Elma her derde deva

Güncelleme Tarihi:

Elma her derde deva
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2001 11:43

Uzmanlar, günde bir elma tüketilmesini önererek, içerdiği zengin potasyum sayesinde elmanın, kan basıncının düzenlenmesinde, adalenin kasılmasının önlenmesinde ve sinirsel uyaranların iletiminde, kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasında yararlar sağlayacağını belirttiler.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkan Kutluay Merdol, elmanın, her mevsim bulunma, dayanıklılık, kullanım zenginliği gibi özelliklerinin yanı sıra posa, potasyum ve antioksidan içeren öğeler açısından da zengin bir meyve olduğunu söyledi. 

Elma kabuğunun vücuda yararlarından söz eden Prof. Dr. Merdol, "Elmayı, kabuğunu soymadan tüketin" uyarısında bulundu. Elma yetiştiriciliğinde, kurtlanmayı önlemek için ilaçlanma yapıldığına işaret eden Prof. Dr. Merdol, bu nedenle elmanın yenmeden önce kabuğunun çok iyi yıkanması gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Merdol, elmanın daha çok yemek aralarında tüketilmesinin uygun olduğunu ifade ederek, sabah kahvaltısında çay yerine elma suyu tüketilmesinin yararlı olacağını dile getirdi.  Suyu yerine elmanın kendisini yemenin, diş sağlığı için yarar sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Merdol, elmayı ısırarak yemenin, dişler için uygun bir egzersiz olduğunu söyledi. 

Günde bir elma tüketilmesini öneren Prof. Dr. Merdol, içerdiği zengin potasyum sayesinde elmanın, kan basıncının düzenlenmesinde, adalenin kasılmasının önlenmesinde ve sinirsel uyaranların iletiminde,kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasında yararlar sağlayacağını anlattı.

Prof. Dr. Merdol, kolesterol düşürücü etkisiyle bilinen elmanın beslenmede eksik edilmemesi gerektiğini belirtti. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!