanede tedavi gören eşi Atilla Sönmez’in vefat ettiğini bildirdi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Kendisi gibi ünlü bir isim olan, daha önce Dünya Bankası’nda çalışan, Devlet Planlama Teşkilatı’nın kurucularından, ODTÜ’de Rektör Yardımcılığı görevinde de bulunan eşi Atilla Sönmez’in vefatını telefonda öğrenen sanatçı, büyük bir üzüntü yaşadı. Dinlenmek üzere gittiği Grand Yükseliş Otel’de yakınlarının "Ankara’ya dönecek misin" sorusuna, "Ben buraya bir söz verdim. Akşam konser var. Beni bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmaya ve onları da üzmeye hakkım yok. Bu kentte aynı zamanda ilk kez konser vereceğim" diye cevap verdi.

Derece alan gazetecilere ödüllerinin dağıtılmasının ardından, saat 21.00’de piyanist Cana Gurmen eşliğinde sahneye çıkan Suna Kan, yüreği kan ağlasa da yaklaşık 1.5 saat süren konserini tamamladı. Konser sırasında Suna Kan eşinin öldüğünü kimseye söylemese de salonda bulunan ve Atilla Sönmez’i tanıyan bazı kişiler ölüm haberini aldı. Bu durum salonda kulaktan kulağa yayılınca, herkes ayağa kalkarak Suna Kan’ı uzun uzun alkışladı.

Konserin bitiminde de dakikalarca ayakta alkışlanan Suna Kan, kuliste eşi Atilla Sönmez’in öldüğünü gazetecilere açıkladı. Kan daha sonra Ankara’ya hareket etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!