Ekranlarda dizi trafiği

Güncelleme Tarihi:

Ekranlarda dizi trafiği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yeni yayın dönemi için televizyon kanalları hazırlıklarını sürdürüyor. Özellikle yerli dizilere ağırlık veren yapımcılar bu sezon için eski sevilen dizilerin yanına yeni ve iddialı yapımlar da katıyorlar...

Hepimiz güneşin, kumsalın rehaveti içindeyken ve yazın tadını çıkarırken tüm televizyon kanalları sonbahar projelerini hazırlamaya başladı bile. Bu konuda en hızlı davrananların başında Kanal D ve TRT geliyor. Diğer kanalların netleşen projeleri henüz yok. Bu arada tüm kanallar geçen dönem yayınladıkları dizilere yeni yayın döneminde de devam edecekler.

Sadece TGRT'nin eski dizileri yayınlanmayabilir. TGRT yetkilileri: ‘‘Yeni dizi projelerimiz olacak. Dolayısıyla bu dizilerin ekranlarda yer alması, eski dizilerin kaldırılması anlamına geliyor. Ama yine de hiçbir şey netleşmedi’’ diyorlar. Yaz dönemi için çekilen özel diziler yeni yayın dönemine başlarken son bulacak. Bunlar Atv’nin ‘‘Parça Pinçik’’, Star'ın ise ‘‘Güneş Yanıkları’’ adlı dizileri... Şu bir gerçek ki; tüm televizyon kanalları sonbahara çok hızlı girme planları yapıyor.

KANAL D

Kanal D, sonbahar dönemine en hızlı hazırlanan kanallardan. Hatta yeni projelerinin çekimleri başladı bile. Bu arada neredeyse diziyle birlikte büyüyen Yıldız Asyalı'nın rol aldığı ‘‘Eyvah Kızım Büyüdü’’, Mehmet Ali Alabora'yı Memoli yapan ‘‘Yılan Hikayesi’’ ve Hande Ataizi ve Cem Davran'ın çekimlerinde çok eğlendiklerini söyledikleri ‘‘Ruhsar’’ ekranları şenlendirmeye devam edecek. Yeni dizi film ‘‘Evdeki Yabancı’’ da, yeni yayın döneminin iddialı yapımları arasında. Nuran Devres'in senaryosunu yazdığı ‘‘Evdeki Yabancı’’nın başrol oyuncusu Berna Laçin.

EYVAH KIZIM BÜYÜDÜ

YILAN HİKAYESİ

RUHSAR

TRT

En büyük atakta olan kuşkusuz TRT. Dizi filmler ve televizyon filmleriyle yeni yayın döneminde ‘‘Biz de varız’’ diyeceklerini söyleyen TRT yetkilileri çok önemli oyuncuların TRT için çekilen filmlerde başrol oynayacaklarını söylüyorlar. 11 yeni dizisiyle yayın dönemine hazırlanıyor TRT. Bunlardan ‘‘Baykuşların Saltanatı’’ Metin Akpınar'ın başrol oynadığı 13 bölümlük bir dizi film. Senaryosu Atilla İlhan’a ait olan dizi filmde Metin Akpınar'ın yanı sıra; Nilgün Belgin, Kerem Alışık, Nurseli İdiz, Fikret Hakan da rol alıyor. Lale Mansur'un rol aldığı ‘‘Kim Evde Kaldı?’’, Zeki Alasya'nın ‘‘Dedem, Gofret ve Ben’’ ve Cihan Ünal’la Hülya Koçyiğit’i biraraya getiren ‘Nisan Yağmuru’da yeni dizilerden bazıları...

BAYKUŞLARIN SALTANATI

NİSAN YAĞMURU

ATV

Atv'de cumartesi günleri hariç hergün bir dizi film yayınlanıyor. Geçen senenin tüm dizileri bu sene de kaldıkları yerden devam edecek. ‘‘İkinci Bahar’’, ‘‘Mahallenin Muhtarları’’, ‘‘Tatlı Kaçıklar’’, ‘‘Baba Evi’’, ‘‘Çiçek Taksi’’ ve ‘‘Gurbetçiler’’. ‘‘Tatlı Kaçıklar’’ın önemli karakterlerinden mafya babası Tarumar'ın özel dizisi ‘‘Parça Pinçik’’ ise bu sene sadece yaza özel çekildi. Pelinsu Pir, Levent Tülek, Ceyda Düvenci gibi isimlerin rol aldığı dizi film, sonbahar dönemiyle birlikte izleyicilere veda edecek.

TATLI KAÇIKLAR

MAHALLENİN MUHTARLARI

STAR

Star yetkilileri yeni yayın dönemiyle ilgili kesin bir şey söyleyemiyorlar. Genç oyuncu Tuba Ünsal'ın başrolde oynadığı ‘‘Kıvılcım’’ yaz döneminde de devam etmişti. Hiç ara verilmeyen dizi, kışın da ilgiyle izlenecek. Star televizyonu uzun süredir devam eden ‘‘Üvey Baba’’dan da vazgeçmeyi düşünmüyor. Bu arada yaz için hazırlanan ‘‘Güneş Yanıkları’’ adlı dizi film, birkaç bölüm sonra sona erecek. Star televizyonu kesinleşmemekle beraber, yeni dizi film atakları yapmaya hazırlanıyor.

ÜVEY BABA

TGRT

TGRT'de de yeni dönemle ilgili açıklamalar yapılmıyor. Ancak belirtildiğine göre yeni dizi filmler olursa, eskiler yayınlanmayacak. Belli olan tek dizi film ise sezonun en iddialıları arasında yer alacak olan ‘‘Derman Bey.’’ Kadir İnanır başrolde olacağı dizi, tam anlamıyla bir mankenler dizisi olarak şimdiden magazin gündeminde yerini almış durumda. Fazlasıyla ses getireceğe benzeyen Derman Bey'de, öncelikle Deniz Akkaya, Duygu Dikmenoğlu, Selin Toktay gibi Türkiye'nin en medyatik mankenlerinin oynayacağı söylenmişti. Geçtiğimiz günlerde dizinin basın kokteyli düzenlendi. Burada görüldü ki; adı geçen mankenler dizide rol almıyor. Kadir İnanır'ın rol arkadaşları arasında Burcu Güzel, Buket Saygı, Aysu Baçeoğlu gibi isimler yer alıyor.

DERMAN BEY

SHOW TV

Ekranların en uzun ömürlü dizisi ‘‘Bizimkiler’’, bir çok kanal değiştirmişti. Son olarak Show Tv ile anlaşan dizi, yeni yayın döneminde de aynı kanalda yer alacak. Kenan İmirzalioğlu'nun gerçek ismini unutturan ‘‘Deli Yürek’’ ise, yine Show Tv ekranlarında. Geçen sezonun sonlarına doğru çekimlerine başlanan ‘‘Zehirli Çiçek’’ tam anlamıyla bir mankenler dizisi. Söylenenlere göre yeni isimler eklenecek olan dizi kış döneminde de izleyicisiyle buluşacak. Bu arada Show Tv yetkilileri, başka dizi projeleri olduğunu da söylüyor. Fakat henüz ortada net bir şey yok.

Haberin Devamı

ZEHİRLİ ÇİÇEK

DELİ YÜREK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!