DVD

Güncelleme Tarihi:

DVD
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 01:45

Haberin Devamı

Küf

Bağımsız filmleri sinema izleyicisiyle buluşturan Başka Sinema adlı müthiş proje gerçekleştirilmeden evvel, kendisine gösterilecek salon bulamamıştı Küf. İzleyicinin talep göstermeyeceği gerekçesiyle... Başka Sinema salonlarında seyirciden gördüğü ilgiyle bu öngörünün gerçek dışı olduğunu kanıtlayan Küf, bir ilk film olarak, yönetmeni Ali Aydın’a dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nde de ‘Geleceğin Aslanı’ ödülünü getirmişti. Ercan Kesal ve Muhammet Uzuner’in iyi performanslarıyla başrolü paylaştıkları film, tam 18 yıl önce okuduğu üniversitede öğrenciyken gözaltına alınmış oğlunun kaybından sonra yavaş yavaş toplumdan soyutlanmış olan demiryolu yolu bekçisi Basri’nin hiç tükenmeyen bir umutla sürdürdüğü arayışını anlatıyor. ‘İyi’ film takipçilerinin kaçırmaması gereken bir yapım...

Menekşe’den Önce

Haberin Devamı

Müzikleri Fazıl Say imzası taşıyan ‘Menekşe’den Önce’ adlı belgeselde, Madımak Oteli’ndeki yangından kurtulanlar 20’nci yılında Sivas Katliamını anlatıyor. Çoğunluğu Müslüman laik bir ülkede din, dil, etnik köken ayrımı yapmadan, eşit hak ilkesini, düşünce özgürlüğünü savunup, her türlü sansüre karşı duran aydınların, ölüme neden ve nasıl gittiğinin bilinmesi amacıyla çekilen “Menekşe’den Önce”; Sivas katliamının günü olanları, sonrasında yaşananları Menekşe’nin gözünden aktarıyor. Yönetmeni Soner Yalçın “Madımak katliamını hafızalardan sildirmeyeceğiz. Unutturarak rahata ermek isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz” diyor.

Eyvah Eyvah 3

Hüseyin Badem, babasını bulduktan sonra hayatının aşkı Müjgan’la da nihayet evlenmiştir. Mutlulukları Müjgan’ın hamilelik haberiyle bir kat daha artmıştır. Ancak çiftin hayatı maddi zorluklarla mücadele etmekle geçmektedir. Hüseyin daha fazla para kazanabilmek için geceleri yörenin en izbe mekanlarında bile klarnetini çalmaya devam etmektedir. Bu sırada Hüseyin’in yol arkadaşı olan Firuzan, artık ünlü bir şarkıcı olmuş, şöhret basamaklarını çıkmaya başlamıştır. Yakın dost olan ikilinin yolları yine ortak bir noktada buluşacaktır... Yönetmenliğini Hakan Algül’ün üstlendiği filmin başrollerinde yine Ata Demirer, Özge Bozok ve Demet Akbağ var.

Kadın İşi Banka Soygunu

Haberin Devamı

Yönetmenliğini A. Taner Elhan’ın üstlendiği film; farklı nedenlerle hayal kırıklığına uğramış, kalbi kırık dört kadın arkadaşın, bir sohbetle başlayan, tesadüf sonucu gerçeğe dönüşen, plansız, hazırlıksız banka soygunu macerasını son derece eğlenceli bir dille anlatıyor. Gülay (Meltem Cumbul), kocasının onu terk etmesi sonucu maddi ve manevi çok zor bir dönem geçirirken, iki buçuk yaşındaki oğluyla beraber annesinin (Meral Çetinkaya) evine dönmek zorunda kalır. Amacı bir yandan sağlık sorunlarını atlatabilmek, bir yandan da arkadaşlarının kefaleti ile aldığı banka kredi borçlarını ödeyebilmektir. Ancak işler umduğu gibi gitmez, Gülay için hayatının en zor dönemi başlamıştır. Arkadaşlarıyla dertleştiği gece, bir soygun planı yaparlar...

Haberin Devamı

Percy Jackson: Canavarlar Denizi

Olympos’un Deniz tanrısı Poseidon’un oğlu Percy Jackson’ın maceraları, Thor Freudenthal’ın yönettiği ikinci filmle devam ediyor. İlk filmde güçlerini keşfeden ve annesini kurtarmak için arkadaşlarıyla birlikte uzun bir yolculuğa çıkan Percy Jackson, bu kez mitolojik bir efsane olan Altın Post’u bulmaya çalışacak. Görevi başarıyla tamamlarsa, ihanet uğramış kamplarını ve Olympos’u kurtaracak. Bir kez daha arkadaşlarıyla birlikte, bu kez ‘Canavarlar Denizi’ne doğru yelken açan Percy Jackson, Titan saldırıları ve mistik varlıklarla dolu bu yolculukta, hem kuzeni Luke’u hem de uyanmakta olan eski bir şeytanı durdurmalı. Çok satan roman serisinden uyarlanan fantastik gençlik filminin başrolünü Logan Lerman üstleniyor.

Çılgın Dersane 3

Haberin Devamı

Dersanelerarası müzik yarışmasında 7 bölgeden 7 dersane finale kalmıştır. Ancak yarışmanın favorisi Özlem Dersanesi ile İmbat Dersanesi’dir. Final gecesine Antalya’da aynı otelde hazırlanacaklardır. Güçlü sesi ve yorumuyla dikkatleri üzerine çeken Özlem Dersanesi’nin solisti Ali, daha gelir gelmez otelde çalışan Zeynep’e gönlünü kaptırır. Fakat sessiz ve içine kapanık olan Zeynep’in dikkatini çekmek çok kolay olmayacaktır. Bol eğlence, komik oyunlar, dans, gençlik partileri, aşk ve dahası... Çılgın Dersane 3, serinin diğer filmleri gibi sizlere eğlenceli dakikalar vaat ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!