Edward’dan daha başarılı bir vampirim

Güncelleme Tarihi:

Edward’dan daha başarılı bir vampirim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 00:00

4Yüz grubuyla tanınan, iki ay önce de ilk solo albümü “5 Yıldızlı”yı çıkaran Onur Kırış, “Dünyanın Sonu” şarkısına çektiği klipte vampir kılığına girdi. Genç şarkıcı, klibi çekerken “Twilight” filminden esinlenmediğini, üstelik filmin başrolünü üstlenen Edward Cullen’dan daha başarılı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TRT1 ve TRT Avaz ekranlarında yayınlanan “Çeyiz Şov” adlı programa konuk olan Onur Kırış, çekim sonrası evlilikle ilgili ilginç laflar etti.
Programda çeyiz ödülü için yarışan genç kızlarla birlikteydiniz. Evlilik hayalleri kuran yarışmacılara şarkılarınızla moral verdiniz. Peki sizin evlilik bakışınız...

Açıkçası bu zamana kadar evlenmeyi hiç düşünmüyordum. Hep yalnız kalmayı, başına buyruk bir hayat yaşamayı istiyordum. Bu yıl bana ne oldu bilmiyorum ama hayatımda biri olmasını çok istiyorum. Yaşadığım heyecanı paylaşacak, her an yanımda olup bana destek olacak birini istiyorum, bir de çocuk.

Kaç çocuk istiyorsunuz peki onu da soralım?

Şimdilik bir tane yeter.
        
Programdan keyif almışa benziyorsunuz...

Program çok güzel geçti, çok keyif aldım. Bu programın farklı bir özelliği var. Diğer yarışmalara benzemeyen, içinde haset olmayan, kültürlerin eğlence içinde yarıştığı bir program olmuş. Genç kızlar burada kendi yörelerini tanıtıyorlar. Bu tarz programların olması bence çok önemli. Çünkü toplum olarak çok Batı’ya yöneldik. Batı’nın güzel yanlarını almamıza bir söyleyeceğim yok ama böyle böyle kendi kültürümüzü unutuyoruz. Bu programlar sayesinde geleneklerimizi ve kültürümüzü yeniden hatırlayacağız...

Biraz da ilk solo albümünüzden bahseder misiniz?

Albümüm “5 Yıldızlı” çıkalı henüz iki ay oldu. Gördüğüm ilgiden memnunum. Çok güzel gidiyor. Şimdiden yaz için konser anlaşmaları yaptık. Bu albümle ilk başladığım zamanlar üzerimde bir tedirginlik vardı ama şimdi bakıyorum ve doğru bir iş yaptığımı görüyorum. Albümde kendi tarzımı istediğim gibi yansıttığıma inanıyorum. Beni sevenler ve sevmeye başlayanlarla yeniden tanıyanlar var. Onlara da kendimi göstermiş oluyorum.

Yeni klibiniz de müzik kanallarında izleyici karşısına çıkmaya başladı... Bu klibinizde Twilight filminden etkilenmiş gibisiniz...

Şu günlerde vampir deninde akla ilk ‘Twilight’ gelse de ondan başka bir sürü vampir filmi var. Ondan etkilenmedim. Benim zaten vampirlere karşı ilgim her zaman olmuştur. Bütün dizileri, filmleri ve yazılmış olan kitapları okumuştum. Klibi “Dünaynın Sonu” adlı şarkıma çektik ve benim aklıma dünyanın sonu denince nedense hep vampirler geliyor. Geçtiğimiz yıl Romanya ziyaretim sırasında Drakula’nın şatosunu gezme şansım oldu ve beni gerçekten çok etkiledi. Ayrıca beni Edward’dan daha başarılı buluyorlar. (Twilight filmiyle şöhretini katlayan Edward Cullen’dan bahsediyor.)

Program esnasında Emel Müftüoğlu’nun yorumladığı bir Sezen Aksu şarkısı “Hovarda”yı da seslendirdiniz. Albümünüzdeki tek cover ‘Hovarda’ mı?

Evet. Bu şarkıyı albüme almaya son anda karar verdim. Özellikle olsun gibi bir isteğim yoktu ama 4Yüz’ün kaderinde en büyük ivme Sezen Aksu’nun ‘Deli Gönlüm’ şarkısıyla oldu. Daha sonra Uzay Heparı için çıkarılan tribute albüm ‘Sonsuz’da ‘Masum Değiliz’i 4Yüz’ün yorumlama teklifi geldiğinde bu bizi çok onurlandırdı. Sezen Aksu’nun birine şarkı vermesi kolay değildir. O bize hediye etti. Ben de ilk albüme Aksu’nun eli değsin, bana uğur getirsin istedim. Şarkının Emel Müftüoğlu yorumunu da çok beğeniyorum ama bence bu şarkıyı bir erkek de seslendirmeliydi. Bana göre hovarda ancak bir erkek olabilir.

Solo albümünüz sizi çok fazlasıyla tatmin etmişe benziyor. Sonrasında grubunuzla ayrılmak isteyebilir misiniz?

 Biz çocukluk arkadaşı değiliz, biz bu işin bir araya getirildik ve profesyonelce bir araya geldik. Grup elemanları tek tek solo albüm yapacağı zaten en başından belliydi. İçimizden herhangi biri yükselişe geçerse bu sayede daha çok insana hitap ederiz. Gruptan ayrılma gibi bir düşüncem yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!