'Dünyanın 81 Efsane Müzik Kadını' listesinde iki Türk

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın 81 Efsane Müzik Kadını listesinde iki Türk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 12:37

ABD'de yapılan "Dünya Müziğinde Tarihi ve Yaşayan Efsane Kadınlar" listesinde Selda Bağcan ve Safiye Ayla 81 efsane kadın arasına girdi.

Haberin Devamı

The Times gazetesinde “Kadınlar neden dahi olamaz?” makalesine de konu olarak dünya çapında başlatılan bir araştırmayla kadınların hem dahi hem efsane olduklarını gösteren 81 isim belirlendi. Listeye Selda Bağcan “Efsane Anadolu Şarkıcısı” olarak Safiye Ayla ile adını yazdırdı.

İŞTE O 81 KİŞİLİK LİSTE / FOTO GALERİ

Ülkemizde adını duyurmaya başladığı günden itibaren büyük ilgi, beğeni gören ve yıllardır büyük bir hayran kitlesine sahip olan efsanevi sanatçı Selda Bağcan’ın ünü sınırları aştı. Benzersiz sesi ve farklı yorumu ile dünyadaki pek çok müzik araştırmacısında şaşkınlık ve merak uyandıran Bağcan, tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir sanatçı.

Kanadalı yazar Li Robbin’in “Belki kadınlar dahiden çok efsane olmayı başarıyorlardır. Her ne kadar bu listedeki kadınların bazıları kesinlikle ikisi birden de olsa…”  diye yazdığı ve alfabetik olarak açıklanan listede dünyada müziğe damgasını vurmuş sanatçılardan bazıları ise; Amalia Rodrigues, Billie Holiday, Edith Piaf, Maria Callas, Mercedes Sosa, Maria Farantouri.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!