Emre’yle yakalanmam şanssızlık

Güncelleme Tarihi:

Emre’yle yakalanmam şanssızlık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2009 00:00

Adı bir süre önce Emre Karayel’le aşk dedikodularına karışan Selen Seyven, birlikte görüntülenmelerini şanssızlık olarak niteledi.

Haberin Devamı

SELEN SEYVEN FOTOĞRAFLARI

“Emre benim çok sevdiğim bir oyuncu ve arkadaştır... Evet, yakalanma gibi bir olay basına yansıdı ama onun içeriğinde bir aşk, bir ilişki kesinlikle yoktu. şanssız bir gündü. şu an hayatımda kimse yok. Olursa da kendimi frenlemem. Çünkü duygularına gem vuran biri değilim.” 

Adını “Genco” dizisiyle duyuran Selen Seyven, şu sıralar yeni bir heyecan yaşıyor. “Abim” adlı sinema filminde Levent Üzümcü ve Mustafa Üstündağ ile başrolü paylaşan genç oyuncu, hem bu iddialı yapımı hem de Emre Karayel’le adının karıştığı aşk dedikodularının aslını Kelebek’e anlattı.

Öncelikle “hayırlı olsun” demek istiyorum, yeni bir sinema filmine başlıyormuşsunuz... “Abim” adlı bu projeye nasıl dahil oldunuz?
- Filmin oyuncu elemelerine katıldım ve 30 kız arasından ben seçildim. Bu filmde olmayı çok istiyordum zaten, çünkü senaryo beni çok etkilemişti. Film bir ağabey-kardeşin hikayesini anlatıyor.

Başrol mü oynayacaksınız?
- Evet... Üç başrol var; Levent Üzümcü, Mustafa Üstündağ ve ben... Temmuz ortalarında Marmaris’te çekimlere başlıyorum.

Filmdeki karakterlerden biraz bahsedebilir misiniz?
- Levent Üzümcü ve ben, Arif ile Melek adlarında, zeka özürlü iki karakteri canlandırıyoruz. Zeka geriliği olan, fiziksel hiçbir engeli bulunmayan karakterler bunlar. Hem aksiyon hem de aşk barındıran, çok güçlü bir senaryo. Yaşanan çok masum, çok acemi, çok etkileyici bir aşk. Bu filme gerçekten güveniyorum.

Zihinsel engelli birini canlandırmak zor olmalı... Nasıl hazırlandınız rolünüze?
- Senaristim ve Levent Üzümcü ile haftalardır prova yapıyoruz. Hem karakterleri çıkarmak hem de doğru oyunu yakalamak adına çalışıp duruyoruz. Psikolojik bir danışmanımız da var. Karakteri beyazperdeye doğru şekilde yansıtmak için elimden geleni yapıyorum.

FİLMDEN SONRA TİYATRO

Seyirciyi bu projede neler bekliyor?
- Seyirci zaman zaman çok sinirlenecek, zaman zaman çok gülecek... Bol bol da gözyaşı dökecek açıkçası...

Bu sizin ikinci sinema filminiz, öyle değil mi?
- Evet, “Janjan”dan sonra “Abim”de rol alıyorum.

Dizi mi, sinema mı sizi daha çok heyecanlandırıyor?
- Sinema... Çünkü sinema bana çok büyülü geliyor. Kocaman bir beyazperdede kendimi görmek beni heyecanlandırıyor. Aslına bakılırsa o ikisinden de çok tiyatro heyecan veriyor...

Tiyatro oyununda yer aldınız mı hiç?
- Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oynadım. Müjdat Hoca’nın kadrolu oyuncusuydum. şimdi Erdal Cindoruk’un yöneteceği bir oyun var gündemde... Sinema filminden sonra ona başlayacağım. Tiyatroda var olmayı çok istiyorum. Bana kalırsa tiyatro sahnesi oyunculuğu daha canlı tutuyor. Oyuncuya çok şey kattığını düşünüyorum.

HER SEVGİLİ SEVİŞİR

Adınızı ilk olarak “Genco” ile duymuştuk. Bu dizi size neler kattı?
- “Genco” benim ilk gözağrım... Kameraya alıştığım, seti tanıdığım ilk proje... Bu sektörde işlerin nasıl yürüdüğünü “Genco” sayesinde öğrendim. Çok toydum; beni yetiştirdi, büyüttü. Piyasada yolumu açtı.  

Oyunculuk için yaptığınız, yapabileceğiniz en büyük fedakarlık nedir?
- Her şeyi yaparım, çünkü bu benim mesleğim. Ama şu ana kadar bu uğurda yaptığım hiçbir fedakarlık yok. Zaten ailem oyuncu olmam için beni çok destekledi. Senaryoya inandığım takdirde de her rolü oynarım.

EVLİLİK İÇİN ÇOK ERKEN

Dizilerde sevişme ve öpüşme sahneleri eskisinden daha sık kullanılıyor. Sizin bu konuda kurallarınız, yasaklarınız var mı?
- Benim için senaryo önemli... Bu mesleği seçtim, bu işten para kazanıyorum, senaryoya inanırsam tabii ki oynarım. Günlük hayatta herkes sevgilisiyle öpüşmüyor mu, sevişmiyor mu? Bir dizide sevgiliyi oynuyorsan, onu uzaktan sevemezsin. Benim yaşımda bir kızın öpüşme sahnesi varsa, tabii ki öpüşürüm. 

En büyük hayalinizi sorsam...
- Tim Burton’la tanışmak ve onun bir filminde rol almak... 

Oyunculuk dışında neler yapıyorsunuz?
- Ufak hikayeler yazıyorum. Bir kitap okuyordum, ondan esinlenerek senaryo yazmaya da başladım. Ezel Akay’ın çekmesini istediğim bir senaryo bu... Bir de resim yapıyorum. Hepsi o kadar...

Evlilik hayalleri kurmaya başladınız mı?
- Şu an için asla! Daha 23 yaşındayım...

Adınız Emre Karayel ile anıldı son dönemde, doğruluk payı var mı o haberlerde?
- Emre benim çok sevdiğim bir oyuncu arkadaşımdır... Evet yakalanma gibi bir olay basına yansıdı ama onun içeriğinde bir aşk, bir ilişki kesinlikle yok. şanssız bir gündü. 

Şu an hayatınızda kimse yok mu yani?
- Yok...

Haberin Devamı

DUYGULARINA GEM VURAN BİRİ DEĞİLİM

Haberin Devamı

Aşk size neler yaptırır?
- Oyunculuk uğruna yapabileceklerimden çok daha azını... Mesleğim için her şeyi yaparım ama aşk için asla! Özellikle de mesleğimi engelleyecek bir durum söz konusuysa... Gelecekteki eşim veya sevgilim, bana kesinlikle “Bu karakteri oynayamazsın” diyemez. Derse de hayatımda olamaz.

Dizi setlerinde filizlenen aşklar için neler söyleyeceksiniz?
- Hiç başıma böyle bir şey gelmedi. Sonuçta orada hepimiz işimizi yapıyoruz. Yine de büyük konuşmak istemem. Çünkü bir gün gelir de bu tür bir yakınlaşma yaşarsam, kendimi frenleyeceğimi sanmam. Duygularına gem vuran biri değilimdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!