Duru da oyuncu olacak

Güncelleme Tarihi:

Duru da oyuncu olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2008 00:00

15 yıldır oyunculuk yapan Ebru Cündübeyoğlu, şimdi yerine minik kızı Duru'yu yetiştiriyor.

Haberin Devamı

EBRU CÃœNDÃœBEYOÄžLU VE KIZI DURU FOTOÄžRAFLARI

Şu sıralar "Çalıkuşu" adlı oyunda ve "Yalancı Romantik" dizisinde rol alan Cündübeyoğlu, Mother&Baby dergisine verdiği röportajda "Duru’yu setlere ve kulislere götürüyorum. Bizimki şimdiden sahne tozunu yuttu. Onda da oyunculuğa bir heves var gibi aslında, bakalım" dedi.

Ebru Cündübeyoğlu tam 15 yıldır başarılı işlere imza atmış iyi bir oyuncu... Rol aldığı televizyon dizilerinin yanı sıra tiyatro oyunlarında da kendini kanıtlayan Cündübeyoğlu, şu sıralar "Çalıkuşu" adlı oyunun ve "Yalancı Romantik" dizisinin kadrosunda... Cündübeyoğlu, Mother&Baby dergisine verdiği röportajda kızı Duru’nun da daha bebekliğinde sahne tozu yuttuğunu söyledi.

Ebru Hanım hamileliğiniz nasıldı?- Çok şanslıydım, çünkü kolay bir hamilelik yaşadım. Duru eylül doğumlu. En zor ayları genelde yaza geldi. Ama yine de sorunlu değildi. Zaten sudan çıkmadım diyebilirim.

Haberin Devamı

Duru da oyuncu olacak
  Aşerdiniz mi?

- Hayır. Aşerme hiç yaşamadım. Hemileliğimde en önem verdiğim şey, beslenmem oldu. Hiç olmadığı kadar sağlıklı besleniyordum. Çok dikkatli olduğum için de sağlıklı bir hamilelik yaşamıştım.

  Kaç kilo aldınız?

- 17 kilo aldım. Aslında ben emzirme dönemimde daha çok kilo aldım diyebilirim. Çünkü pekmez çok yedim. Anlayacağınız ben aşermeyi emzirme dönemimde çok yaşadım. 2 yaşına kadar da emzirdim.

Sevgililere "düğün ne zaman" demek, yeni evlilere "çocuk ne zaman" ve tek çocuklulara "ikinci çocuk ne zaman" diye sormak bizde adettir! Şimdi; ikinci çocuk ne zaman?!

- Aslına bakarsanız Duru kardeş pek istemiyor. Ben tek çocuğum, eşim de tek çocuk. Dolayısıyla eşim de ben de bir kardeş konusunda kararsızız. Bakalım zaman ne gösterecek.

Duru nasıl bir çocuk? Size benzeyen yönleri var mı?

- Tip olarak, babasıyla olunca babasına, benimle olunca bana benzetiyorlar. Aslında ben kızımı kendime çok benzetiyorum. Hele bazen öyle bakıyor ki sanki karşımda kendimi görüyorum. Karakter özelliği olarak da benden çok şey almış. Benim gibi dikkatli. Detayları hiç atlamıyor. İkimiz de başak burcuyuz. O 7 Eylül, ben 10 Eylül doğumluyuz. Planlı programlı ve detaycıyız.

Haberin Devamı

  Peki, Duru ile ilişkileriniz nasıl?

- Duru özgürlüğüne çok düşkün bir çocuk ve ben de onu kısıtlayan kurallar koyan bir anne değilim. "Şu saatte

/images/100/0x0/55eaa54df018fbb8f88d9564
şunu yapacaksın, bu saatte bunu yapacaksın" ya da "Onu bitirmeden sofradan kalakamazsın" gibi kurallar koymuyorum. Duru da zaten bu kurallara harfiyen uyacak bir çocuk değil. Ben ona mümkün olduğu kadar alternatifler sunmayı seviyorum. Zorla, kurallarla ona yaklaşılmıyor. Tabii, bazen ben de anne olarak bu durumdan yorulmuyor değilim.

  Çok yoğunsunuz. Hem iş hem çocukla hayat nasıl geçiyor?

- Yoğun geçiyor tabii ama eve adım attığım anda sürekli onunlayım. Onunla beraber çizgi film izliyoruz, sohbet ediyoruz. Ayrıca hem bakıcımız var hem de anneannesi ve babaannesiyle iç içe yaşıyor. Her gün başka değişiklikler yaşıyor. Duru’nun günleri hareketli ve eğlenceli geçiyor diyebilirim.

Haberin Devamı

  Annelik size ne kattı?

- Her şeyden önce kendimi çok güçlü hisseder oldum. Zorluklarla daha kolay baş edecek gücü kendimde bulabiliyorum. Anne olunca çocuğunuz her şeyden önce geliyor.

  Duru’nun sizi güldüren lafları çoktur. En son ne dedi de kahkahaya boğdu sizi?

- Ben Duru’yu mümkün olduğu kadar setlere ve kulislere götürmeye çalışıyorum. Onun da hoşuna gidiyor zaten. "Kibarlık Budalası"nı oynarken onu Haldın Dormen ile tanıştırdım. Haldun Dormen de oyun gereği saçlarına şu, beyaz lüle lüle olan peruklardan takıyordu. Aradan uzun zaman geçti. Geçenlerde televizyon izliyorduk. Yine bir dönem filmi

Duru da oyuncu olacak
vardı ve filmde aynı peruklardan takan birkaç adam vardı. Duru da onları görünce bana, "Anne bak Haldun Dormen’leeeer! dedi. Buna hálá gülüyoruz.

Haberin Devamı

  Bütün çocuklara "Büyüyünce ne olacaksın?" diye sorulur. Duru ne cevap veriyor?

- Ona "Büyüyünce ne olacaksın?" diye sorduklarında "Ben büyüyünce mutlu olacağım" diyor. Tabii, ona bunu ben öğrettim. Bence bir annenin kendi yapamadıklarını çocuklarına yaptırması doÄŸru deÄŸil. O mutlaka bir renk seçecektir. Ebeveynin görevi sadece ona bir renk cümbüşü sunmak. Birçok çocuk gibi en çok doktorculuk oynamayı seviyor. Bütün aile sürekli tedavi altındayız anlayacağınız. Sürekli iÄŸne yapıyor ve tansiyonumuzu ölçüyor. Sıraya giriyoruz "doktor hanım" diye. Tabii bu da onun çok hoÅŸuna gidiyor. Bir de Duru’yu setlere ve kulislere götürüyorum. Bizimki ÅŸimdiden sahne tozunu yuttu. Onda da oyunculuÄŸa bir heves var gibi aslında, bakalım...Â

Haberin Devamı

Hayatımın en güzel dönemindeyim

  Şu an yer aldığınız projelerinizden söz eder misiniz?

- Bu aralar "Çalışkuşu" oyunu ve "Yalancı Romantik" dizisi var. İkisi de çok güzel gidiyor. Çalıkuşu zaten eşsiz bir eser. "Yalancı Romantik" de çok eğlenceli bir dizi. Komedi yapmayı da çok seviyorum. "Yalancı Romantik"te güldürüyorum, "Çalışkuşu"nda biraz ağlatıyorum. Bu aralar hayatımın en güzel dönemindeyim. Sağlığım, aile ve iş yaşamım yolunda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!