Eleştiriler beni kuvvetlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Eleştiriler beni kuvvetlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 00:00

“Dudaktan Kalbe”nin Leyla’sı Fadik Sevin Atasoy, yakında diziden ayrılacağını açıkladı.

Fadik Sevil Atasoy fotoğrafları için tıklayın

Haberin Devamı

Bu dizide sadece uzun soluklu bir misafir oyuncu olduğunu belirten Atasoy, babası Sönmez Atasoy'un New York'taki tiyatroda sahnelenecek "Kanlı Nigar" oyununda rol almak için "Dudaktan Kalbe" dizisinden ayrılacağını açıklayan Fadik Sevin Atasoy, çok heyecanlı oldugunu söyledi. Genç oyuncu, kasım ayında Amerika'ya gidecek.

"Dudaktan Kalbe"nin Leyla’sı Fadik Sevin Atasoy, diziden ayrılacağını açıkladı. Dizide sadece misafir oyuncu olduğunu belirten Atasoy, mayıs ayında sahneye konacak "Kanlı Nigar" müzikalinin provaları için Amerika’ya gidecek.

n Türk Sineması’nın yetenekli isimlerinden biri olduğunuz söyleniyor. Peki hiç olumsuz bir şey duydunuz mu kendinizle ilgili?

/images/100/0x0/55ea389bf018fbb8f87237d3

- Olmaz olur mu? Hak etmediğin yargılarla karşılaşabiliyorsun. Bu sadece benim değil, dünyadaki bütün oyuncuların başına gelen bir şey. Canın yanıyor, dikenler hep sana batıyor. Ama Nietzche’nin dediği gibi: "Beni öldürmeyen şey kuvvetlendirir." Gerçekten de eleştiriler beni kuvvetlendirdi. Maalesef oyunculuk bizim ülkemizde bir kavram olarak oturmadı henüz. Oyunculuk bir sanat dalıdır. İnsanlar bunun üzerinden değerlendirme yaparlarsa hem bizler incinmeyiz, hem de güzel olanla olmayanı daha rahat ayırt edebilirler.

Haberin Devamı

n Anneniz ve babanız da tiyatro oyuncusu. Bu durum, maça 1-0 önde başlamanıza neden oldu mu?

- Gözümü açtığımda tiyatro sahnesindeydim. Disiplini, prova sessizliğini küçük yaşta öğrendim. Beni oturturlarmış provaya; oyuncu repliğini unuturmuş, ben sufle verirmişim. Yönetmen de dermiş ki: "4 yaşındaki velet söylüyor. Sen nasıl hatırlamıyorsun!" Annem "En korkulan  yönetmenlerin provalarına giriyordun. Senin orada bulunmandan çok büyük keyif duyuyorlardı" diyor. Prova bitermiş, ben kendimi sahneye atıp bütün oyunu oynarmışım. Zaten ilk sahneye çıkışım da 4 yaşında, "Teneke" adlı oyunla oldu. Ailemin bana öğrettiği şudur; oyunculuk hiçbir şekilde başkasına devredilebilecek bir şey değildir.

Haberin Devamı

n Hayallerinizin kaçta kaçı gerçekleşti oyunculukla ilgili?

- Sinema yapmak en büyük hayalimdi. "O Şimdi Mahkum"la bu hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Ama hálá hayal kurmaya devam ediyorum.

n Şimdiki hedefiniz ne?

- Her rolü oynamak istiyorum. Mesela "Zeynep’in 8 Günü" bana geldiğinde, üslup olarak çok farklı bir senaryoydu ve kabul ettim. Farklı üslupları denemenin, farklı tarzda sinemaların içinde olmanın peşindeyim.

n "Zeynep’in 8 Günü" vizyona girmeden, sevişme sahnesiyle gündeme geldi...

- Ang Lee, "Brokeback Mountain" filmi gösterime girdikten sonra, hatta Oscar’ı kucakladıktan sonra şöyle söyledi: "Gördüğünüz gibi bu sadece gay kovboyların filmi değil." Sitemini ve ne kadar alındığını bu şekilde dile getirdi. Film vizyona girdikten sonra Zeynep zaten kendi derdini sinemada anlatacak.

Haberin Devamı

n "Dudaktan Kalbe" dizisine "Evet" deme sebebiniz neydi?

- Andaç Haznedaroğlu yakın bir arkadaşım. Aslında benim canlandırdığım Leyla karakteri Reşat Nuri’nin orijinal kitabında tek cümleliktir. Ama Ece ile Melek "Biz bir hoşluk yaptık. Bu kadının kim olduğunu göstermek istiyoruz. Ona can verelim. Kenan’la onu bir daha karşılaştıralım" dediler. "Ben varım" dedim. Fakat benim takvimim kasım ayı için doluydu. Ekibe, uzun soluklu bir konuk oyunculuk olursa kabul edeceğimi söyledim. Onlar da kabul ettiler. Kasım ayında ayrılacağım.

n  Yeni bir dizi mi başlıyor?

/images/100/0x0/55ea389bf018fbb8f87237d5

- Hayır. Babam New York’ta Türk tiyatrosu kurdu. Orada bir müzikalde oynayacağım. Dolayısıyla kasım ayı gibi Amerika’ya gidip, provaları başlatmam gerekiyor.

Lale Mansur sorumu zor buldu

Haberin Devamı

n 3. Avrasya Uluslararası Film Festivali’nin sunuculuğunu yaptınız. Konuklara tanıtmak üzere yabancı film jürisini sahneye davet ettiğiniz sırada ise Lale Mansur ile aranızda bir gerginlik yaşandı.

-  Ben sadece "Türk Sineması’ndaki estetik nedir" diye sordum. Lale Mansur ise soruyu son derece zor bulduğunu söyledi.

n Neden soruyu zor bulmuş?

- Ben de anlayamadım, seyirci de.

n Siz, Mansur’a "Balenin zarafeti içinde, sinemada da önemli yerlere geldiniz. Türk sinemasını estetik açıdan nasıl değerlendiriyorsunuz" diye bir soru sordunuz. Mansur, "Kitabın bu tarafına çalışamamışım. Benim balerin olmamla Türk sineması estetik olmuyor" diye karşılık verdi.

- Ben Lale Hanım’ı elimden geldiğince onore ettim. Sanırım soruyu tam olarak anlamadı. Bu nedenle tepkili davrandı.

Haberin Devamı

"Dudaktan Kalbe"de Leyla karakterini canlandıran Fadik Sevin Atasoy, önümüzdeki günlerde bu diziden ayrılarak Amerika’ya gideceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!