Efsane müdür unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Efsane müdür unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 00:00

Celal Ferdi Gökçay, İstanbul Erkek Lisesi’nde 1927-1940 yılları arasında okul müdürüydü. Okulun en görkemli dönemlerinde yönetici olan tarih öğretmeni Gökçay’ı sadece öğrencileri ve öğretmenler değil tüm İstanbul tanıyordu. 1947’de vefat ettiğinde tüm gazetelere haber oldu.

Hatta bazı gazeteler, Gökçay’a iki tam sayfa ayırdılar. Bir gazete cenaze törenini "Tabutunu cenaze arabasına vermeyen öğrencileri, onu Moda’daki evinden Karacaahmet’e kadar eller üstünde taşıdılar" diye anlatıyordu.

Efsane müdürün ölümünün üzerinden 59 yıl geçti. Ama öğrencileri onu hiç unutmadı. Geçtiğimiz hafta İstanbul Erkek Lisesi’nin kuruluşunun 124’üncü yılında eski ve yeni öğrenciler onu Karacaahmet Mezarlığı’ndaki mezarı başında andı. Törene katılanlardan biri de 84 yaşındaki Müfit Sarıoğlu’ydu.

Sarıoğlu, diplomasında imzası bulunan Gökçay’ın öğrencilerini hiçbir zaman ezdirmediğini anlatıyordu. Sarıoğlu, efsane müdürü "Onun döneminde İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olmak, hatta bu lisenin öğrencisi olmak, başlı başına bir övünç kaynağı oldu" diye anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!