Dünyanın ilk flütü ile konser verecek

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın ilk flütü ile konser verecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 22:50

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Şefika Kutluer Festivali 24 Eylül’de başlıyor. Festivalde dünyanın ilk flütü, antik flütçü Ljuben Dimkaroski’nin aracılığıyla Türkiye’de ilk kez dinlenebilecek.

Haberin Devamı

Ankara’da bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek Uluslararası Şefika Kutluer ‘Doğu Batı ile Buluşuyor’ Festivali 24 Eylül’de Geleneksel Kore Dans ve Müzik Gösteri Grubu’nun gösterisiyle başlayacak. 9 Ekim tarihine dek sürecek festivalde yine Batı’nın orkestra ve solistleriyle Doğu’nun geleneksel gösteri grupları aynı sahnede buluşacak. Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleştirilecek festivalde flüt sanatçısı Şefika Kutluer, 2 Ekim’de Gergely Kuklis şefliğinde ‘Brandenburg Bach Solistleri’ ile bir konser ve 4 Ekim’de İngiliz klavsenci David Wright eşliğinde Bach’ın eserlerinden oluşan bir resital verecek. Festival kapsamında Kosova Filarmoni Orkestrası 30 Eylül akşamı şef Baki Jashari eşliğinde sahnede olacak.

MAĞARA AYISI KEMiĞiNDEN

4’üncü Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin en ilgi çekici etkinliği ise dünyanın ilk flütü olarak bilinen 55 bin yıl öncesine ait antik flütün Türkiye’de ilk kez çalınacağı konser. Günümüzden yaklaşık 200 bin ila 28 bin yıl önce yaşamış insan türü olan ‘neandertal’lere ait olan antik flüt, mağara ayısı kemiğinden yapılmış ve dünyada bir tek Slovenyalı antik flüt sanatçısı Ljuben Dimkaroski tarafından çalınabiliyor. Dimkaroski’nin antik flütü ile katılacağı konser, 28 Eylül akşamı saat 19.00’da gerçekleşecek. Şefika Kutluer antik flütçü Ljuben Dimkaroski ve Sloven arpçı Zlobko Vajgl eşliğinde bir konser verecek. Festivalin kapanış konseriyse, 9 Ekim’de Kazakistan Filarmoni Oda Orkestrası verecek. Festivalin biletleri Biletix’te.

BAKMADAN GEÇME!