El öpmeden bayramlaşın

Güncelleme Tarihi:

El öpmeden bayramlaşın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 17:42

Uzmanlar, sevdiklerimizle bayramlaşırken dikkatli olmamız konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

Bu bayram için uzmanların bir uyarısı var: Uzmanlar, haklı gerekçelerle bu yıl için sevdiklerimizle bayramlaşırken biraz daha dikkatli olmamız konusunda bizleri uyarıyorlar. Çünkü 2009 H1N1 Gribi salgını sürüyor ve önümüzdeki dönemlerde de salgının artarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Anadolu Sağlık Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Hakko, korunmanın en etkili yöntemlerinden birinin el hijyeninin sağlanması olduğuna işaret ediyor. Hakko, “Bayramlaşma nedeniyle gerek kalabalık ortamlardaki yolculuklarımız, gerekse çok sayıda mekanda gerçekleşen kutlamalar nedeniyle sık sık bir arada olmayı planlıyoruz. Bu açıdan kişisel temaslarımızda biraz daha dikkatli ve özenli davranarak mümkünse el öpmemekte yarar görüyoruz” diyerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“El öpmemeyi sağlık açısından yaşadığımız kritik dönemin bilincinde olan büyüklerimizin anlayışla karşılayacaklarını düşünüyoruz. Özellikle çocuklarınıza el öptürmeyin ve mümkün olduğunca onları öpmemeye çalışın.  Herhangi bir temas durumunda ise ellerinizi mutlaka bol su ve sabunla yıkayın. Eğer mümkünse ellerinizi bir dezenfektanla temizleyin.”

Bayramlarda genelde kalabalık ortamlarda bulunduğumuza dikkat çeken Dr. Elif Hakko, herhangi bir gribal enfeksiyon belirtisi varsa bireylerin mutlaka maske kullanması gerektiğini söylüyor.  Dr. Hakko, 2009 H1N1’den korunmak için aşılanmanın gerekliliğini ifade ederek, “Özellikle çocuklarınızı ve tabiî ki kendinizi korumanın en etkili yolu aşılanmaktan geçiyor” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!