DVD

Güncelleme Tarihi:

DVD
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

Haberin Devamı

Uzun Hikâye

Mustafa Kutlu’nun eserinden sinemaya uyarlanan filmi Osman Sınav yönetti. Film, 1940’larda ufacık bir çocukken dedesiyle Bulgaristan’dan göçerek Eyüp’e yerleşen Bulgaryalı Ali’nin (Kenan İmirzalıoğlu) 1950’lerde delikanlılık çağlarında, yazlık sinema işletmecisinin kızı Münire (Tuğçe Kazaz) ile birbirlerine sevdalanıp kaçmaları ile başlıyor. Ali’nin gittiği her yeri güzelleştirmek isteyen dünyası, diğer yandan karşı koyamadığı eşitlik ve adalet tutkusuyla da birleşince gittikleri her kasabada hayatın yeni bir yüzüyle tanışıyorlar.

Hükümet Kadın

Sermiyan Midyat’ın yönetip oynadığı filmde Demet Akbağ, Ercan Kesal, Bülent Çolak, Cezmi Baskın gibi oyuncular var. Sekiz çocuklu Midyatlı sıradan bir kadın olan Xate’nin komşularından tek farkı, kocasının Midyat Belediye Başkanı olmasıdır. Bir gün başına öyle bir şey gelir ki onun da Midyatlıların da hayatı değişir. Okuma yazması olmayan Xate Midyat Belediye Başkanı olur. Mutfak işlerine girişir gibi giriştiği devlet işlerinde çocuklarının kendi aralarındaki çocukça rekabeti Midyat halkına kahkahalar attıran maceralara neden olur.

Haberin Devamı

Timothy Green’in Sıradışı Hikâyesi

Yönetmenliğini Peter Hedges’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Jennifer Garner, David Morse, Joel Edgerton, Dianne Wiest ve Ron Livingston gibi oyuncular var. Cindy ve Jim Green, mutlu bir evlilikleri olan ve çocuk sahibi olmayı çok isteyen bir çifttir. Ne var ki, tek yapabildikleri çocuklarının nasıl biri olacağını hayal etmektir. Fırtınalı bir akşam, genç Timothy kapılarında belirdiğinde, Cindy ve Jimve Stanleyville kasabası sakinleri, hiç beklenmedik bir şeyin hayatlarını ne kadar değiştirebileceğine tanık olurlar.

Jackie Brown

Başrollerini Bridget Fonda, Mic-hael Keaton, Pam Grier, Robert De Niro, Robert Forster ve Samuel L. Jackson’ın paylaştığı filmi Quentin Tarantino yönetti. Amerika’nın en uyduruk havayollarından birinde hava hostesi olan Jackie Brown’ın emekliliği giderek yaklaşmaktadır. Hostes ayın sonunu getirebilmek için silah kaçakçısı Ordell için çalışmaktadır. Polis durumdan haberdardır. Ordell de polisin haberdar olduğundan ve Jackie’nin bıçak sırtında olduğundan haberdardır. Olaylar ortaya çıktığında Jackie ve Ordell cephelerine yeni yardımcılar katılır ve herkes yarım milyon doların peşine düşer.

Tutku Ağı

Haberin Devamı

John Dahl’ın yönettiği filmde Edward Norton, Matt Damon ve John Malkovich gibi oyuncular var. New York’un yeraltı poker dünyasında Mike Mc Dermott (Damon) çok usta bir poker oyuncusuyken yeni bir hayata başlamıştır. Hukuk eğitimi almaktadır. En iyi arkadaşı Worm (Norton) hapisten çıkar çıkmaz eski poker ekibini yeniden bir araya getirmek amacıyla Mike’ı arar. Bunun bir nedeni de hapse girmeden önce yaptığı büyük miktardaki bir kumar borcudur. Mike fazla dayanamaz ve Worn ile bir ikili oluşturur. Tefeci (Malkovich), adalet ve diğer kumarbazların gözleri Mike ve Wormun üzerindedir. Bu arada Mike’ın kız arkadaşı da tüm gayretiyle Mike’ı yeniden doğru yola sokmaya çalışmaktadır.

Bulut Atlası

Haberin Devamı

Andy ve Lana Wachowski ile Tom Tykwer’ın yönettiği film, insanların eylemlerinin geçmişi, bugünü ve geleceği nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor. Baştan sona aksiyon, gizem ve romantizmin hâkim olduğu filmde izleyiciler, katil bir ruhun kahramana dönüşmesine, tek bir iyiliğin yüzyıllar boyu dalga dalga büyüyerek uzak bir gelecekte devrim yaratmasına tanık oluyorlar.  Oscar ödüllü oyuncular Tom Hanks ve Halle Berry’nin başrolleri paylaştığı filmde, yine Oscar ödüllü Jim Broadbent ve Susan Sarandon, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, James Darcy, Xun Zhou gibi oyuncular var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!