Ekran yüzlerinin güzellik sırları

Güncelleme Tarihi:

Ekran yüzlerinin güzellik sırları
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 06:00

Elele dergisi, ekranların üç güzel sunucusunun güzellik sırlarını masaya yatırdı; bu üç kadının bakım ritüelleri ve güzellik tüyolarını öğrendi.

Haberin Devamı

PINAR ESEN (CNN TÃœRK-Pınar Esen’le Hafta Sonu Keyfi programı sunucusu)                    Â
    Â
* Geceleri makyajımı silmeden asla yatmam. Makyaj yapmasam bile mutlaka yüzümü yıkarım. Tonik sürmeyi bazen unutuyorum ama göz ve yüz nemlendiricimi unutmam. Boyun ve dekolteyi nemlendirmenin önemini benim yaşlarımda anlıyor insan; yüzünüze yaptığınız günlük bakımınızı, boyun ve dekoltenize de uygulamalısınız.
* Ekran makyajımı yıllardır kendim yapıyorum. Yeni renkler ve stiller denemeyi severim ve korkmam. Toz far sürmeden önce krem far kullanırım, bunu herkese tavsiye ediyorum, böylece makyajınız saatlerce bozulmadan kalıyor.
* Makyajda en sevdiğim şey, maskara. Maskarayı her zaman yoğun kullanırım. Makyajımda sabit olan tek şey açık renk rujum. Yaklaşık 20 tane açık tonlarda rujum ama sadece bir tane kırmızı rujum var. Giydiğim kıyafete göre stil belirliyorum, o gün nasıl hissedersem öyle çıkıyor makyajım.
* Cilt bakımına artık çok para harcamıyorum, çünkü kremlerin nemden başka bir yararı olduğunu düşünmüyorum. Cildimi iyi nemlendirdiğine inandığım ürünler kullanıyorum.
* Buzlukta mutlaka göz pedi tutarım. Bazen ödem olduğunu hissettiğimde de yüzüme buz tutarım. Cildiniz hem canlanıyor hem de sıkılaşıyor.
* Yarım yaş mayayı bir çay kaşığı sütle karıştırıp 15 dakika bekletin. Hücre yenileyici etkisi var ve parlaklık veriyor. Denediğim birçok doğal yöntem var. Kış aylarında da sızma zeytinyağı ve parafinle hazırlanmış bir krem kullanıyorum, hiç kuruluk yaşamıyorum.
* Sigara içmiyorum, bol su tüketiyorum, cildimi hep temiz tutuyorum, düzenli mezoterapi yaptırıyorum ve en önemlisi güneÅŸ banyosundan uzak duruyorum. GüneÅŸ koruyucuları yazın en iyi dostum...Â

Haberin Devamı

SÄ°NE BÃœYÃœKA (NTV spor spikeri)  Â

* Güne başlarken cildimi soğuk suyla yıkayıp arkasından mutlaka güneş koruma faktörlü nemlendiricimi sürerim. Yatmadan önce de makyajımı silip, toniğimi sürdükten sonra nemlendiricimi uygularım.
* Ekranda gözlerim için genellikle toprak tonlarını tercih ediyorum. Yazın zaman zaman açık mavi tonlara da gittiğim olur. Makyajımı giydiğim kıyafete göre seçerim. Ruh halime göre de tabii ki tercihlerim değişiyor.
* Cildimi çok yorgun hissedersem iyice temizleyip nemlendiriciyle 10 dakika masaj yapıyorum veya imkanım varsa yaptırıyorum.
* Açıkçası dışarıdan yapılan takviyelerden çok, sağlıklı beslenme ve düzenli uyku gibi ritüellerin cilde çok daha faydalı olduğunu gördüm.
* Gençliğimde çok süt içmiştim, faydasını gördüm. Süt ve elma cildime gerçekten çok yarıyor. Düzenli uyumak, gece erken yatıp sabah erken kalkmak özellikle göz altlarıma çok iyi geliyor. Sigara kullanmıyorum, bu da büyük avantaj. Ama en önemlisi mutluluk. İnsan mutlu olunca cildi parlıyor.

Haberin Devamı

SENA KEÇELÄ° (Türk Max Her ÅŸey Tadında programı sunucusu)  Â

* Sabah ve akşam cilt temizliğine ve cildimi iyi nemlendirmeye çok özen gösteriyorum.
* Ben sabah programı yaptığım için makyajım o saatlere uygun, hafif renklerde oluyor. Arkadaşınıza sabah kahvesine giderken nasıl giyiniyor ve nasıl makyaj yapıyorsanız, o doğallıkta bir görüntü yakalamaya çalışıyorum.
* Ekranda far kullanmaktan hoşlanmıyorum, daha çok kalemlerle renk veriyoruz. Kanalın makyözüyle birlikte fikir alışverişi yapıyoruz. Gözlerim renkli olduğu için mürdüm, lacivert gibi göz kalemleriyle gözlerde buğulu bir etki yaratıyoruz, ten makyajında da oldukça hafif renkler tercih ediyoruz. Haftanın beş günü her gün 4,5 saat ekranda kaldığım için cildi yormayan bir makyaj yaptırmaya çalışıyorum.
* Çok yararını gördüğüm yöntemlerden biri, dondurulmuş soda küpleriyle yüzüme masaj yapmak.
* Bir tatlı kaşığı Türk kahvesi, bir tatlı kaşığı bal ve biraz da kaymağı karıştırarak maske yapıyorum. Bir süre beklettikten sonra peeling yaparak yüzümden temizliyorum. Kahve, cildinizdeki ölü hücreleri temizlerken bal ve kaymak da nemlenmesine yardımcı oluyor.
* Düzenli bir hayat yaşamak, erken yatıp erken kalkmak, alkol ve sigara kullanmamak, bol su içmek ve iyi beslenmek bence cildimiz için yapacağımız en yararlı şeyler. Ben de bunlara dikkat ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!