GeriKelebek Edirne’nin beyaz peynirine tescil
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    1
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Edirne’nin beyaz peynirine tescil

EDİRNE ’beyaz peyniri’ tescillendi. "Edirne Beyaz Peyniri"nin coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) 2004 yılında yaptığı başvuru sonuçlandı.

Başvuru üzerinde gerekli incelemeleri tamamlayan Enstitü, Edirne Beyaz Peynirini "mahreç işareti" olarak tescilledi. Edirne Beyaz Peyniri, "Edirne ili ve ilçelerindeki süt hayvanlarından alınan taze sütlerin 65-68 santigrat derecede 20-30 dakika pastörize edilip peynir mayasıyla pıhtılaştırıldıktan sonra fazla suyu süzülen, şekil verilip salamura edilen ve soğukhava deposunda olgunlaştırılmasıyla elde edilen peynir" olarak tanımlanıyor.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle