Efe’nin sol gözü yeniden görecek

Güncelleme Tarihi:

Efe’nin sol gözü yeniden görecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 00:00

Beyin tümörü nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası sol gözü tamamen kapanan altı yaşındaki Efe Kıvrakeller’e şifa, sınır ötesinden geldi. Almanya’da yaşayıp yılda iki kez ailesini ziyaret için geldiği İzmir’de göz kapağı ameliyatları yapan Opt. Dr. Hüseyin Aral, minik Efe’nin hayatında yeni sayfa açmasını sağladı.

Efe Kıvrakeller, 14 aylıkken geçirdiği beyin tümörü ameliyatından sonra sol gözünü açamaz hale geldi ve bir süre sonra gözü tamamen kapandı. Oğlunun, ameliyat sırasında göz sinirlerinin zedelenmesi yüzünden sol gözünü açamaz haline geldiğini belirten anne Ayşen Kıvrakeller, Efe’nin yeniden iki gözünü birden kullanabilmesi için çok sayıda doktora götürdüklerini söyledi. Anne Kıvrakeller, Efe’nin Ankara’da bir üniversite hastanesinde beş kez operasyon geçirdiğini, yine Ankara’da iki yıl önce oğlunun tedavisi için 30 bin YTL harcadıklarını ama sonuç alamadıklarını belirtti. Anne Kıvrakeller yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Efe, Ege Üniversitesi’nde başarılı ameliyat ve bir yıllık kemoterapiyle tümörden kurtuldu. Ancak, bu ameliyat sol gözünün kapanmasına neden oldu. Oğlum büyüdükçe aynalara küstü. Çok sayıda ameliyat ve zaman kaybı, görme yeteneği de giderek azaldı. Geçen yıl Dr. Hüseyin Aral’ın Özel Kent Hastanesi’nde Efe gibi sorunu olan hastaları ameliyat ettiğini öğrendik. Hemen başvurduk. Muayene ve tetkiklerden sonra geçen yıl ameliyatı gerçekleşti. Efe şimdi sol göz kapağını kısmen de olsa açabiliyor, görebiliyor."

Dr. Aral ise Efe’ye sol göz kapağını "ptozis" denilen yöntemle ameliyat ettiğini, operasyonun 1.5 saat sürdüğünü söyledi. Aral, "Amacım az da olsa Efe’nin kalan görme yeteneğinin devam etmesi ve sosyal açıdan kendisini rahat ve mutlu hissetmesini sağlamak. Ameliyattan sonra ulaştığımız nokta iyi ve ergenlik dönemini bitirdiğinde yapılacak bir operasyonla gözü daha da düzelecek. Türkiye’de çaresiz kalanlar uluslararası arayışa geçtiğinde beni buluyor ama gelemiyorlar. Gelemeyenler için yılda iki kez İzmir’de ameliyat programı yapıyorum. Hastaların mutluluğu benim güç kaynağım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!