Ekolojik yaşa mutlu ol

Güncelleme Tarihi:

Ekolojik yaşa mutlu ol
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2007 00:00

Çevre korumayla ilgili konular sürekli gündemde. Formsante dergisi de ağustos sayısında bu konuyu ele aldı. İşte dünyayla dost yaşamanıza yardımcı olacak birkaç öneri...

n Plastik alışveriş torbalarına açılan savaşa siz de katılın ve markete giderken kendi bez çantanızı götürün.

Salataların üzerine kruton (yağda kızarmış ekmek küpleri) yerine ceviz, ayçekirdeği ve yer fıstığı koyarak sofranıza sadece lezzet değil sağlık da getirebilirsiniz.

Yaz aylarında fön ve çamaşır kurutma makinelerini unutun! Enerji tasarrufu için basit ama etkili bir yöntem...

Daha az et yiyerek doğaya destek olun. Çünkü et sofranıza gelene kadar pek çok işlemden geçiyor ve geçirdiği işlemler küresel ısınmaya yol açan başlıca faktörlerden...

Ayakkabı cilasının yerine muz kabuğu kullanmaya ne dersiniz? Muz kabuğundaki özler, deriyi gayet güzel parlatır. Böylece kimyasal madde içeren cilaları kullanmamış olursunuz.

Anneanneniz gibi yaşamayı hiç düşündünüz mü? Klima yerine yelpaze, kağıt mendil yerine kumaş mendil, sentetik kumaşlar yerine pamuklular, kimyasal sabunlar yerine zeytinyağı sabunları... Üstelik bunlar çok zarif alışkanlıklar.

Besinleri düdüklü tencerede pişirmek, sağlıklı yiyecekler tüketmenin yanı sıra enerji tasarrufu yapmanın da iyi bir yolu.

Polyester yastık kılıfını ipek olanla değiştirin. Polyester üretimi sırasında atmosfere yüzde 25’i kadar zararlı madde yayılıyor. Ayrıca unutmayın ki ipek yastıkta uyumak, saçlarınızın çok daha parlak görünmesini sağlar.

Eğer yazlık evinizde başka enerji kaynakları kullanıyorsanız, bundan vazgeçin ve güneş enerjisi panelleri taktırın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!